luni, 22 noiembrie 2010

despre milostenie

pentru ca...
"Postul nu se ridica la cer, daca nu are de sora milostenia.
Socoteste milostenia nu ca o cheltuiala, ci ca un venit, nu ca o pierdere, ci ca un castig; caci tu prin ea dobandesti mai mult decat ai dat. Tu dai paine, si dobandesti viata cea vesnica; tu dai haina, si dobandesti vesmantul nemuririi; tu ingaduiesti locuirea sub acoperamantul tau si dabandesti imparatia Cerului; tu dai cele trecatoare si dobandesti in locul lor cele ce traiesc in veci.
Da deci saracilor, pentru ca, atunci cand odinioara tu insuti nu vei putea sa vorbesti pentru sine, mii de buze sa vorbeasca pentru tine si milostenia sa fie mijlocitorul tau. Caci milostenia este banul de rascumparare pentru sufletele noastre.
Milostenia nu se judeca dupa masura puterii, ci dupa masura vointei celei bune.
Insa cat de mult trebuie sa dai? Da pe cat poti da. De ai un ban, cumpara cu dansul cerul, nu pentru ca cerul este ceva asa de ieftin, ci pentru ca Dumnezeu este asa plin de iubire". Sf. Ioan Gura de Aur.

5 comentarii:

  1. Asa este...ar trebui macar acum, in preajma sarbatorilor, sa ne gandim unii la altii si sa daruim cat de putin din putinul nostru...in primul rand pentru a face un bine si a aduce un dram de bucurie intr-un suflet trist...si abia apoi pentru sufletul nostru...

    RăspundețiȘtergere
  2. Extraordinar. Multumesc Anca.

    \Carol

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari pt cele doua fetite minunate! sunt superbe! Sa iti aduca numai bucurii

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumoase cuvinte in ajun de sarbatori.
    Ai doua fetite superbeee.
    Sa te bucuri alaturi de ele si sa fiti sanatosi cu totii.Criss.

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.