miercuri, 29 mai 2013

Review cu delfinul buclucaş

         Acum câteva zile vă ziceam că m-am înscris într-o campanie şi că voi face un review la caietul Skag AR, despre care am scris aici. Aşa că dacă-i bal, review să fie.
          Despre campanie.
          Despre campanie am numai cuvinte de laudă. Deşi scria că vom primi caietele începând cu o anumită dată, le-am primit surprinzător de repede, ceea ce n-a putut decât să mă bucure, evident.
          Despre caietul în sine.
          E, ca orice caiet, nici prea-prea, nici foarte-foarte. Sunt caiete cu spiră metalică, coperta din carton,  hârtie albă, tip: dictando, 60 file, format A4. Are trasată cu roşu linia de margine la 3 cm jumătate. Când scrii pe una din fețe, nu se cunoaște pe partea cealaltă. Dacă faci porcușori (iertați-ne, dar a noastră fetiță e școlăriță începătoare) și încerci să-i ștergi, hârtia va absorbi. Dacă însă îi lași acolo, nu se vor vedea pe cealaltă parte; chiar și o picătură de cerneală nu se va cunoaște pe fața opusă.
          Cele două pagini care împart caietul, una roz și cealaltă albastră, sunt înțesate de informații ecologice. Dacă la început mi s-a părut un pic cam prea mult, mi-am dat seama că e chiar bine gândit, că tot citind și recitind, poate intră informația corectă și în capul cui trebuie.
          Despre inovație.
          Inovația în sine este într-adevăr surprinzătoare. Pentru 5 minute. Arătându-le copiilor, aceştia au stat, s-au uitat, au întrebat: şi atât? altceva nu mai face? şi au plecat la joacă. Noi le-am arătat mai multor odată, am mizat pe entuziasmul colectiv, dar nu a fost tocmai aşa. Mai degrabă, când a fost a noastră singură, l-a privit cu mai multă atenţie şi dedicare. Noi am primit un caiet cu delfin şi am făcut tot felul de experimente cu el. Am observat, spre exemplu, că dacă îţi pui mâna între telefon şi caiet, delfinul se apropie atât de mult, încât impresia e că îţi sare peste mână. O altă observaţie ar fi că, copiii de vârstă medie (12-15 ani) s-au arătat mai interesaţi de modele cu maşini, rachete avioane. Însă, din păcate, nu se comercializează decât produse cu 8 imagini. Spun produse, deoarece firma mamă mai are la vânzare și bibliorafturi cu aceleaşi imagini şi proprietăţi.
        Foarte important e ca smartphone-ul să aibă versiunea android peste 2.3, suprafaţa să fie plană şi lumina mare. Dacă puneți caietul pe o suprafață uniformă, mai deschisă la culoare şi nu pe covor sau pe o faţă de masă cu modele, veţi avea șanse mai mari. Până se pornește efectiv programul se aşteaptă cam mult, zic eu, și rata de eșec e destul de mare. Adică trebuie să ai răbdare şi să cauţi unghiul potrivit, până când vezi imaginea virtuală în mișcare.Iar când o vezi, e ok. Se mişcă, sare, cântă, e mirifică pentru cei ce nu au mai văzut imagini 3D.
          Dar eu cumpăr caietul efectiv pentru scris în el. De privit, copilul priveşte o dată, se laudă într-o pauză, după care nu mai prezintă interes. De la avalanşa de jocuri de pe smartphone şi tabletă (pe care copiii care cumpără caietul se subînţelege că le au, altfel nu ar reuşi să pornească aplicaţia) şi posibilitatea de a-şi petrece timpul pe net sau pe reţelele de socializare, până la realitatea augmentată a caietului Skag Ar, concurenţa este atât de mare, încât caietul este uitat după câteva zile.
         E un început, dar trebuie dezvoltată ideea. Dacă ar putea executa nişte mişcări la comandă, dacă ţi-ar face legătura spre un joc interactiv (ca la webkinz, de exemplu), cred că altul ar fi impactul.
          Eu am fost mulţumită că am primit un astfel de caiet pentru testare. Abia aştept să văd ce noutăţi mai introduc pe piaţă.



4 comentarii:

  1. Tot felul de gadget-uri pentru copii!Numai sa le starneasca dragostea de scris si sa renunte la obiceiuri mai putin folositoare!Multumim de prezentare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Unii au aceasta dragoste pt scris, iar la altii, intr+adevar functioneaza aceste mici trucuri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa stii ca nici pe mine nu m-a impresionat aplicatia. Exceptand calitatea caietului in sine care este una foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
  4. Evident, pentru inceput nu e rau, dar mai trebuie...

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.