vineri, 13 august 2010

Din gradina bunicii

Bunica noastră (mama noastră mai precis şi bunica fetiţelor) are o grădină superbă. Primul impuls a fost să scriu frumoasă, dar e mai mult decât frumoasă, e o grădină de vis. Şi asta pentru că bunicii îi plac tare mult florile; are o pasiune pentru ele. Are toate soiurile, începând cu florile de primăvară, de la ghiocei şi până la crizantemele care infloresc pe zăpadă.
Acum grădina e înţesată de flori, timpul e un pic mai târziu decât în alte părţi, aşa că aici sunt flori care în alte zone s-au trecut de mult. Momentan sunt înflorite mai multe feluri de trandafiri, gladiole, gura leului, floarea soarelui, nemţoaice, conduraşi, crăiţe, margarete, crini, ochiul boului, dalii, maci, floarea lunii, regina nopţii, mărită-mă-mamă, romaniţe, flori de pai, trompeta voinicului, panseluţe, năsturei, hortensii şi multe altele. Nici măcar nu am intenţia de a le enumera pe toate. Are inclusiv frezii şi celebrele anemone. Păcat că nu are nimeni dintre noi talentul lui Luchian.
E o nebunie de culori şi o încântare pentru ochi şi suflet. Vă las să vă delectaţi cu câteva imagini din minunăţiile grădinii bunicii.



5 comentarii:

  1. Chiar ca e de vis :) Sunteti fericiti ca puteti petrece timp intr-o asemenea gradina :)

    RăspundețiȘtergere
  2. da, suntem niste norocosi, avem deja 4 saptamani de cand ne delectam aici. iar vremea e chiar superba comparativ cu restul tarii, ploua in fiecare zi si e răcoare. e cu adevarat un colt de rai.

    RăspundețiȘtergere
  3. curat colt de rai! felicitari doamnei pt o asa gradina si voua sedere placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa tot poposesti intr-o astfel de gradina, iar pentru copilasi este si mai bine:)

    RăspundețiȘtergere
  5. multumim de urari. din pacate nici noi nu vom mai sta mult ca se termina concediul sotului. dupa o luna de stat la munte ne e cam greu sa ne gandim la caldura orasului.

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.