sâmbătă, 7 iunie 2014

de sâmbătă şi de tiff

Acum urmărim şi noi, ca mai toată ţara, cu emoţii maxime, meciul din finala de tenis feminin. Hai, Simona!
De dimineaţa am fost, cu o bună prietenă, la film. Noi două doamne matinale, am mers cu dimineaţa în cap la Tiff. Eu, recunosc, anul acesta nu prea mi-am făcut timp de filme, aşa că acesta de astăzi a fost primul din festivalul din acest an.
Am fost la Sunt o babă comunistă. Un film relativ uşor şi relaxant, la finalul căruia au fost prezenţi în sală Regizorul Stere Gulea, producătorul filmului şi actriţa din rolul lui Alice, Ana Ularu.
Deşi acţiunea a fost plasatăă în 2010, mie mi s-a părut decorul puţin exagerat, doar puţin, mai mult de anii 1990. Dar în rest filmul mi-a plăcut tare mult, în special Marian Râlea (pe care nu-l mai văzusem de ani întregi pe ecran şi care mi-a plăcut enorm cum a jucat) şi scena din final, extrem de umană şi de caldă. Mi-a plăcut că, dincolo de nostalgiile unora şi a altora, singurul mare merit al comunismului, e că ne-a făcut pe noi oamenii să ne adaptăm foarte uşor la toate dificultăţile pe care ni le scoate vieţa înainte.
 
Iar ca mamă nu de una, ci de două fete, am privit cu interes sporit cum s-a comportat actriţa principală în rol de mamă soacră.
O sâmbătă plăcută să aveţi!

10 comentarii:

  1. Tocmai mi-ai dat o idee de film pe care sa-l vad in seara asta. tot auzisem de el, dar mereu uitasem sa-l caut online. Multumesc.
    Week-end frumos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Super filmul. Mi-a placut mult si mie.
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
  3. Loredana,am vrut să-ţi transmit un gând bun de mai multă vreme, doar că nu mai apuc din cauza programului f. aglomerat pe care îl am. Te port în gând mereu şi te îmbrăţişez cu toată dragostea! Pupici pentru fete!

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga mea,
    si mamele de fete sunt soacre.
    Stefi

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am citit cartea si eu am avut impresia ca sunt anii 94-95 nu stiu daca era sau nu specificat in carte. Oricum am citit-o in cateva ore, mi-a placut tare mult felul firesc si bitter sweet in care este scrisa

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, Anca, in carte probabil ca asa era, nu stiu ca nu am citit+o, dar in film actiunea a fost putin mutata. Adica se faceau referiri clare la anii 2010, era deja inceputa criza financiara si tot tacamul, desi decorul in care traia protagonista era de 94-95 cum spui tu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dositeea, multumesc din suflet pt toate gandurile bune. Domnul sa te aiba si pe tine in grija sa!

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.