miercuri, 16 februarie 2011

achitand facturi

Cine spune ca plata facturilor nu e o activitate placuta, se inseala. Pentru noi a fost. Pentru mine si pentru Paula.
Am luat-o de la gradinita si am mers, doar noi doua, sa ne ocupam de cateva treburi administrative. Pe tati am reusit sa il pacalim sa stea cu mezina, asa ca am avut o dupa-amiaza doar a noastra. Unele fete ar intelege printr-o dupa-amiaza pe placul lor, una la restaurant sau la spa, dar nu a fost cazul nostru.
Ne-am prezentat la ghiseu sa platim factura telefonica.
In fata ghiseului Paula se alinta, asa cum se pricepe ea mai bine: Sunt atat de fericita ca sunt aici. E locul meu preferat.
Doamna din spatele ghiseului astepta sa auda ce imi putea face fiica atat de fericita.
Are si delfin si fluture. E atat de frumos si de romantic.
Doamna a zambit. Nici nu stia ca lucreaza intr-un loc atat de special. Sau poate ca stia. Oricum, a facut-o pe printesa mea un pic mai fericita, daruindu-i un rucsacel. Unul fara fluturas sau delfin, ci cu pinguin.
Evident, a trebui sa il desfac, l-a pus pe Nemo in el si l-a pus in spate. Era super incantata. Cand a aflat ca de acolo mergem si la librarie, mi-a zis: E cea mai frumoasa zi din viata mea! (Are cate o asemenea cea mai frumoasa zi cam in fiecare saptamana)
Povestea asta s-a petrecut vineri. Ieri, cand a aflat ca mergem sa platim bancile, deja topaia de incantare. Ieri a primit placinte cu ravase. Si tot la aceeasi banca are ea o doamna care o serveste intotdeauna cu ciocolata.
Asa ca, pentru noi, plata facturilor nu e o corvoada, ci o indelenicire nu doar placuta, ci chiar romantica, ca sa o citez pe mult prea fericita surioara mai mare.

6 comentarii:

  1. Ce vieti frumoase si fericite am avea cu totii daca am reusi sa gandim din nou ca niste copii in unele situatii...

    RăspundețiȘtergere
  2. HAHAHA, CHIAR M-AI FACUT SA ZAMBESC CU PICEA TA, DACA EA LE ZICE ASTORA LOCURI ROMANTICE, INCHIPUIE-TI CAND VA VADEA INTR-ADEVAR UN LOC ROMATIC, VA PLUTI DE FERICIRE. pupici romaticei incurabile

    RăspundețiȘtergere
  3. Copil fericit! bravo voua, parintilor! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos. Pentru ea e ca si cum ar merge in "excursie". Macar vremea sa fie mai frumoasa. Peste cativa ani vei merge cu amandoua de mana. Sper sa nu ii treaca Paulei entuziasmul. Va pup.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce copil special ai! Sa dea Domnul sa ramana toata viata la fel de vesela si optimista, sa stie sa se bucure de lucrurile marunte!

    RăspundețiȘtergere
  6. mai, vreau si eu asa zile frumoase cand ma duc sa platesc rata la banca:))

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.