luni, 19 noiembrie 2012

Briose aperitiv cu ciuperci

         De când am adus formele de briose ale bunicii, tot căutam rețete care să fie pe placul întregii familii. Iar până acum am găsit câteva numai bune de poftit la ele.
          Rețeta de brioșe cu cașcaval și ciuperci, în forma ei originală, am aflat-o citind poveștile bucătărești ale mămicii din familia cojocarilor. Le-am făcut pentru fete, iar lor le-au plăcut tare mult.
         Eu nu am pus cașcaval, nu am avut în casă în momentul în care m-am apucat de bucătărit, am vrut să-l înlocuiesc cu o altfel de brânză, dar citind comentariile am văzut că nu e o idee prea bună și am renunțat la ea.
          Rezultatul este acesta:

       Bineînțeles, nu putea lipsi micul meu ajutor din bucătărie, fetița bucătăreasă.
       Poftă bună!








  








7 comentarii:

  1. Multumim;incerc sa nu poftesc!poate gasesc o reteta care sa mearga si de post, desi nu prea am multa rabdare si ajung sa fac mai des prajituri in tava...

    RăspundețiȘtergere
  2. Noi pentru fete folosim oua si lapte, ca sunt inca mici.

    RăspundețiȘtergere
  3. wow! nu-mi vine a crede ca stangacelile mele bucataresti pot fi surse de inspiratie pentru altii. :)
    Ma bucur ca le-au placut celor mici. Poti incerca si cu masline si cu carne de pui (la gratar si taiata cubulete)... sunt sigura ca ai tu idei mai bune. ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Lasa modestia, reteta e chiar buna :)
    Fetele au trecut-o la preferate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Certific si eu ca sunt foarte foarte bune! ;)


    Adela

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.