duminică, 12 iunie 2011

De pe frontul varicelei...


De pe frontul varicelei transmitem vesti nu tocmai bune. Dusmanul este destul de aprig si nemilos si ne bombardeaza necontenit cu o multitudine de bube.
Paula, draga de ea, are bubite si vezicule peste tot. Absolut peste tot. Are pe fata, la baza parului, pe gatut, in cap, pana chiar si pe pavilioanele urechiuselor si in urechi. Are pe piept, pe spate, pe maini, pe degete, pe palme, pe picioare si inclusiv pe talpi. Nici un locsor nu a scapat intreg si nebombardat.
Abia mai suporta hainutele pe ea.
Brusc, printesa noastra de vis s-a transformat de zici ca a fost inlocuita cu o micuta salbatica proaspat sosita dintr-un trib mayas.
Eu nu am fost de acord cu vaccinul impotriva varicelei, pe de o parte pentru ca nu am vrut sa o impovarez cu un vaccin suplimentar, nefiind fana vaccinurilor, pe de alta parte pentru ca m-am gandit si am auzit ca si cu vaccin, daca nu il repeti, tot faci la un moment dat si am crezut ca e mai bine sa faca cand e copil si corpul sa lupte natural cu boala. Dar vazand-o cat e de plina de bube, ma cam incearca un regret.
Senzatia de mancarime s-a intensificat si rezista destul de greu. Noaptea am surprins-o scarpinandu-se in cap, unde are mai multe bubite decat speram.
Deocamdata nu are febra si sper eu, optimista, daca nu a facut pana acum nici sa nu mai faca.
Cam asa rezistam noi.
Daca exista doritori si vrea cineva, oferim gratuit.

20 de comentarii:

  1. Iubita, pupici la micuta cu varicela. Noi sintem aproape pe la sfirsitul varicelei. A avut bubite si-n partile intime si dureroase rau, in gurita, in git (acolo am rezolvat cu un spray)... Nu trebuie sa-ti para rau ca nu ai facut vaccinul, eu am pus-o pe a mea intentionat alaturi de copii cu varicela, ca... cu cit faci varicela mai tirziu, adica cind sint mai mari, cu atit e mai dureroasa si mai urita. Pupici si sanatate multa !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunteti foarte dragute si amabile,dar si noi avem,insa numai pe spate cateva si pe picioruse,se pare ca scapam ieftin.Inca n-am confirmare,pana marti nici n-o sa am,dar se pare ca cu asta ne distram.Insanatosire rapida.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daniela, Beatrice, eu am lasat-o pe Paula la calculator, dar nu stiam ca a transmis virusul on-line. Glumesc, desigur.
    Sanatate multa si frumusetilor voastre.
    Si noi avem bubite in partile intime, di pe gat, deocamdata nu are in gura sau in gat.
    Daniela poate ne spui si noua despre ce spray e vorba si daca se gaseste si la noi, ca banuiesc ca tu l-ai cumparat de pe meleaguri straine, dar macar sa stim sa noi sa intrebam la medic, desi ma rog din tot sufletul sa nu fie cazul.
    Beatrice, daca iti doresti neapat confiemarea poti merge cu ea la urgenta, desi la varicela oricum nu are ce sa iti faca mai mult decat ceea ce stii ceva.
    O seara buna va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Draguta de ea:) Macar nu si-a pierdut ambetul frumos :)
    Insanatosire grabnica si fara complicatii :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Loredana, nu ma bucur pentru Paula,dar e mai bine acum decat mai tarziu.Si eu multumesc Domnuluica copii mei l-a facut cand au fost mici asa am scapat de o durere.!Insanatosire grabnica!:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Insanatosire grabnica!

    Stiu pe pielea mea ce inseamna, am facut la 34 de ani...cumplit!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ufff! O sa treaca! Sper sa nu faca febra si sa plece bubele uricioase mai repede. O pup si insanatosire grabnica!

    RăspundețiȘtergere
  8. draga de ea, diana a facut anul trecut...si eu m-am rugat sa nu iau si nu am luat...faza e ca mama nu-si aminteste daca am avut sau ce am avut, le confunda. Sa treaca repede

    RăspundețiȘtergere
  9. Stiu ca este o boala care te chinuie si, mai mult decat atat, te lasa si pentru o buna perioada de timp cu imunitatea scazuta. Dar... trece pana la urma si toate vor fi bune! Fata mea, care are acum 18 ani a facut varicele de doua ori: o data la 2 ani - o forma usoara si apoi la 5 ani o forma ca cea a Paulei, cu bubite si mancarimi multe si rele.

    Iti garantez, asadar ca pana se marita Paula, ii trece! :)

    Sanatate multa! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. Pana se marita, chiar nu ne indoim, ii va trece. Mai greu e pana maine...

    RăspundețiȘtergere
  11. Insanatosire grabnica. scumpa de ea. Imi aduc aminte si eu senzatia de mancarime... e urata. Sia veam doar 5 ani....Pupici

    RăspundețiȘtergere
  12. Oh ce trist!!!
    Tu ai facut varicela in copilarie, sau o furi de la..."Alba ca Zapada"?

    Multa sanatate!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu am avut cand eram in liceu.
    Mezina s-ar putea sa fie cea care o va fura.

    RăspundețiȘtergere
  14. of, Loredana, insanatosire grabnica micutei!

    si totusi zambetul tot la fel de gingas este :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Multă sănătate Paulei!
    *Eu am avut varicelă pe cl. a VI-a şi fiind fată conştiincioasă m-am dus la şcoală că aveam teză la mate. Urmarea? Am transmis-o tuturor colegilor.

    RăspundețiȘtergere
  16. Loredana, mie mi-e cumva teama ca Iulia nu va face bolile astea cand va fi mica si o sa le faca atunci cand va fi mare. Nu stiu de ce am paraula asta, cred ca unde mi-a intrat in cap ca e mai rau daca le faci cand esti mare. Asa ca nu-ti face mustrari de constiinta ca e bine ca a facut acum. Nu ne primesti si pe noi sa ne jucam cu Paula? :D

    RăspundețiȘtergere
  17. Ba da, oricand.
    Va asteptam cu drag, ce sunt acolo cateva sute de km intre noi?

    RăspundețiȘtergere
  18. of , sa treaca rpd va dorim!cat despre vaccin nici eu nu i l am fct Dariei.nu am fost de acord cu el. m am gandir ca cel mai rau lucru e sa faca varicela.si daca o face ?asta e , nu a murit nimeni de la varicela.plus ca mai bine sa faca acum mica .eu am fct varicela la 21 de ani si a fost cumplit.insanatosire grabnica!pupici!

    RăspundețiȘtergere
  19. salut, cine a postat poza asta aici este un/o mare idiot/idioata. nu uitati ca internetul nu este populat doar de oameni normali. toata lumea incearca sa combata pornografia infantila si pedofilia, iar voi le dati material multor jigodii. faceti si voi o selectie mai atenta la poze.

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.