duminică, 31 august 2014

Jurnalul unei femei simple

                                                      ♥ Pentru astăzi...
                                                  31 august 2014, duminică, ultima zi de vară.
                                                       de mâine...
♥  Afară...
e foarte plăcut. Bate un vânticel răcoros.
Mă gândesc ...
că a trecut vacanţa ca un vis, de mâine gata, începem şcoala.
Sunt recunoscătoare...
pentru că am avut nişte zile minunate petrecute alături de prieteni de nădejde şi pentru că dimineaţă am avut de răspuns mai bine de două ore la toate mesajele cu urări primite de ziua mea.
Din bucătărie...
păstrăv la cuptor şi multe, multe prăjituri. Am făcut decoruri din legume de sezon. Dovleceii patison sunt preferaţii mei când vine vorba de umplut coşuri cu legume în bucătărie.
Ce mai mesteresc/creez...
în continuare nimic, doar privesc ce meştereşte de zor surioara mai mare.
Sunt înbrăcată cu...
o rochiţă neagră.
  Citesc...
Tolstoi, Dostoievski, Gaiman.
Sper...
  să avem o seară frumoasă, în Piaţa Unirii, la lampioane, iar ziua de mâine să vină cu veşti frumoase.
Abia aştept să...
se trezească fetele şi să le spun şi lor de lampioane, că încă nu le-am spus.
Am învăţat...
că nu trebuie să îmi fac planuri. Viaţa are grijă să le rânduiască pe toate cum vrea ea.
Prin casă...
am început deja cu căteva decoruri timide de toamnă. Abia aştept sezonul dovlecilor şi al castanelor, să ne dezlănţuim mai mult.
Mă întreb...
ce noutăţi vor fi la şcoală anul acesta.
  Un citat preferat pentru azi...

Unul din lucrurile mele preferate...
  statul la poveşti...
Câteva planuri pentru zilele următoare...
să îmi revăd colegii, să îmi pun la punct materialele necesare, nimic spectaculos. Pentru Paula am pregătit, zic eu, câteva lucruri pentru şcoală, aştept să văd ce materiale doreşte doamna învăţătoare în plus, Georgia are cam tot ce îi trebuie pentru grădi, deja am început să îi facem analizele necesare, să evităm aglomeraţia care se produce atunci.
 O fotografie pentru voi...

şi o urare...

Mai participă la acest proiect:
şi Niko
O săptămână cât mai frumoasă să aveţi!

miercuri, 27 august 2014

Oameni şi vulturi

Am citit zilele astea, pe un site pe care domnul google se incapataneaza acum sa il actualizeze si imi dă doar bloguri cu variaţiuni pe aceeaşi temă, un articol foarte interesant despre vulturi. 
Articolul spune că există o specie de vulturi care trăiește peste 70 de ani, dar pentru asta, la un moment dat al vieții, pe la 30-40 de ani, trebuie să ia o decizie dificilă.
La acea vârstă, considerată vârsta bătrâneţii lor, corpul  începe să își piardă din calitățile lor excepționale de vânători, ciocul și ghearele încep să devină moi, se înconvoaie şi nu mai sunt capabile să ţină prada, penele pierd din rezistență, îi apasă pieptul, îi înfrânează zborul, făcându-l foarte dificil. În acest moment, vulturul are de ales între a muri de foame, deoarece nu mai poate vâna, și un proces de câteva luni, în care să ”renască”.
Această renaștere înseamnă să renunțe la ciocul vechi și moale, la ghearele înmuiate, la penele care nu mai rezistă la adversitățile naturii și să și le smulgă singur printr-un proces extrem de lent și dureros.
 Procesul îi cere vulturului să zboare pe un vârf de munte şi să petreacă acolo câteva luni. În noul cuib, el îşi loveşte continuu ciocul încovoiat de o stâncă până când acesta se rupe. Apoi aşteaptă o perioadă creşterea unui cioc nou cu care îşi smulge unghiile. După ce noile unghii apar, începe să-şi smulgă penele îmbătrânite,  urmând să dea naștere unui nou ”set de accesorii”, care  să îi permită să îşi reia faimosul zbor pentru care a fost creat şi să trăiască mai departe, încă 30-40 de ani.
 
Cât de misterioase sunt căile naturii... O noua viaţă "la înălţime" vine numai dacă accepţi o perioadă de durere cruntă. Durerea e chinuitoare, dar te tranformă. Refuzi durerea şi mori, accepţi durerea şi întinereşti.
 
Pare simplu. Cât de bine ar fi dacă ar putea fi şi la oameni aşa... Dar poate avea omul atâta tărie?

luni, 25 august 2014

Femeia, tot femeie...

Vine Adam acasa noaptea. Eva il ia la rost:
-Adame, tu ai fost la femei!
-Cum sa fiu la femei, ca doar tu esti singura femeie din lume!
Peste 5 minute:
-Ce faci, Eva, ca ma gadili?!
-Iti numar coastele.

sâmbătă, 23 august 2014

Puterea unei femei

 Citind bloguri dragi, am aflat o întrebare adresată de Gabriela: Unde iti regasesti puterea de a merge mai departe ?
Ştiu din proprie experienţă că uneori cursul vieţii te determină să îţi pui asemenea întrebare. Ajungi la un moment dat când crezi efectiv că nu o să mai poţi face nici măcar un singur pas şi atunci te întrebi unde vei găsi puterea de a te ridica, de a te scutura de tot amarul şi de a păşi înainte ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, ca şi cum nu ai fi lăsat acolo o bucată din sufletul tău sau chiar o bucată din trupul tău. Şi iarăşi ştiu că oamenii adevăraţi nu se aşteaptă să mergi înainte cu orice preţ, nu se aşteaptă să uiţi totul şi să ştergi cu buretele o perioadă a vieţii, nu vor să vadă minuni, ci doar că ţie ţi-e bine, însă avem noi dorinţa aceasta de a arăta că suntem mereu în ordine, că nimic nu e prea greu pentru noi, că nimic nu ne doboară. Aşa că uneori nu avem nevoie de putere doar pentru a merge mai departe, ci avem şi pentru a zbura, pentru a epata, pentru a face şi ce nu făceam înainte de ni se întâmpla ceea ce ne-a dat peste cap.
Din fericire, dacă ai sufletul deschis şi un strop de răbdare, mereu vei găsi puterea de a merge mai departe.
Puterea o poti găsi în foarte multe locuri, în cărţi, în citate motivaţionale, în diverse filmuleţe cu poveştile de viaţă ale altor persoane care au trecut cu fruntea sus prin tot ceea ce treci şi tu, în credinţa din sufletul tău, în minunile pe care le face în fiecare zi Dumnezeul iubirii cu fiecare dintre noi, în linişte sau chiar în deznădejde, în disperare poţi găsi uneori nesperată putere. Suntem, fiecare în parte, atât de diferiţi, încât fiecare îşi găseşte energia necesară în lucruri nebănuite. O veste rea poate aduce unuia mai multă determinare decât ar face pentru un altul o veste bună.
 Un vis, o dorinţă, un plan de viitor, un dor de a schimba ceva, o durere că ai lăsat ceva neîmplinit, nedus la capăt, toate astea îţi pot da putere, îţi pot aminti că ai pentru ce lupta, că ai pentru ce să nu te dai bătut, pentru ce să nu laşi armele din mână şi să nu te simţi doborât.
Dar eu cred că mai mult decât toate astea, puterea o găseşti în cei dragi ţie care îti sunt aproape. Toţi oamenii pe care îi iubeşti îti pot da puterea de a merge mai departe. Copiii îţi pot da o extraordinară putere, soţul îţi poate da putere, părinţii, prietenii, colegii, toţi oamenii care te sună când eşti dărâmat, toţi cei care îţi stau alături când şi tu ai fugi în lume, toţi cei care trec pe lângă tine şi nu uită să te mângâie uşor pe spate, să te surprindă cu mici daruri, flori, prăjituri şi diverse lucruşoare trimise în pragul casei tale sau, pur şi simplu, să îţi zâmbească din tot sufletul lor.
Dar, mai presus de toate acestea, puterea trebuie să o găseşti în tine însuţi, în convingerea neclintită că Dumnezeu a pus în tine toată forţa de care ai nevoie.  Pentru că puterea de a merge o poţi găsi în multe lucruri şi în mulţi oameni, dar paşii îi vei face singur. Toată lumea te va sprijini, dar prin furtună vei trece numai tu. Evident, există situaţii foarte grele, în care toată familia trece printr-o nenorocire, dar şi atunci puterea trebuie căutată la fiecare în parte, pentru că nu te ajută prea mult să ştii că fratele e sus, dacă tu tot la fundul gropii te afli.
Şi dacă tot m-am pornit, vreau să vă arăt nişte fotografii cu câteva femei care au găsit puterea de a se accepta aşa cum sunt, deşi eu, în slăbiciunea mea, am tot amânat să vi le arăt. Şi iarăşi ştiu din proprie experienţă,  că există mai multe categorii de păreri,  unii care atunci când le avem pe toate la locul lor toţi spunem că nu e mare lucru să faci faţă unei pierderi şi alţii care vor susţine (constant, prea mult şi prea des) că nu ai cum să te accepţi aşa, că niciodată nu te vei putea accepta pe jumătate.
 Şi ca să ştiţi la ce mă refer, las imaginile să vorbească.
Vreau să vă mai spun, asta pentru că ştiu că vă pasă, că eu am găsit puterea de a le privi şi de a mă privi fără să plâng şi fără să mă cutremur.
 
 
 
 
 
 
 
                       O zi frumoasă şi cu multă energie pozitivă vă doresc!

Jurnalul unei femei simple

                                                        ♥ Pentru astăzi...
                                                23 august, sâmbătă, zi frumoasă şi însorită.

♥  Afară...
este  destul de plăcut acum, răcoros; e chiar o dimineaţă superbă.
Mă gândesc ...
că vara asta a fost foarte plăcută şi suportabilă, chiar dacă mulţi s-au plâns de ploile ei.
Sunt recunoscătoare...
pentru că săptămâna aceasta am reuşit să rezolv unele probleme stomatologice pentru fetiţe. Am mers la medic şi le-a sigilat câteva măseluţe, să nu avem alte griji mai încolo.
Invăţăm...
de la cei mai curajoşi dintre noi, dar şi de la cei ce ştiu că nu doar curajul contează.
În bucătarie...
a fost o săptămână dedicată compoturilor, dar am făcut şi câteva borcănele cu dulceaţă de soc, pe lângă cele de săptămâna trecută.
Intenţionez să ...
scot fetele la o plimbare.
Citesc...
  câteva cărţi despre educarea copiilor.
Astăzi...
suntem doar noi fetele acasă, aşa că trebuie să găsim câteva îndeletniciri cât mai plăcute.
Abia aştept să...
înceapă săptămâna care vine.
Unul din lucrurile mele preferate ...
mirosul aşternuturilor curate.
Prin casă...
toată lumea are câte ceva de făcut, chiar şi eu, doar că mi-am luat o mică pauză.
Ascult...
                                                                     câteva cântecele improvizate de fete şi zgomotul maşinilor care trec pe stradă, că avem geamul deschis....
                                                  ♥Cu ce sunt îmbrăcată...
încă în cămaşă de noapte şi un hălăţel cu floricele.
Ce mai meşteresc...
mai nimic, dar vă pot arăta ceva de inspiraţie
O imagine pe care vreau să o împărtăşesc...
                                                 chiar două...
                                                una de ducă...
                                        si alta cu un loc de vis unde să şi ajungeţi
O  zi de sâmbătă plăcută şi relaxantă şi o săptămână cât mai frumoasă să aveţi!

miercuri, 20 august 2014

Piaţa Unirii, Cluj

O altă perspectivă asupra unui loc vechi.
O perspectivă luminoasă.
Una fără zeci de stâlpi, fără sute de cabluri care să atârne de peste tot.
Deşi operaţiunea de curăţare a oraşului de cabluri a început de cava vreme cu alte locuri şi străduţe frumoase, deşi mai mereu sunt străzile sparte ca să se ascundă firele, la noi ştiţi că lucrurile nu se mişcă chiar cum prevede legea, dar important e că se mişcă, că începe să se vadă ceva. Iar cel mai important e că se vede bine.
Deocamdată în centru, mai apoi şi pe străduţele noastre.
                                           Fotografia e luată de pe pagina domnului primar.
Plimabare plăcută să aveţi!

marți, 19 august 2014

Structura anului scolar 2014-2015

Structura anului scolar 2014-2015, varianta finala

 Ministerul Educatiei Nationale a publicat Ordinul privind structura anului scolar 2014 - 2015, datat 19.06.2014. Potrivit acestuia, pentru elevi, anul scolar 2014-2015 are 36 de saptamani de cursuri, insumand 177 de zile lucratoare. Elevii au o vacanta de vara de aproximativ sase saptamani, doua saptamani de vacanta pentru Craciun si Paste, precum si alte doua vacante de cate o saptamana. Pentru profesori, anul scolar 2014-2015 incepe in data de 1 septembrie 2014, se incheie pe data de 31 august 2015 si se structureaza pe doua semestre.

Semestrul I
Cursuri - luni, 15 septembrie 2014 - vineri, 19 decembrie 2014
Vacanta pentru copiii din invatamantul primar si de la gradinita: 1 - 9 noiembrie 2014
Vacanta de iarna: sambata, 20 decembrie 2014 - duminica, 4 ianuarie 2015
Cursuri: luni, 5 ianuarie 2015 - vineri, 30 ianuarie 2015
Vacanta intersemestriala: sambata, 31 ianuarie 2015 - duminica, 8 februarie 2015

Semestrul al II-lea
Cursuri: luni, 9 februarie 2015 - vineri, 10 aprilie 2015
Saptamana Scoala altfel: 6-10 aprilie 2015
Vacanta de primavara: sambata, 11 aprilie 2015 - duminica, 19 aprilie 2015
Cursuri: luni, 20 aprilie 2015 - vineri, 19 iunie 2015
Vacanta de vara: sambata, 20 iunie 2015 - duminica, 13 septembrie 2015

Exceptie fac clasele terminale de liceu si clasele a VIII-a, care au urmatoarea structura:
  • pentru clasele terminale din invatamantul liceal, anul scolar are 37 de saptamani din care durata cursurilor este de 33 de saptamani, 4 saptamani fiind dedicate desfasurarii examenului national de bacalaureat. Cursurile claselor terminale se incheie in data de 29 mai 2015
  • pentru clasa a VIII-a, anul scolar are 36 de saptamani din care durata cursurilor este de 35 de saptamani, o saptamana fiind dedicata desfasurarii evaluarii nationale. Cursurile claselor a VIII-a se incheie in data de 12 iunie 2015
Tezele din semestrul I al anului scolar 2014-2015 se sustin, de regula, pana la data de 19 decembrie 2014.
Tezele din semestrul al II-lea al anului scolar 2014-2015 se sustin, de regula, pana la data de 22 mai 2015.

Pana atunci, vacanta frumoasa!

Mekki - pentru copii si parinti deosebiti

Beneficiile pe care le poate oferi lectura unei cărți, sunt nenumărate!


Iar pentru copii acestea sunt cu atât mai mari pe termen lung.
De ce să încurajăm copiii să citească?
Pentru că ne dorim ca ei:
  • să nu fie singuri! Limbajul reprezintă principalul mod de comunicare cu cei din jurul nostru, iar lectura contribuie decisiv la dezvoltarea acestuia. Prin citit, cei mici vor deveni mai sociabili și vor înțelege mai bine relațiile inter-umane.
  • să se bucure de o viață frumoasă! Cărțile îi vor ajuta să înțeleagă lumea înconjurătoare, oferindu-le răspunsuri la marea lor dorință de cunoaștere și învățându-i să aprecieze părțile frumoase ale vieții.
  • să devină „oameni”! Se spune că atunci când citim o carte, e ca și cum am sta de vorbă cu o persoană, descoperind un nou destin. Cărțile bune sădesc obiceiuri bune, iar pildele de viață ale celorlalți contribuie la formarea caracterului.
  • să se dezvolte armonios! Curiozitatea însoțește lectura, iar lectura dezvoltă creativitatea, îmbunătățește capacitatea de concentrare și dă naștere dorinței de a învăța pentru tot restul vieții.

sâmbătă, 16 august 2014

Jurnalul unei femei simple

                                                                 ♥ Pentru astăzi...
                                                            16 august, sâmbătă.
♥  Afară...
este  destul de plăcut acum, răcoros după toată canicula asta.
Mă gândesc ...
că vacanţa asta a trecut parcă mult prea repede. Dar nu cred că sunt singura care simte asta.
Sunt recunoscătoare...
pentru că am putut lua o decizie in ce priveşte radioterapia. Am decis sa o fac. Prin urmare, după prima şedinţă, după ce mi s-a făcut planul mai precis, m-am ales cu patru tatuaje permanente. Eu toată viaţa am fost fată cuminte şi nu mi-am făcut nimic pe corp, dar se pare că mă fac fată rea şi rebelă acum la bătrâneţe :) 
Doamna doctor a zis că e posibil ca după terminarea tratamentului să fac ceva terapie cu laser pentru atenuarea lor. Dar nu cred că vreau. Am trecut printr-un război, aşa că îmi port cu seninătate rănile.
Invăţăm...
de la prieteni, cum să fim mai generoşi unii cu alţii şi cum să ne facem viaţa unii altora mai bună.
În bucătarie...
avem multe ciuperci culese de noi, dar nu numai. Săptămâna aceasta am fost foarte hărnicuţă. Am făcut dulceaţă de afine, sirop de afine, dulceaţă din boabe de soc şi compot de prune.
Intenţionez să ...
profit cât de mult pot de vacanţă şi de toţi prietenii pe care mi-i aduce aproape. Chiar acum m-am refugiat un pic dintre ei să pot scrie.
Citesc...
  câteva cărţi despre educarea copiilor.
Astăzi...
am fost la cules de ciuperci şi am avut şi un accident casnic. Am alunecat şi am căzut destul de urât, cu spatele pe un prag înalt de lemn, aşa că acum am o scuză bună pentru care nu joc şi eu remmy ca toată lumea şi stau să mă odihnesc, dar la cât de tare mă doare spatele momentan, mi-e şi frică să mă întind.
Abia aştept să...
mă bucur de toate frumuseţile lunii lui gustar.
Unul din lucrurile mele preferate ...
este să îmi alint fetele. Mi-am dat seama că mă relaxez tare mult când le ţin în braţe şi ne spunem reciproc cuvinte frumoase.
Prin casă...
toată lumea are câte ceva de făcut.
Ascult...
                                                                     Fără zahar şi ceva muzică populară.
                                                  ♥Cu ce sunt îmbrăcată...
pantaloni scurţi şi un tricou cu albinuţe.
O glumă pe care vreau să o împărtăşesc...
  şi pe care am auzit-o chiar astăzi şi m-a distrat tare mult:
 Preotul, la botez, îl întreabă pe naş:
-Te lepezi de Satana?
-Nu pot, părinte, am doi copii cu ea.    :))))


O  zi de sâmbătă plăcută şi relaxantă şi o săptămână cât mai frumoasă să aveţi!

joi, 14 august 2014

Idei pentru 15 august

Ştiţi cum se spune, numai mâine nu-i poimâine. Pentru că de 15 august e zi liberă şi avem un weekend prelungit, pentru că mulţi dintre noi încă sunt sau mai caută să-şi prelungească vacanţa, m-am gândit să vă dau câteva idei, asta dacă nu aveţi deja arhisuficiente, de petrecere a timpului.
Începe cu două festivaluri, ambele în nordul ţării, dar unul în Bucovina, celălalt în Maramureş, la Săpânţa.
Aviz pescarilor şi amatorilor de peşte: Satul cultural al Romaniei în 2014, comuna-muzeu Ciocaneşti, din judeţul Suceava, va fi, în data de 16-17 august, gazda celei de-a XI-a editii a Festivalului National al Păstrăvului. Yammiii!!! Premergator, încă din 11 august, la Ciocanesti se vor derula activitati in cadrul "Saptamanii plutaritului", adică cei doritori se pot da cu pluta pe Bistriţa. Vei avea o scuză când vei zice că eşti plecat cu pluta. :)
Mai mult, turistii vor putea asista la etapele constructiei unei plute si la lansarea la apa a acesteia, dar nu vor lipsi nici concursurile obisnuite de la Ciocanesti, cel de pescuit, gastronomic, "Cea mai frumoasa casa traditionala", "Cea mai frumoasa gradina cu flori", "Costumul popular" sau "Lada de zestre". 
Un alt festival,de data asta de artă medievală, este un pic mai sus, la Suceava. Programul întreg al festivalului îl puteţi vedea aici. Ce este interesant la acest eveniment e că are în program o noapte de stat în cetatea lui Ştefan. Acum nu ştiu să vă zic ce activităţi vor fi acolo peste noapte, dar am auzit că acel care va rezista toată noapteaîn cetate, va primi o copie a sabiei lui Ştefan cel Mare. Mi se pare destul de interesant.
Iar dacă treceţi munţii în frumosul Maramureş, vă aşteaptă alte lucruri frumoase.
 
Şi uite aşa, din două, trei să făcură, prin urmare aveţi unde merge dacă doriţi.
Ca să nu mai spun că fiind sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, sunt foarte multe mănăstiri care au acum hram şi aveţi unde merge în pelerinaj.
Pe 15 august este hram şi pelerinaj foarte mare la mănăstirea Nicula (Cluj, lângă Gherla mai precis), la Putna , Humor şi Rarău (Suceava), Cacica (tot Suceava) pentru cei romano-catolici, la mănăstirea Bistriţa şi Văratic (Piatra Neamţ), la Fârdea (Timiş), la Cozancea şi Zosin (Botoşani), la Rohia şi Moisei ( că tot am pomenit de Maramureş), la Polovragi (pe valea Oltului) sau la Sâmbăta de sus (Braşov), Dobric (Bistriţa Năsăud).
Nu în ultimul rând, "Adormirea Maicii Domnului" este hramul Catedralei mitropolitane din Cluj-Napoca. 
Vreme bună să fie, că avem unde merge.
Weekend plăcut să aveţi!



miercuri, 13 august 2014

O saptamana de filme

Saptamana aceasta m-am delectat, asa cum cade bine in orice vacanta care se respecta, cu o multime de filme, unele vazute cu fetele, altele nu.
Primul din serie a fost Hobitul, care, desi e destul e intunecat, a fost savurat de catre fete, spre surprinderea mea. Mie oricum mi-ar fi placut, ca doar vazusem intreaga serie din Stapanul Inelelor, de nici nu mai stiu cate ori.
Hobitul, prima parte:The Hobbit An Unexpected Journey

si partea a doua

The Desolation of Smaug


 iar partea a treia va iesi abia la iarna, dar noi o asteptam cu nerabdare
The Hobbit: The Battle of the Five Armies - Official Trailer (2014)

Unul mult mai luminos, desi cu scene tot uratele si violente, a fost o revedere a filmului Ice Age 4: Deriva continentelor.
 Un film la care m-am umflat de plans a fost P.S.: I Love You, despre un barbat care stie ca va muri, pentru ca sufera de o boala pe creier, si care-i pregateste sotiei sale cateva scrisori care o vor ajuta sa-si revina dupa moartea sa.

 Ducesa, un film dulce-acrisor, daca vreti, acrisoara fiind povestea, iar indulcirea venind din jocul actorilor si frumusetea lor

Si Love Actually, un film cu foarte multi actori britanici mari, cam prea multi si inghesuiti doar ca sa apara in film, parerea mea, despre care abia pe la miljoc mi-am dat seama  ca l-am mai vazut, candva, demult, probabil la vremea lui, atunci cand  a aparut.

Voi ce filme ati mai vazut in vacanta?

marți, 12 august 2014

O zi trista.

  Robin Williams a murit.
Robin Williams A FOST mai mult decat un simplu actor.  Dincolo de marele sau rol, jucat pe scena familiei sale, Robin Williams a fost suma tuturor personajelor pe care ni le-a oferit.  Robin Williams a fost Mork. A FOST Adrian Cronauer in "Good Morning, Vietnam". A FOST Patch Adams, duhul lui"Aladdin" , a fost Mrs. Doubtfire, a fost Garp in "The World According to Garp", Seymour Parrish in "One Hour Photo" sau Sean Maguire in "Good Will Hunting," rol care i-a adus premiul Oscar.

A jucat roluri complexe si in alte filme  precum "Revenire la viata/ Awakenings", "Insomnia",  "Hook",  "Toys" si "Jumanji" si intr-o multime de alte filme aduse acum in prim plan de toate publicatiile. 
Printre filmele sale realizate in ultimii ani se numara  "Death to Smoochy" (2002), "The Final Cut" (2003), "House of D" (2004), "The Big White" (2005), "Everyone's Hero" (2006), "Man of the Year" (2006), "Night at the Museum" (2006) si continuarea acestei pelicule, lansata in 2009, "Licence to Wed" (2007), "August Rush" (2007), "World's Greatest Dad" (2009) si animatia "Happy Feet" (2006) si continuarile ei.
 Ultimul sau proiect cinematografic a fost lungmetrajul "Night at the Museum: Secret of the Tomb", al treilea film din franciza "O noapte la muzeu", care va avea premiera in Statele Unite pe 19 decembrie.
Robin Williams a jucat in toate aceste filme si multe altele care sunt acum uitate, dar pe care ni le vom aminti in momentul in care il vom revedea pe ecran, pentru ca, asta e marele avantaj al marilor actori: Robin Wiliams, actorul, nu a murit. Robin Willliams, actorul, e nemuritor.
Un fragment din Jumanji:

Dumnezeu sa-l odihnesca in pace!


joi, 7 august 2014

Sărbători la început de august

 Poate nu ştiaţi, aşa că vă zic şi vouă câteva obiceiuri de vară aflate de la maestrul Grigore Leşe.
Începând cu ziua de ieri, adică cu sărbătorea Schimbării la Faţă, în satul tradițional este interzis dormitul afară, permis începând cu Noaptea de Sânziene.
"Numa` atâta-i vara, vară
Până-i patu` mândrii-afară
Dacă mândra patu-și mută
Poţi să ştii, vara-i trecută.”

 Nici ferestrele nu mai pot fi lăsate deschise peste noapte, pentru că, din cauza frigului, se crede că duhurile rele se vor ascunde în case. Și, din păcate, chiar dacă luna lui August va mai aduce zile fierbinți, este strict interzis de acum înainte scăldatul în apele curgătoare:
"De la Probăjenii înainte, nu-i slobod să te mai scalzi în râu. O coborât cerbul de la munte, s-o pișat în apă și-o răcit apa. Atâta-i tăt."
Astăzi este Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla.Ne-am dorit mult să ajungem acolo, dar rămâne pe o altă vacanţă, pentru un alt drum.
                        Icoana e luată de pe blogul Adrianei, o minunată fată talentată din Iaşi.
Aşadar: La mulţi ani, Teodora!
La mulţi ani, Teodor!
La mulţi ani, Teodora noastră iubită! Sa creşti mare!

duminică, 3 august 2014

Lectură de vară. Lectură uşoară.

Vara asta nu pot să mă plâng, am avut suficiente zile în care  mă relaxez şi să citesc, fie că am făcut-o cât mai retrasă, prin cine ştie ce colţişor umbros sau chiar între copii, seara înainte de culcare, când toată familia avea câte o carte în mână. Şi chiar dacă nu a fost suficient de mult timp (deşi mă păcălesc singură că mai am încă vreme), pentru mine timpul alocat cititului încă are o aură specială.
Din bibliografia verii acesteia:
Vorbe de dragoste de B.J. James - o cărticică simpluţă, de buzunar, care se citeşte extrem de repede şi de uşor, cu o acţiune simplă şi previzibilă, uşor neverosimilă pe alocuri. Nimic complicat, protagoniştii spunându-şi multe vorbe de dragoste.
Amintirile peregrinului apter de Valeriu Anania - o carte pe care am recitit-o cu mare drag. Ca de fiecare dată, am lăsat-o din mâini cu regretul că nu pot merge şi eu în toate locurile acelea prin care ne poartă scriitura magnifică. Dar poate vara viitore.
Annabelle de  Christine D'or -o carte tot simplă, tot de dragoste ar fi trebuit să fie, dar care s-a terminat cam în coadă de peşte. Sau poate nu. Dar pentru mine un final în care eroina renunţă la dragostea ei din lipsă de comunicare şi pleacă cu un tip care i-a ucis părinţii şi o droghează de fiecare dată când doreşte să o aibă, e prea mult pentru mine. Cred că sunt prea bătrână să mai citesc aşa ceva.
Suleyman magnificul şi sultana Hurem. Dragoste şi moarte la Istambul de Erhan Afyoncu -am citit-o mai mult din curiozitate. Cartea, deşi se vrea istorică, se citeşte foarte uşor şi nu este deloc greoaie, poate şi datorită faptului că personajele ne sunt cunoscute.
Cele mai vechi amintiri de Mihail Sadoveanu - m-a impresionat prin dulcele grai moldovenesc, prin fantasticul în care se accede atât de firesc, atât de simplu şi naiv, preferata mea dintre povestiri fiind  Părul din ograda bunicilor. O dată în plus, mă declar fan Sadoveanu.
Stelele strălucesc aproape de Sidney Sheldon - o altă carte cu acţiune tipic americană, cu visul împlinit al femeii care dintr-o copilă inocentă devine cea mai cunoscută femeie de afaceri din domeniul imobiliar. Dar a fost o ficţiune drăguţă,  gustabilă, pe alocuri cu surprize şi neprevăzut.
Politeţea la toate orele zilei de Sanda Faur - o carte veche cât mine, dar care mi-a dezlegat o enigmă recentă. Este un cântec în vogă care zice ceva de genul: "nu uita/ că am fost în dreapta ta" şi tot nu înţelegeam ce e cu dreapta asta, că în Biserică, de exemplu, bărbatul stă în dreapta femeii, prin urmare femeia stă în stânga lui. Dar, m-a lămurit cartea, pe stradă bărbatul stă tot timpul în stânga femeii, să o protejeze. În dreapta bărbatului se zice că e locul de onoare. Aşa că o carte veche poate lămuri o dilemă modernă.
Educarea-Învăţarea-Recreerea copilului din punct de vedere pedagogic creştin de Vasilios  Gh. Skiadis. Autorul, un teolog-pedagog ortodox grec, vorbeşte despre condiţiile în care se nasc, se dezvoltă şi sunt educaţi copiii din ziua de azi, despre forma şi mijloacele educaţiei, despre greşelile care se fac în educarea copiilor, accentuând pe educaţia în Hristos. O carte care, deşi aduce unele exemple destul de triste, are un ton foarte optimist.
Vouă ce cărţi v-au căzut în mână vara asta?

vineri, 1 august 2014

Jurnalul unei femei simple

                                                               ♥ Pentru astăzi...
                                     1 august, vineri, prima zi frumoasă din ultima lună de vară.

♥  Afară...
este cald şi destul de plăcut acum, răcoros la primele ore ale dimineţii.
Mă gândesc ...
că vacanţa asta a trecut parcă mult prea repede. Dar nu cred că sunt singura care simte asta.
Sunt recunoscătoare...
pentru că am apucat să îmi fac (repar) câţiva dinţişori şi să văd locuri pe care nu le-am mai văzut până acum, deşi am trecut de nenumărate ori pe lângă ele; locuri cum ar fi Grădina botanică din Iaşi şi mânăstirile Cetăţuia şi Frumoasa...
Invăţăm...
de la prieteni, cum să fim mai generoşi unii cu alţii şi cum să ne facem viaţa unii altora mai bună.
În bucătarie...
avem multe fructe de sezon, în special zmeură  care aşteaptă să fie transformată în sirop şi mulţi hribi cumpăraţi de noi aseară.
Intenţionez să ...
profit cât de mult pot de vacanţă şi de toţi prietenii pe care mi-i aduce aproape.
Citesc...
  câteva cărţi despre educarea copiilor.
Astăzi...
avem în plan să ne jucăm cu nisip pe malul râului, să facem sirop şi să ne jucăm mult-mult.
Abia aştept să...
mă bucur de toate frumuseţile lunii lui gustar.
Unul din lucrurile mele preferate ...
este să mă plimb dimineaţa prin oraş. de fapt, îmi place să mă plimb foarte mult la orice oră din zi, dar dimineaţa are un farmec aparte.
Prin casă...
este liniştea specifică dimineţii, dar imediat va fi multă mişcare pe la noi.
Ascult...
zgomotul făcut de aparatul de ras al soţului şi câteva păsărele care ciripesc vesele în pomii din faţă.
Cu se sunt îmbrăcată... 
încă în cămaşă de noapte.
O glumă pe care vreau să o împărtăşesc...
  -De ce plângi aşa, micuţule?
– Fratele meu are vacanţă mare, şi eu nu…
– Dar tu de ce n-ai vacanţă?
– Eu nu sunt încă la şcoală…

O  zi de vineri plăcută şi relaxantă şi o săptămână cât mai frumoasă să aveţi!
Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.