miercuri, 8 iunie 2011

Mouse-ul la aniversare


Putini stiu ca s-au aniversat 30 de ani de la aparitia primului mouse produs de Xerox Corporation si lansat in 1981. Indispensabil fiind, a suportat diverse transformari, de la marime si forma, la numarul de butoane si rotite de scroll, la forma mufei de conectare sau lipsa ei (wireless). Desi se incearca inlocuirea lui cu TouchPad-ul si TouchScreen-ul, noi suntem inca reticenti, asa ca eu personal am atasat la un laptop de toata frumusetea un mouse cat jumatate de tastatura. Pe al meu il alint "sobolanelul", ca nu arata chiar a mouse, fiind mult mai dolofan.
Cativa din soriceii ce-i avem prin casa vi-i prezint alaturat. Unul dintre ei se ataseaza de deget (cel negru micut), altul nu poate fi cuprins de Paula cu amandoua manile.

Eu il folosesc de obicei pe cel cu bila rosie. Nu va inchipuiti ca mouse-ul din dreapta lui este cel mai mare. Chiar daca pare tatal tuturor "sobolanilor", nu doar al "soarecilor", mai avem o dihanie si mai mare. Momentan este indisponibil, dar voi reveni cu poza lui ulterior.
Voi ce ciudatenii aveti pe langa calculator? Poate facem un top al lor.

Un comentariu:

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.