miercuri, 20 februarie 2013

Cărți ortodoxe pentru copii

          Mereu sunt în căutare de cărți frumoase și folositoare pentru fete. Zilele trecute am avut un pic mai mult timp liber de hoinărit și unde puteam să merg, dacă nu într-o librărie.
          Am găsit două cărți tare frumoase, Puterea rugăciunii copiilor și Bucuria sărbătorilor, ambele de la editura Sofia. Bine, trebuie să recunosc că am găsit mai multe pe care nu le aveam, asta-i viața, totdeauna apar titluri noi și e greu de ținut pasul, dar la astea m-am oprit. Conțin niște povestiri foarte utile și pe placul copiilor, pentru puterea lor de înțelegere și asimilare. Sunt traduse din rusă, așa că se întâlnesc nume slave, exact ca în romanele lui Tolstoi sau Dostoievski, dar mie mi-a plăcut acest lucru și nici pe fete nu a părut să le deranjeze într-un fel. Chiar s-au bucurat că au aflat nume noi. Aseară jucam în mașină un joculeț, să treacă timpul mai ușor, și am constat cu bucurie că pentru nume cu litera S, Paula a spus Sașa și a adăugat: ăsta e un nume rusesc.


           Eu le-am cumpărat de la magazinul cu obiecte și cărți bisericești de lângă Catedrală, cu 10 lei, dar am observat că au același preț și pe saitul editurii.
          Lectură plăcută să aveți!

6 comentarii:

  1. "Bucuria sarbatorilor" o stiu, este calda si cuminte si buna, pe prima nu o stiam, o voi cauta. Multumesc
    PS. Ma intreb tot mai des cum ii spui unui copil despre Dumnezeu, despre sfinti, despre sarbatori, cum ii spui ce trebuie si in acelasi timp pe intelesul lui? Si sa-l faci nu numai sa inteleaga cat mai mult sa iubeasca...

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant, prima carte ma atrage si pe mine sa o cumpar. Eu am avut cand eram mica biblia copiilor, o carte frumoasa cu ilustratii si pagini lucuioase,am imprumutat-o cuiva si nu am mai vazut-o inapoi.
    Aska

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Anca, le spunem incet, firesc, ca despre orice altceva ce-i invatam. o sa fii surprinsa cat sunt de receptivi si de dornici sa aafle tot mai multe.

    RăspundețiȘtergere
  4. aska, da e un risc atunci cand imprumuti, mai ales attunci cand dai mai multor persoane si nu mai stii la care e.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt sigura ca e una minunata!!! Fie ca aceasta minunata carte sa le fie de folos fetitelor!!!
    pupici
    xxx

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.