luni, 28 iunie 2010

o bijuterie de film

In ultima vreme in casa noastra televizorul, atunci cand e deschis, sta numai pe Minimax. Noroc ca astia sunt buni la suflet si grijulii cu nevoile parintilor si nu mai transmit de la ora 20. Asa ca mai apucam si noi sa vedem din cand in cand cate o stire. Nu ca ar merita in ultima vreme stirile sa fie vazute, dar pentru buna noastra pastrare in limitele normalitatii ca oameni cat de cat conectati la realitatile societatii, e absolut necesar.
Iar din cand in cand pe langa stiri mai apucam sa vedem si cate un filmulet sau o emisiune buna. Bine ca In gura presei si Garantat 100% se dau si in reluare.
Eu, sincer vorbind, decat sa vad emisiuni din astea de scandal sau in care invitatii se fac de ras tot timpul, de mi-e mie rusine de rusinea lor(dar lor nu) prefer sa vad pentru a 15-a oara un episod din Prietenii tai.
Eu seriale nu prea urmaresc, decat foarte putine. Imi place acum Anatomia lui Grey, mi se pare un serial foarte bun, pe care il urmaresc cu placere.
Anul trecut urmaream un serial rusesc, Foc si Gheata, un serial despre patinaj in care jucau patinatori mari ai Rusiei, era o adevarata placere sa ii urmaresti. Mai ales ca mie imi place patinajul artistic foarte mult, a fost o relaxare si o incantare sa vad filmuletul acela. Cine spune ca doar latinii sunt pasionali si vulcanici se vede ca nu a cunoscut sufletul slav. Numai ca se difuza la o ora mai putin accesibila, era pe la 14, cam asa ceva, ora la care mai toata lumea e la serviciu.
Am vazut chiar si un serial turcesc. 1001 de nopti.Nu l-am vazut chiar tot, dar am prins esentialul. Imi placea respectul pe care si-l acordau sotii intre ei.
E frumos si interesant sa vezi filme bine facute despre cultura si traditiile unor tari care altfel nu ne sunt accesibile.
Acum am descoperit un serial coreean, Giuvaerul Palatului. E un film deosebit, transmis de TVR1, pe la 7 seara. Acum orarul e dat peste cap din cauza fotbalului. Dar e un film care merita vazut. E facut frumos ca o bijuterie bine lucrata, ca o opera de arta. e un film despre traditia, cultura si obiceiurile vechi coreene. Mai ales in prima parte a filmului, personajul principal (care am inteles ca a trait in realitate si a fost prima femeie medic din istoria Corerei) lucra la bucataria regala, si era o placere sa vezi cate condimente foloseau in pregatirea bucatelor, ce tehnici de lucru aveau si cum foloseau diferite alimente. Mie mi-a placut filmul. Chiar daca mai pierd cate un episod, pe mine nu ma intereseaza intriga neaparat, ci modul in care este prezentata cultura si traditia coreeana. Eu sunt deja fascinata.

5 comentarii:

  1. Si eu il urmaresc cu drag. E aproape singura mea legatura cu TV-ul.

    RăspundețiȘtergere
  2. anatomia lui Grey il vad si eu, dar stiu ca s a terminat sezonul,a reinceput unul nou?
    Asta cu giuvaerul ...am vazut si eu cateva episoade,imi place desi nu inteleg eu mare lucru pt ca nu l am vazut de la inceput.

    RăspundețiȘtergere
  3. drga ana, anatomia lui grey va fi iar din toamna din cate stiu. in ceea ce priveste filmul coreea, eu nu stiu chiar tota intriga, dar daca vrei sa o afli sa stii ca sunt destule saituri in care se explica actiunea din fiecare episod.

    RăspundețiȘtergere
  4. Referitor la cartea "Nebunul" al parintelui Savatie - se citeste foarte repde, e o lectura-fulger! Incearc-o!

    (Eu nu ma uit la TV aproape deloc, nu urmaresc nici un serial, sunt total plicticoasa!!)

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.