Pentru că e încă toamnă, de data asta una un pic cam mohorâtă și mai ploioasă, cel puțin la noi, vă invit să vă delectați cu un dulce de sezon: crema de castane.
Aveți nevoie de:
-400 gr de piure de castane
-150 gr de frișcă proaspătă
-un tub de frișcă pentru ornat
-100 de gr ciocolată neagră.
Se pune într-un castron piureul de castane. Ultima dată când am fost la noi în piață am văzut castanele la 14 lei kg, dar dacă nu găsiți castane puteți căuta piureul gata făcut, se comercializează în foarte multe magazine. Se adaugă frișca proaspătă și se bate cu un tel până ce se obține un amestec vâscos.
Amestecul este ornat cu frișcă din tub.
Cu ajutorul unui cuțit se taie ciocolata în bucățele mici care se presară deasupra cremei de castane. Pentru un aspect mai omogen, puteți să răzuiți ciocolata.
Se servește proaspătă.
Mie îmi place să o folosesc și pentru a umple tortul. Iese o nebunie; tortul cu cremă de castane e preferatul meu.
Dacă înlocuiți frișca proaspătă cu una vegetală și căutați ciocolată fără lapte, obțineți un delicios desert de post.
Poftă bună!
mie imi plac castanele coapte, piure n-am incercat
RăspundețiȘtergerefrisca vegetala nu e de post, ca are proteine din lapte
Noi am facut toamna asta si castane coapte si piure, ca ne place tare mult.
RăspundețiȘtergereMultumesc de specificare, nici nu stiam ca frisca vegetala are proteine din lapte.
Vin si eu la voi daca a mai ramas ceva!Imi plac la nebunie castanele !
RăspundețiȘtergereMi-ati facut o poftaaaa! :*
Teasteptam!
RăspundețiȘtergereNu conteaza ce mai avem prin frigider, pregatim proaspat pt tine!
hmmm, ce pofta mi-ai facut!
RăspundețiȘtergere