vineri, 24 octombrie 2014

Bucătărie de toamnă



Salată de conopidă cu usturoi
O reţetă numai bună pentru zilele de toamnă, dar şi pentru perioada postului, potrivită pentru mesele simple, dar şi pentru cele sofisticate, pentru când vă grăbiţi, dar şi pentru atunci când vreţi să impresionaţi, este salata de conopidă cu usturoi. Se face repede, este bună, delicioasă şi nu necesită cunoştinţe avansate în bucătărie.  Iar partea cu adevărat bună este că nu trebuie să fie toamnă pentru a o face, deşi parcă acum, fiind de sezon, are un farmec în plus...
Ingrediente:
- o conopidă mare;
-  un morcov fiert pentru decor;
- 2-3 catei de usturoi;
- 1-2 linguri ulei;
- maioneză (opţional)
- sare şi piper dupa gust.
Mod de preparare:
1. Puneţi la fiert conopida ruptă în bucheţele. Adăugaţi sare. Conopida fierbe destul de repede, din momentul în care începe să fiarbă sunt suficiente 20 d minute pentru a fi gata.
2. După ce a fiert, se lasă un pic la scurs şi la răcit, apoi se pasează, adăugaţi usturoiul pisat, sare şi piper proasptă măcinat după gust, o lingură-două de ulei şi amestecaţi bine. Până în acest moment avem o salată de conopidă vegană şi de post, dacă  însă doriţi varianta vegetariană, puteţi adăuga câteva linguri de maioneză proaspătă.
3. Cand mâncarea este gata, o decoraţi în funcţie de imaginaţie sau de timpul alocat.
Poftă bună!
                   Aici am folosit puţină maioneză şi am ornat-o destul de jucăuş, că era ziua mezinei.
 Reţeta acesta e potrivită pentru vegani, vegetarieni şi pofticioşi. Tot pentru aceeaşi categorie a apărut un supliment alimentar, Doppelherz® aktiv, care oferă organismului vitaminele şi mineralele necesare menţinerii sănătăţii şi întăririi sistemului imunitar.

Cu acest articol m-am alaturat campaniei “Fii Activ cu Doppelherz aktiv Pentru Vegetarieni“.
Seară frumoasă!

6 comentarii:

  1. Si noua ne place tare mult; dar noua ne place mai mult varianta cu maioneza.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tre' sa fie tare buna. O sa incerc. Oricum, conopida are un gust foarte bun. Pana acum foloseam conopida numai la supe.
    Multumesc de idee, chiar eram in pana de idei pentru ceva bun si rapid!

    RăspundețiȘtergere
  3. eu mananc conopida oricum ar fi pregatita...imi place mult decorul!

    RăspundețiȘtergere
  4. Laura, ambele variante cred ca sunt la fel de bune.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cristina, supa de conopida am facut si noi apropae in fiecare zi luna aceasta.

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.