Salata boeuf pe care am pregătit-o eu este formată din morcovi, păstârnac, cartofi, toate aceste legume fiind fierte și apoi tăiate cubulețe, la care am adaugat mazăre din conserve, castraveți murați tăiați cubulețe şi măsline. Peste această compoziție se înglobează condimentele, maioneza de post (există de cumpărat gata preparată - eu am mers pe această variantă, sau se poate prepara în casă din pufuleţi) și se ornează după pofta imaginaţiei. A mea nu a strălucit de data aceasta.
Reţeta acesta o dedic tuturor celor care încep de mâine postul mare şi o trimis ca îmbrăţişare către provocarea Virtual hug -a cărei gazdă sunt în această lună. Şi pentru că în seara asta trebuie să terminăm cu tot ce mai avem de dulce prin casă şi să spalăm vasele, vă servesc - virtual desigur, deşi tare mi-ar plăcea să fie şi real - cu ultimele prăjituri din farfurie.
Post cu folos, dragilor!
Pentru azi aveam programata, ca prima zi de post, salata orientala. Cred c-o sa ma sucesc pe varianta ta :) Cu folos sa ne fie!
RăspundețiȘtergereSi la noi se face boeuful fara boeuf, ci doar cu piept de pui, iar uneori cu sunculita de pui.
RăspundețiȘtergereDe post facem si noi, tot cu maioneza din pufuleti. mama sotului stie sa faca si maioneza din cartofi si fasole, dar le folosim pentru altfel de salate.
Gina.
super idee!
RăspundețiȘtergereDesi la mine o mananc cu atata pofta si incantare, incat nici nu mai pot sa zic ca tin post...
Si la mine in familie intotdeauna s-a facut cu piept de pui, salata de boeuf. Nu am mai mancat demult, chiar mi-e dor sa fac. Mersi de idee :)
RăspundețiȘtergere