sâmbătă, 2 decembrie 2023

Jurnal de decembrie

 Astăzi... 2 decembrie 2023, la ceas de după-amiază călduță.

Afară ... este o zi plăcută de început  de iarnă, fără zăpadă şi fără ger. Se simte în aer că se apropie iarna, dar încă nu și-a intrat în drepturi. 

Mă gândesc ... că suntem niște norocoși că suntem cu toții sănătoși. 
  Din locurile de unde învăţăm ... de nicăieri câteodată, că tot persistăm mereu în aceleaşi cercuri vicioase. Însă alteori suntem deschişi şi receptivi la foarte multe lucruri, facem progrese şi ne îmbogăţim mereu cunoştinţele.
Sunt recunoscătoare pentru că...  am apucat să mergem la câteva concerte: la Mihail, La Carlas Dreams, la Ad Libitum Voices, la Zdob si Zdub -Un adevărat regal pentru urechile mele.
Din bucătărie... tot felul de mâncăruri obişnuite. Nu prea am avut timp de bucătărit, chiar dacă mi-ar fi plăcut să prăjituresc puţin weekendul acesta. Am făcut in schimb clătite și o prăjitură simplă cu mere, de post. 
Cu ce sunt îmbrăcată...  cu o rochiță. Eu și iarna tot în rochie sunt. 
Citesc... multe cărți siropoase. 
Ceea ce astept (sper) ... să ne iasă toate micile planuri aşa cum vrem, să ne bucurăm de weekend-ul acesta prelungit, să ne odihnim.
Ce mai meşteresc... Am cusut câteva globuri și cam atât. Am pornit cu un pic de elan, dar s-a cam pierdut undeva între al treilea și al patrulea glob.
Ascult... cum se joacă fetele și tot vorbesc întruna.  
În casă... ne pregătim de mers la cor.
Unul dintre lucrurile mele preferate ... e să mă plimb printre tarabele de turtă dulce.
  Zilele trecute..au fost  destul de încărcate, nici nu ştiu când au trecut. Sunt unele săptămâni care se duc atât de repede, că parcă nici nu apucăm să le trăim. Eun sentiment tare ciudat, dar aşa se mai întâmplă câteodată.
      Unele planuri pentru sfârșitul săptămânii ...sunt legate de odihnă. 
Un citat : România este patria mea, restul sunt doar țări. - Octavian Paler
Mai multe despre ale noastre preocupări puteţi citi pe un tărâm cu vise si visuri.

Un comentariu:

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.