miercuri, 25 noiembrie 2009

starea de rau

Aproape ca imi e rusine sa o spun, dar dupa doua luni ma simt la fel ca la inceput adica groaznic. Imi este foarte rau, acum si obosesc foarte mult, cica de la o anemie crunta mi s-ar trage. Deja m-am obisnuit cu starea asta, mi se pare ca un ritual firesc. Bagajul pentru spital e mereu in stare perfecta la usa, gata de plecare.
Mi se pare atat de ciudat ca medicina a evoluat atat de mult in ultimii ani, se fac transplanturi foarte sofisticate, se recolteaza celule stem, se cloneaza oameni, iar pentru mine nu se poate gasi un leac pentru voma si pentru greata asta care ma chinuie asa de mult.
Stiu ca voi ati fost foarte draguti cu mine, dar eu abia stau in picioare, nu mai reusesc sa stau la calculator, spre marea disperare a prietenilor si a unei parti din familie cu care comunicam mai mult prin intermediul tehnicii moderne.
Multumesc tare mult pentru gandurile voastre calde.
Sper ca de acum sa pot sta cat mai mult pe blog, mai ales ca se apropie o perioada atat de draga sufletului meu, aceea a sarbatorilor de iarna.

13 comentarii:

  1. Loredana, te înţeleg aşa de bine! Eu am 4 copii...La al treilea mi-a fost la fel de rău până a mişcat copilaşul...Apoi a fost ok. Ai grijă cu anemia, trebuie rezolvată! Într-adevăr dă oboseală...
    Ai un bebică pretenţios , nu se mulţumeşte cu orice :) Să nu fii îngrijorată pentru el..el se dezvoltă tare bine acolo în cămăruţa lui!
    Râul acesta e ,,jertfa" ta de mămică pentru minunea ce se va naşte! Mă rog lui Dumnezeu să poţi duce cu răbdare această sarcină!
    Te îmbrăţişez cu mare drag!

    PS. Nu am apucat să te mai întreb dacă ai mai primit cartea pentru fetiţa ta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa te ocroteasca Maica Domnului si sa duci sarcina la termen cu bine! Stai linistita, dupa inca vreo luna, poate trece greata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Mariana sa stii ca nu am primit-o inca. E drept ca nici nu am deschis bnetul daca a incercat cineva sa ma caute, dar nu am primit-o .

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc mult Marilena si eu ma rog sa treaca.

    RăspundețiȘtergere
  5. Recunosc ca pentru mine e mai usor, adica ma confrunt cu greata doar seara si n-am varsat niciodata. Dar cand ma simt rau tare ma ajuta foarte mult ghimbirul; imi fac o limonada cu ghimbir sau mestec o bucatica si ma simt mult mai bine.
    Iar anemia trebuie s-o rezolvi!

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi pare rau ca nu te simti foarte bine,sper sa treaca curand starea de rausi anemia .Eu nu ma pricep sa ti dau sfaturi,dar sunt alaturi de tine! Maica Domnului sa va ocroteasca! Va fi bine! Pupici si sanatate multa! :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga Loredana, iti doresc din tot sufletul sanatate multa! In timpul sarcinii se regenereaza organismul, chiar daca te simti rau. Pentru anemie iti recomand afine si coacaze, ori congelate, ori la borcan. In Constanta se gasesc la borcan la magazinul Kaufland.

    RăspundețiȘtergere
  8. Iubita mea , nu dispera.S-ar putea sa fie ceva la fiere.Ma voi ruga pentru tine caci am siguranta ca EL poate ce nu pot oamenii. TE PUP CU DRAG!Salutari de la Vrancea!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sanatate multa si ne gandim mereu la tine. Pentru anemie, daca gasesti si iti place, consuma SUSAN. Contine mai mult Ca decat laptele. Pupicii multi.

    Carol

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga mea colega de lupta pe baricadele maternitatii, :), te inteleg perfect, asa au fost toate trei sarcinile mele. Se numeste hiperemesis gravidarum si e un semn ca organismul mamei daruieste f mult copilasului si prea putin siesi. Ia suplimente pt sarcina, am inteles ca Elevit se gaseste si in Ro, e excelent (chiar daca poate cam scump). Si pe langa ia si fier supliment.
    Cel mai mult fier il contine carnea rosie (vita, miel), la tine nu e cazul de post, din considerente medicale, asa ca incearca. Mi-aduc aminte ca si la mine totul era in teorie, pt ca nu puteam pune gura pe nimic si vomitam absolut tot. Abia din trimestrul 2 am inceput sa vomit doar de 2-3 ori pe zi. :(
    E greu, dar se termina greul si incepe frumusetea, doar stii asta.
    Incearca sa te odihnesti cat mai mult posibil, cere ajutor din partea apropiatilor si de cate ori ti se face greata poti incerca sa mesteci ceva crocantele - sticksuri, biscuiti, etc si o gura de apa minerala. Ajuta un pic. :)
    Sanatate multa si putere sa duci totul cu bine la capat!
    Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  11. Draga Loredana, iti doresc multa sanatate, curaj si nadejde in Dumnezeu.

    Nu stiu daca ai nevoie acum de sfaturi insa imi ingadui sa iti spun de o prietena de-a mea care a citit pe perioada sarcinei acatistul Sf. Stelian si a nascut un baietel sanatos si voios pe care l-a botezat... Stelian. Medicul ii spusese, la un control, ca nu are organele destul de dezvoltate, ci sunt ca ale unei fetite si va avea mari probleme cu sarcina. Prietena mea si-a pus toata nadejdea in ajutorul lui Dumnezeu. Cunostea viata Sf. Stelian, ocrotitorul copiilor si al femeilor insarcinate, si s-a tinut strans legata de ajutorul lui.
    Asta se intampla acum 8 ani. In urma cu 2 saptamani a nascut o fetita. Sanatoasa.

    Te imbratisez cu drag.

    Maica Domnului sa va ocroteasca.

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc din inima pentru toate sfaturile si gandurile voastre.
    Anemia crunta mi se trage si de la faptul ca pana acum vomam de n ori pe zi, nenumarabil, acum am ajuns la performanta de 3-4 ori pe zi, deja mi se pare o relaxare si credeti-ma ca o spun fara irtonie.
    Stiu ca vor veni si vremuri bune, abia le astept.

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.