De când a început vacanţa, în fiecare zi Paula vine cu o nouă idee de meniu. Tot felul de prăjituri, tot felul de bunătăţi, care mai de care mai apetisante, le scoate de prin toate revistele şi vrea să le facem împreună.
Una dintre ele: Răţuşte pe lac.
Ingredinte: 8 ouă, 2 cartofi mici, 50g brânză dulce (noi am pus sărată), 1 morcov mic, 1 castravete murat, câteva frunze de mărar sau pătrunjel, 2-3 măsline, scobitori.
Mod de preparare:
Se fierb ouăle să fie tari, apoi se curăţă de coajă. Se curăţă morcovul şi cartofii şi se fierb separat, în apă cu puţină sare.
Cartofii se zdrobesc şi se amestecă cu brânza. Dat fiindcă brânza noastră era deja sărată, nu a mai fost nevoie să adăugăm sare în plus. Din această compoziţie se modelează capul răţuştelor, care se prinde de trupul-ou cu ajutorul unei jumătăţi de scobitoare.
Pentru cioc se folosesc fâşii mici de morcov, iar pentru ochişori se folosesc măslinele. Reţeta originală recomanda boabele de piper, care, sunt convinsă, că pe un platou oficial arată mai bine, dar fetiţa mea a avut o idee mai comestibilă şi mai recomandabilă copiilor.
Pentru aripioare se crestează puţin oul pe lungime, în ambele părţi şi se introduc în crestături rondele de castraveţi.
Pentru coadă se înfing frunzuliţe de pătrunjel sau mărar. Noi nu am avut atunci nici de-un fel, aşa că am folosit frunzuliţele florii de tei.
Arată bine şi pe o masă de sărbătoare şi pe una de fiecare zi.
Poftă mare!
Drăguțe rățuște! Și "lacul"... E drăguț rău de tot!
RăspundețiȘtergereMultumim, frumoaso!
RăspundețiȘtergereHi, foarte faină ideea! Rețin pt. când mai crește piticul.
RăspundețiȘtergereLa mulți ani Paulei! :)
Ieri, de onomastica ei, n-am apucat să intru pe blog. O săptămână frumoasă!
Multumim tare mult, Adelina!
RăspundețiȘtergereNu am incercat reteta, sau mai bine spus nu am incercat sa dau viata unor ratuste. Interesant modul de prezentare.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti plac.
RăspundețiȘtergere