marți, 5 februarie 2013

în luna iubirii

          Iubirea, muzica, poezia se împletesc, se îmbrățișează ca niște îndrăgostiți pătimași, doar-doar ne-o face viața mai frumoasă...

          ”Muzica este vibraţia iubirii pe înţelesul fiecărei inimi”. (Ioan Gyuri Pascu)

          Păpușa mea, iubita mea școlăriță a venit săptămâna aceasta singură de la școală. Nu are prea mult de mers, vreo 60 de metri,  dar are de trecut strada, așa că nu am mai lasat-o singură până acum. Nici acum nu a fost singură de tot. A avut cu ea violoncelul...
          O întreb cum a fost.
          - Când am ajuns la intersecție, l-am îmbrățișat strâns, să nu pățească nimic, iubitul meu.
          Of, inimă. Nici nu am respirat până nu am văzut-o intrând pe poartă pe ea, iubita mea. Dar ea e atât de fericită. Abia am convins-o dimineață să mă lase să o duc, nu de alta, dar trebuia să duc violoncelul. Ea se vede mare.
           Toată lumea spune cât de grozav e să-ți înveți copilul să se descurce singur, să nu depindă de tine, cât de minunat este să fie independent. Numai eu nu am învățat încă să mă bucur de acest moment.
           Cineva spunea că atunci când alegi să fii mamă, alegi să trăiești cu inima afară din corp. Așa că, dacă vă porniți la drum, fiți prudenți! Vă rog eu! Inima mea tocmai traversează strada.

9 comentarii:

  1. Of, că tare ai dreptate, Loredana. Eu încă nu am curajul tău, deşi puiul nostru ar vrea. În Bucureşti teama este şi mai mare. Dar nici anul trecut când eram în Botoşani, nu am avut curaj. Oriunde ai fi, îţi tremură sufletul la fiecare pas nou al copilului. Colegele mele de serviciu îmi povestesc cât de greu este când se mută de acasă. Ai spus aşa de frumos: "trăieşti cu inima afară din corp". Oriunde ai fi şi orice vârstă ar avea copilul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Astăzi traversează strada, mâine pleacă în excursie sau tabâră, poimâine are întâlnire.....

    RăspundețiȘtergere
  3. ...şi răspoimâine pleacă de tot de acasă :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mihaela, nici eu nu dau dovada de un curaj exceptional, dar ma adaptez din mers...

    RăspundețiȘtergere
  5. Dana, draga, ma sperii...

    iar tu, Iuliana, ma inspaimanti de tot :) macar sa mai treca vreo 10 ani, sa ma pregatesc si eu psihic :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, iti trebuie curaj sa ii lasi singuri...sa se duca ori sa vina de la scoala.Cat mai reusesc, si anul acesta, Slava Domnului s-a putut, macar pe Stefan sa il duc si sa il iau de la scoala.Ceam mare, a inceput sin cl a 7 sa mearga cu mijlocul de transport la scoala, iar cea mijlocie, intr-a III-a, m-a asigurat ca se descurca singura! Sa ii pazeasca Maica Domnului pe toti copilasii!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nicol, asa e, noi ne straduim cat putem sa-i protejam, dar ei sunt in fiecare zi in mainile Domnului.

    RăspundețiȘtergere
  8. Felicitari ingerasului. Ai fetita mare si incet incet va deveni o domnisoara independenta :)

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.