vineri, 6 mai 2011

1 AN - Meniul petrecerii

Pentru că m-am pomenit hoinărind din nou pe bloguri căutând idei pentru meniul petrecerii surioarei mai mari, m-am gândit să postez şi eu câteva poze de la petrecerea surioarei mai mici, asta acum când faptele sunt relativ călduţe, că dacă mai aştept mult imediat face mezina doi anişori.
Petrecerea nu a fost exagerat de mare, a fost in familie, doar 12 adulti si 9 copii, asa că nu am avut prea mult de lucru, doar în dimineaţa aia m-am strofocat mai mult, că am vrut să fac totul proaspăt.
La capitolul migală, am făcut aceşti melcişori dragălaşi, pentru care am luat reţeta de pe blogul Laurei Sava şi ciupercuţe din ouă umplute.

Am avut si un platou in care erau aşezaţi invers, mergând spre centru, dar eu nu prea obişnuiesc să fac fotografii mâncării, lucru pe care, în momente ca acestea, îl regret.

Am avut clasica salată boef, ornată superb, cu o zambilă realizată de mine din steluţe de morcov (dar pe care nu m-am obosit să o pozez), salată de vinete, salată de conopidă, ruladă de caşcaval (adusă de bunica), chifteluţe cu susan, ardei capia umpluţi cu pastă de brânză şi tot felul de "porcării" de care bunicul a fost foarte mândru, că au fost afumate de el în afumătoarea lui.
Aici este salata de conopida in care, trebuie să recunosc, desi am scăpat cam mult usturoi, a fost delicioasă.

Ca şi fel principal am avut pe lângă friptura de pui la tava si o găină umplută, cu garnitură de conopidă gratinată şi din nou clasica salată de varză.
La capitolul prăjituri recunosc că nu m-am prăjiturit, dar am fost foarte norocoşi că a a muncit bunica în locul nostru şi ne-a adus, spre răsfăţul nostru, o mulţime de bunătăţi.

Vedeta petrecerii a fost tortul cumpărat de la cofetăria Anastyl, pe care ni l-au făcut aşa cum am vrut, frumos şi delicat ca şi sărbătorita.

Dacă aveţi de organizat recent vreo petrecere, sper să vă fie de folos.
La capitolul culinar vom mai reveni destul de curând, căci aşa cum spuneam, petrecerea surioarei mai mari se apropie cu paşi de uriaş.

11 comentarii:

  1. imi plac tare ciupercutele, abia astept si eu ziua dianei la 4 anisori va intelege mai multe, sper sa fie prima ei petrecere cu copii,pana acum nu a avut parte....

    RăspundețiȘtergere
  2. Mariana, sa stii ca ai dreptate. ele doar cand sunt mai mari incep sa priceapa si sa isi aminteasca cum a fost la ziua lor, desi, noi de dragul ei, am chemat intotdeauna copii, chiar si numai 2-3, daca era o perioada mai grea, in fiecare an.

    RăspundețiȘtergere
  3. Yummy, yummy, yummy!
    Felicitari pentru bunatati si petrecere!
    Mi-as dori sa fiu macar pe jumatate asa talentata in bucatarie si ornat!:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Superbbbb. Noi inca nu am facut petrecere de ziua fetelor.... doar in familie. Speram ca anul viitor sa ii facem Arabelei.
    Si eu sunt fan Sava Laura si chiar maine voi face melcusorii caci avem invitati duminica niste amici.
    asteptam vesti de la ziua Paulei.
    Multi pupici pana atunci :)

    RăspundețiȘtergere
  5. la multi multi anisori! fff frumoasa masa! iar tortul arata foarte bine. si eu am cautat tort in forma de 1 si nu faceau asa pe unde am intrebat:((

    RăspundețiȘtergere
  6. arata foarte bine! Felicitari pentru migala cu care le-ai decorat! Sunt sigura ca au facut senzatie printre pitici! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Cristina, sa stii ca nici eu nu am mai vazut tort in forma de 1 prin cofeterii, dar mi-am scos de pe net si inarmata cu pozele in mana am mers la cofetar, care e un baiat tare dragut, si mi-a spus ca poate sa il faca si m-am lasat pe mana lui, iar noua rezultatul ne-a placut.

    RăspundețiȘtergere
  8. gabi, sa stii ca piticii au infulecat totul fara prea multa analiza. senzatia a fost mai mult printre mamici, ca ele stiu cu cata munca se face totul...

    RăspundețiȘtergere
  9. Si mie mi-a placut tare mult tortul.
    L-am remarcat mai de mult pe saitul vostru. E deosebit!
    Magda.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ai spus un lucru tare adevarat: "senzatia e la mamici" - corect.picii nu prea au ei habar ce e cu ele , atata timp cat sunt pe placul lor.f frumos meniul, am avut si noi ciupercutele, "furate " de la laura de pe blog, arici si altele.tortul arata minunat , imi imaginez cat de gustos o fi fost!!!la multi ani inca o data piticei!

    RăspundețiȘtergere
  11. Bune bune ideile tale!!! In toamna face si Irina mea 2 ani asa ca nu strica sa strang informatii. Mai asteptam si altele, cu pozute mai multe :) Pupam

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.