luni, 2 mai 2011

copilul alpinist si foarte harnic

Copilul alpinist nu merge inca, decat de-a busilea, ci face doar cativa pasi atunci cand e imperios necesar, dar asta nu inseamna ca nu e expert in catarari.
Copilul alpinist urca cat ai clipi cinci scari relativ abrupte ale patutului etajat al surioarei, de unde afiseaza un zambet cuceritor publicului ce priveste nauc neasteptatul spectacol. Spun neasteptat, deoarece publicul, a se citi mama si tata, credea in naivitatea lui ca pana la doi ani nu ii vor apuca ochii sa vada asemenea escaladari. Dar asteptarile au fost depasite si de data aceasta.
Acum inventivitatea tatalui a pus in calea aspiratiilor ei inalte, pe post de obstacol, o perna de care se loveste daca urca mai mult de doi fucei. Deocamdata perna isi atinge scopul pentru care a fost plasata strategic, vom devea insa pana cand...
Azi dimineata, in timp ce mama muta asternuturile de ici pana mai colea, copilul harnic nu a putut sta degeaba si s-a reorietant rapid spre o scarita din baie pe care a escaladat-o rapid. Am gasit-o sprijinindu-se de chiuveta in care pusese o bluzita, sapun si chiar o crema. Numai la apa nu a dat drumul pentru ca nu ajunge deocamdata la robinet. Dar mama i-a priceput intentia si e foarte mandra de un asemenea ajutor precoce.
Voua va dorim o saptamana usoara in care sa escaladati rapid toate problemele ce vi se vor ivi in cale!

5 comentarii:

  1. e grozava,micuta! TRebuie sa fiti numai cu ochii pe ea :X pupicei si sa dea Domnul sa avem saptamana buna! Un pic a speriat lumea micul cutremur,care culmea, in bucuresti chiar s-a simtit,mai ales la vara-mea care sta la etajul 9 ...

    RăspundețiȘtergere
  2. ehei!!!bine ati venit in club :D Andrei nu mergea cand se catara pe gardul cainelui si urca scarile pana la etaj,tarand dupa el o ditamai gheata . Oricum tu ai experienta si nu iti spun nimic nou cand zic ca vei mai avea surprize de astea :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Of, noi suntem la capitolul rostogoliri si aruncari in lateral de trebuie sa fiu tot timpul cu ochii pe el cand e in canapea, fotoliu, pat...dar cand vom ajunge la mers si catarari...vai de pielea noastra!:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ana, am aflat si eu cu intarziere de cutremurul de la voi.
    sa ne aiba Domnul in paza pe toti in toate zilele, mai mult decat sa ne rugam nu stiu ce am putea face. ideal ar fi sa ne mutam toti in zone sigure, dar asta e doar ideal si utopic.

    Catrinel, chiar si cu experienta tot mai e loc de surprize.

    Cristina, partea buna e ca vai de pielea voastra vine la pachet cu vai ce frumos va fi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ha,ha....cat de haioasa o fi fost ea!!am si uitat etapele astea ale DAriei...ca deh, au fost inlocuite de altele :).o saptamana reusita si voua!

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.