sâmbătă, 18 septembrie 2010

poate e doar o replica sau poate nu

Fetita mea cea mare mi-a spus (si) ieri: "Esti cea mai buna mama din lume. Esti cea mai buna mama pe care si-o poate dori un copil..."
Mi-a mai spus asta si imi place mult sa o aud, recunosc. De fiecare data ii raspund ca si ea e o fetita buna, minunata, frumoasa, destepta, cuminte, toate calificativele care imi vin in minte si pe care ea le merita atunci, uneori din plin.
De cate ori o aud spunandu-mi ca sunt cea mai buna mama, ma gandesc uneori ca suna ca un cliseu. Poate si asta este, un cliseu, un raspuns bun intiparit in mintea ei, o replica auzita undeva, o asociere de cuvinte, o fraza de la desene. Sau poate nu. Poate doar asa simte si asa spune.
Oricum ar fi eu sunt fericita. Din cate replici urate sau chiar monstruoase aude si de care nu o pot feri tot timpul (desi ma straduiesc), ba la desene (mai nou a venit si a spus ca si la gradi s-au uitat la desene), ba la alti copii sau pe strada, ea totusi prefera sa vorbeasca frumos si ingrijit.
Iar eu, o femeie visatoare, romantica, usor naiva si vesnic increzatoare in oameni, sunt multumita si increzatoare ca voi putea sa imi cresc totusi sanatos si frumos copiii intr-o lume care se rastoarna sub ochii nostri cu susul in jos.

4 comentarii:

  1. Cred ca oricarei mame i-ar salta inima de bucurie la asemenea cuvinte, chiar daca ar si cuvinte-cliseu ori nu, chiar daca copilul le rosteste ca asa a auzit sau ca intelege sensul...este binevenita oricum rezonanta lor.

    RăspundețiȘtergere
  2. E foarte frumos, asa e si la noi, Anna imi spune ca sunt cea mai buna mama din lume si ca ma iubeste ca pe un soare plin... Ma topesc cand o aud si ma bucur din suflet ca e tare protocolara in exprimare. Copiii de acum sunt chiar deosebiti!

    RăspundețiȘtergere
  3. lumea se rastoarna, dar ei o vor indrepta. eu asta cred si sper. o imbratisare cu drag Paulei mici cu suflet mare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar esti o mama eroina, buna, gingasa, harnica, scumpa.. are fdreptate paula.. ce copil nu isi doreste asa mama.
    Pup

    Carol

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.