marți, 11 martie 2014

Cel mai frumos cadou

         Cel mai surpinzător, mai muncit şi mai neaşteptat cadou al lunii martie, l-am primit astăzi.
         Când am venit de la lucru, am găsit acasă o întreagă cutie plină cu daruri, de la nişte fete nu doar talentate, muncitoare, creative, ci şi foarte generoase: doamnele minunate de pe tomnarella handmade. Deşi 8 martie a trecut, bucuria a fost deplină.
         Pentru că am intrat şi în hora Cristinei, şi nu doar de asta (dar mă ştiţi că sunt cu împuşcatul a doi iepuri), am să le îmbrăţişez din toată inima pe fetele care mi-au înseninat ziua şi mi-au umplut-o de neaşteptate bucurii. Şi nu doar mie, fetele s-au ghiftuit şi ele cu ciocolată, iar acum se joacă, spre liniştea şi răgazul meu, cu doi  ursuleţi verzi primiţi şi cu păpuşelele găsite în nişte borsetuţe superbe în formă de pinguin şi de pisicuţă.
          Vreau să le mulţumesc din toată inima pentru lucruşoarele trimise, pentru toată migala şi truda lor, pentru căldura inimii lor, pentru că din atâtea persoane m-au ales pe mine. Am fost foarte impresionată văzând că darurile veneau din toată ţara, de la Baia Mare, din Deltă, de la Vatra Dornei, Târgu Frumos, Turda, Arad, Bucureşti...
           Aşa că, îmbrăţişarea mea merge spre Teodora, spre Catrinel (mi-ai făcut o surpriză grozavă, draga mea, cu atât mai mult cu cât am primit un şoricel tare drăguţ, o şoricică mai precis, iar în clipa în care am văzut-o m-am gândit la tine, iar mai apoi am deschis şi darul tău), Elena, Anca, Grety (în cazul în care nu e o coincidenţă prea mare de nume, atunci să ştiţi, dragă doamnă, că după reţetele dumneavoastră din Practic am învăţat să gătesc, acu mai bine de 10 ani), Alexandra, Emilia, Minodora, Felicia, Ghemuleţ, Cristina (Androcriss), Mirela, Daniela, Dorina, Gabriela, Maria (Mutinel), Daniela. Sper ca n-am rătăcit niciun bileţel, dar dacă da, cu toată ruşinea (mea), spuneţi-mi şi remediez.
         


         După florile trimise de Anca, e a doua oară când darurile primite de la oameni pe care nu îi ştiu decât virtual (dar care, între noi fie vorba, am constatat că ei mă ştiu foarte bine) m-au făcut să plâng de emoţie.
         O îmbrăţişare cu totul specială merge şi spre Mirabela, o fată deosebită, care m-a făcut să zâmbesc încă de dimineaţă, când am primit de la ea nişte daruri cu totul speciale, aduse şi ele de foarte departe, tocmai din Ţara Sfântă.
          Primind atâtea cuvinte şi urări frumoase, atâtea ganduri bune şi de încurajare, atâtea mesaje de apreciere şi de susţinere, credeţi-mă că mă simt foarte bine. Asta e unul dintre lucrurile pentru care iubesc internetul. Pentru că internetul aduce lângă noi, atunci când nici nu ne aşteptăm, oameni extraordinari, a căror inimi bat la unison cu a noastră. Poate că uneori, furaţi de oboseala zilei, de micile noastre frustrări, de răutăţile celorlalţi mai scriem unii altora cuvinte grele, nepotrivite, regretabile, sau aşa ni se par nouă atunci când le citim printre şi dincolo de rânduri. Dar nici unul dintre cuvintele răutăcioase pe care le-am primit în toţi anii de când am blogul acesta, nu ar putea să strice bucuria zilei de astăzi. Iar pentru fericirea aceasta sunt mândră şi fericită că vă cunosc aici, în lumea acesta virtuală, dar cu bucurii palpabile.
         Vă mulţumesc din suflet!
         

26 de comentarii:

  1. Loredana , trimit o imbratisare draga si un gand de incurajare ! ma bucur nespus ca am reusit sa iti insorim ziua .
    Suntem aici, acolo, pretutindeni ... prietenele tale .

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu, nu e o coincidenta, eu am semnat- pret de peste 2 ani - retete si sfaturi originale in revistele PRACTIC, in special PRACTIC IN BUCATARIE. Ma bucur ca ti-au folosit. Timpul meu acum e pretios si mai ales scurt - nu mi-as fi inchipuit la 65 ani - dar am vrut sa iti trimit un micut dar. Sa fii o luptatoare, sa ne mai citim ani multi de-acum inainte...

    RăspundețiȘtergere
  3. Te imbratisez cu mult drag! Daca ai zambit din toata inima scopul nostru a fost atins si ne bucuram nespus. Va pup fete frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  4. Loredana, de la malul marii iti doresc tot binele din lume ! Suntem aici pentru tine si fetitele tale ( fetele mele sunt mari acum si am fericirea de a avea si nepoti, fericire pe care ti-o doresc din toata inima!).

    RăspundețiȘtergere
  5. ce daruri frumoase, si mai ales ce mult suflet s-a pus in ele!iti doresc si eu multa sanatate si putere de Sus!te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  6. Oameni minunati si gesturi minunate!
    Ma bucur de bucuria ta, Loredana! Pe de alta parte, o surpriza foarte placuta sau aflu ca Grety este cea pe care o stim, am colectia intreaga (din 1990)de Practic, am aparut si eu pe vremuri in ea si cu poze si cu retete. Ce mai trece timpul...

    RăspundețiȘtergere
  7. Loredana, ma bucur ca ti-am putut insenina ziua. Desi nu te cunosc personal, am vazut, dincolo de monitorul calculatorului, o persoana puternica, o mama vesela si devotata de care fiicele tale trebuie sa fie tare mandre.
    Iti doresc multa sanatate si zile insorite.
    Si uite ca aflu si noutati, eu o stiam pe Grety cea care croseteaza dumnezeieste, uite ca are si alte talente ascunse. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. foarte frumoase, toate ma bucur pt tine, si mai ales ma bucur ca vin spre tine atatea ganduri pozitive si energie pozitiva unt inacntata ca te-au bucurat atata!
    Permite-mi sa le multumesc si eu ca ti-au inseninat ziua. Cu ganduri bune,te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce de cadouri frumoase ai primit! Foarte frumos din partea fetelor ca s-au gandit sa-ti faca o surpriza asa frumoasa ♥
    Sa ai si azi o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce dar frumos ai primit draga Loredana, multa sanatate draga mea

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte frumos gestul fetelor. Sanatate multa si tie!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ma bucur ca am putut face parte din mica surpriza!
    Sa ai o zi frumoasa!!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Meriti ce e mai bun. Esti o fiinta minunata!
    Eu nu ti-am trimi nimic..teport doar in rugaciunile mele neputincioase. Te imbratisez cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  14. Teodora, mi-ati insorit mai mult decat ziua. Mi-ati insorit inima. Multumesc inca o data.

    RăspundețiȘtergere
  15. Grety, ma bucur ca tu esti cea pe care am citit-o atatia ani cu atata drag.

    RăspundețiȘtergere
  16. catrinel, da, am zambit din toata inima. Te imbratisez si eu.

    RăspundețiȘtergere
  17. Doamna Maria, sa va traiasca nepotii si sa va bucurati ani multi de ei!

    RăspundețiȘtergere
  18. Irina, multumesc tare mult pentru gandurile tale bune!

    RăspundețiȘtergere
  19. Marilena, intr-adevar caile vietii sunt tare intortocheate. Si eu am colectionat ani buni Practic in bucatarie.

    RăspundețiȘtergere
  20. Elena, sa stii ca asa e, ca toti oamenii au si talente ascunse, iar daca noi ii cunoastem in unele ipostaze, altii ii pot cunoaste in cu totul altele.

    RăspundețiȘtergere
  21. Ana, esti o dulceata de fata. te imbratisez si eu cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  22. Cristina, intr-adevar gestulk lor e superb. Multumesc si tie pentru gandurile bune.

    RăspundețiȘtergere
  23. Taniusa, multumesc mult pentru uarare, draga mea.

    RăspundețiȘtergere
  24. Anca, multumesc si tie din toata inima.

    RăspundețiȘtergere
  25. Carol, tu stii ca nu am nevoie de nimic mai mult decat sa ma porti in continuare in rugile tale si in inima ta..

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.