Salată de
conopidă cu usturoi
O reţetă numai
bună pentru zilele de toamnă, dar şi pentru perioada postului, potrivită pentru
mesele simple, dar şi pentru cele sofisticate, pentru când vă grăbiţi, dar şi
pentru atunci când vreţi să impresionaţi, este salata de conopidă cu usturoi.
Se face repede, este bună, delicioasă şi nu necesită cunoştinţe avansate în
bucătărie. Iar partea cu adevărat bună
este că nu trebuie să fie toamnă pentru a o face, deşi parcă acum, fiind de
sezon, are un farmec în plus...
Ingrediente:
- o conopidă
mare;
- un morcov fiert pentru decor;
- 2-3 catei
de usturoi;
- 1-2
linguri ulei;
- maioneză
(opţional)
- sare şi
piper dupa gust.
Mod de
preparare:
1. Puneţi la fiert conopida ruptă în
bucheţele. Adăugaţi sare. Conopida fierbe destul de repede, din momentul în
care începe să fiarbă sunt suficiente 20 d minute pentru a fi gata.
2. După ce a
fiert, se lasă un pic la scurs şi la răcit, apoi se pasează, adăugaţi usturoiul pisat, sare şi
piper proasptă măcinat după gust, o lingură-două de ulei şi amestecaţi bine. Până
în acest moment avem o salată de conopidă vegană şi de post, dacă însă doriţi varianta vegetariană, puteţi adăuga
câteva linguri de maioneză proaspătă.
3. Cand mâncarea este gata, o decoraţi
în funcţie de imaginaţie sau de timpul alocat.
Poftă bună!
Aici am folosit puţină maioneză şi am ornat-o destul de jucăuş, că era ziua mezinei.
Reţeta acesta e potrivită pentru vegani,
vegetarieni şi pofticioşi. Tot pentru aceeaşi categorie a apărut un supliment
alimentar, Doppelherz®
aktiv, care oferă organismului vitaminele şi mineralele necesare menţinerii sănătăţii
şi întăririi sistemului imunitar.
Cu acest
articol m-am alaturat campaniei “Fii Activ cu Doppelherz aktiv Pentru Vegetarieni“.
Seară frumoasă!
Si noua ne place tare mult; dar noua ne place mai mult varianta cu maioneza.
RăspundețiȘtergereTre' sa fie tare buna. O sa incerc. Oricum, conopida are un gust foarte bun. Pana acum foloseam conopida numai la supe.
RăspundețiȘtergereMultumesc de idee, chiar eram in pana de idei pentru ceva bun si rapid!
eu mananc conopida oricum ar fi pregatita...imi place mult decorul!
RăspundețiȘtergereLaura, ambele variante cred ca sunt la fel de bune.
RăspundețiȘtergereCristina, supa de conopida am facut si noi apropae in fiecare zi luna aceasta.
RăspundețiȘtergereAdnia, ma bucur.
RăspundețiȘtergere