Am cumpărat de două ori. Prima dată, vreo 8 kg, imediat după ploaia cu gheaţă, am luat că erau multe şi le dădeau convenabil, să nu se strice. Dar, deşi au fost autohtone, nu au fost prea dulci, a ieşit un gem dulce acrişor.
A doua oară am cumpăt doar 5 kg, dar ne-a părut rău că nu am luat mai multă, că au fost însă foarte dulci şi foarte parfumate.
La fiecare porţie, am făcut şi sirop de căpşune, că le-am pus de cu seară cu zahăr şi au lăsat o mulţime de sirop, spre incântarea noastră, pe care l-am fiert şi l-am pus spre păstrare. Mă rog, nu chiar pe tot, înţelegeţi voi...
Reţeta mea nu e foarte complicată, eu aplic la toate fructele (mai puţin la nuci) aceeaşi măsură: la 3 măsuri de fructe pun una de zahăr. Foarte rar pun mai mult, dacă nu sunt destul de dulci fructele, dar cum le aleg bine coapte, de obicei iese dulceaţa mai mult decât dulce.
Iar minunea asta bună-bună o trimit ca şi îmbrăţişare pentru două fete tinere: Ioana şi Liuba în cadrul paradei Virtual Hugs gazduită luna aceasta de Simona.
Vară gustoasă!
Hehe si noi ieri am facut ieri dulceata si sirop:) eu tot asa pun 3:1 pentru ca altfel ar fi mult prea dulce:), le-am lasat in cuptorul incalzit sa se raceasca incet ca sa nu le mai var prin paturi. Buna buna si parfumata imbratisarea:*
RăspundețiȘtergere
ȘtergereEu m-am complicat cu păturile, dar nu-i bai :)
3:1 merge si la mine de minune, de foarte multi ani, fara se se strice sau alte lucruri...
Anul trecut am facut dulceata din 18 kg de capsuni si in luna mai anul asta mai aveam 2 borcanele, e adevarat ca am si daruit multa din ea. Pana acum am facut o serie cu capsuni si rubarba si o portie simpla. O vara dulce si parfumata!
RăspundețiȘtergereAm vazut de vanzare dulceata de capsuni cu rubarba si chiar m-am intrebat oare cum o fi. Eu fac din cele doua un desert cu zahar caramelizat pe care l-am vazut la Jamie Oliver.
Ștergere18 Kg? Da stiu ca esti harnica, nu te joci...
Eu cred ca le si pierd ca trec pana mă adun eu. Si imi pare cam rau...
RăspundețiȘtergereEu cred ca totusi vor mai fi o vreme, mai ales prin nord unde nu e asa cald si timpul e mai tarziu...
Ștergereuauuuuuuu!!!! ce deliciuuuuuuu!!!!! Multumesc de poza (deja am fugit la piata de pofta) si de RETETA!!!!!! miiii de multumiriiiii!!!!! cu drag, Ioana
RăspundețiȘtergeredragul e de partea mea!
ȘtergereŞi eu am făcut dulceaţă de căpşune! I-am pus şi putină rubarbă (două kilograme căpşune şi unul de rubarbă), a ieşt foarte bună!
RăspundețiȘtergerecred ca voi incerca si eu, prea e laudata.
Ștergere