miercuri, 27 iunie 2012

Curățenia de vară

sau cum-să-te-legi-nesilit-de-nimeni-la-cap-fără-să-te-doară.
Ce credeți că îi trebuie omului să facă în toiul verii, când ți se lipesc picioarele de asfalt de căldură și nu mai știi unde să te adăpostești?
Ei, dacă stați cumva în cumpănă și vă duce gândul spre oaze de relaxare și răcoare multă, la pahare cu limonadă și la cărți citite în legănatul dulce al hamacului în blânda adierea a înserării, vă cobor eu cu picioarele pe pământ sau în var, după caz, și vă dau propria alternativă mai puțin poetică: curățenie generală.
Mă rog, curățenie e cam mult spus acum și cam neadevărat. Suntem doar la faza de dezordine totală în toată casa (să nu supărăm cumva vreun ungher nebăgat în seamă), la mult-mult praf ridicat în slăvi și la dat cu amorsă, gletuit, vopsit, văruit.
Dacă  mai adăugăm la acest tablou idilic și imaginea unui copilaș aflat în etapa scăpatului de scutec (Hip! Hip! Uraaa!), balamucul e complet.
Ceea ce nu v-am spus e că meșterii cei mari, calfe și zidari suntem noi. De fapt, mai mult calfe decât zidari, dar compensăm prin entuziasm.
Doamne ajută!

7 comentarii:

  1. spor, sa terminati repede , sa nu pierdeti toata vara

    RăspundețiȘtergere
  2. Anul trecut si noi ne-am inhamat la treaba asta. Ne-a luat fix O LUNA (si nu exagerez deloc, nici nu glumesc!) sa terminam treaba. Apartamentul avea trei camere, bucatarie, hol lung si baie.
    Acum ne-a venit mintea la cap si am zis ca niciodata nu vom mai face asta. Mai bine angajam un meserias care face treaba mult mai buna decat noi si mult mai repede. :D
    Spor la treaba va urez!
    Felicitari pentru scapatul de scutec! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Mariana, multumim, si noi speram sa nu stricam chiar toata vara.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristina, si noi suntem realisti. Nu speram in minuni de genul sa termina totul in o saptamana-doua, mai ales ca sotul nu e in concediu si tot elanul nostru muncitoresc se petrece numai in cateva ore.

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place cum scri. cat despre curatenie... ne asteapta si pe noi. Speram sa nu ne ia toata vara... pup cu drag pentru fete.. mai ales pentru Paula maine. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumim de urari, esti o draguta si o super-atenta, ca intotdeauna.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa aveti spor,dar cel mai important,sa terminati repede!Imi imaginez ce "oaza" de liniste o fi pe la voi,hahahaaa !
    Va pup dulce ,iar maine sa ne spui ca ati terminat !

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.