joi, 9 octombrie 2014

Cumparaturi pe site-uri chinezesti

Când am scris postarea cealaltă, nu m-am gândit că multă lume mă va întreba atât de multe detalii despre  posibilitatea de a cumpăra din cealaltă parte a lumii. Dar pentru că tot am deschis cutia Pandorei, sper să vă ajute informaţiile mele şi să vă ajute la cumpărături.
Deşi multă lume se teme să nu fie păcălită, site-urile de pe care noi am comandat şi am primit produsele fără nicio problemă, au fost:
www.aliexpress.com  - un fel de e-bay al chinezilor. Pe el trebuie căutat un vânzător cu "positive feedback" mai mare şi recomandabil să aibă cel puţin un diamant (e afişat în colţul din dreapta sus). De avut grijă că acelaş produs poate fi găsit la mai multe preţuri, în funcţie de vânzător.
Noi am avut un kindle foarte frumos, luat de pe amazon, cu net încorporat, care spre deosebire de  tabletă sau de orice alt ebook reader încercat nu îţi oboseşte ochii si poti citi mult fără nicio problemă, dar căruia astă-vară i s-a spart ecranul din greseală. Efectiv s-a aşezat cineva pe el. Toată lumea ne-a zis că nu se mai poate face nimic, că toţi ştiu că un ebook trăieşte atâta vreme cât nu i se sparge ecranul şi atunci când se sparge nu mai intră nici măcar sub incidenţa garanţiei. Ei bine, de pe site-ul ăsta tocmai ne-au venit două ecrane şi acum avem şi kindle-ul nostru reparat şi încă unul pe care l-am cumpărat gata stricat.
www.lightinthebox.com - este accesat de atâţia cumpărători români că în ultima vreme l-au tradus şi în româneşte. Noi de pe el am cumpărat mici jucărioare şi alte lucruşoare mărunte. Cu ei am avut o experienţă drăguţă şi amuzantă, în sensul în care, printre multele lucruşoare luate de la ei a fost şi un cântar de bucătărie, dar care era pentru o cu totul altă greutate decât comandasem. Când ne-au întrebat dacă am primit pachetul şi a fost totul în ordine, le-am spus de cântar. Mi-a plăcut ca s-au oferit să ni-l trimită pe cel bun, dar noi l-am acceptat pe cel trimis de ei, iar ei ne-au surprins cu un voucher de 25de dolari, ceea ce era cu mult mai mult decât valora cântarul.
www.chinavasion.com - la prima cumpărătură mi-au reţinut vreo 3 dolari ca şi un fel de garanţie.
www.minideal.net - de aici ne-am comandat un telefon de aproape  200 de dolari care ne-a venit fără probleme. La darea comenzii, în formularul de dialog care apare, e bine să spui să scrie pe pachet "electronic gift" şi să ţi-l evalueze sub 30 de dolari. Te ajută la vama română.
www.banggood.com - un site cu tot felul de produse, care au venit destul de repede.
Din experienţa noastră, e bine să comandaţi produsele în dolari şi nu în euro, astfel câştigând puţin la paritate.
Cu  opţiunea "Free Shipping" produsele ne-au venit între 11 şi 25 de zile lucrătoare, dacă însă vă grăbiţi, plătiţi transportul şi atunci sosesc în 6 zile cu DHL.
Datele de pe pachet trebuie să coincidă cu datele de pe buletin, asta în special pentru vamă.
Când vă înregistraţi pe aceste site-uri folosiţi parole puternice, de cel puţin 8 caractere, cu litere mari şi mici şi cifre.
Pentru o siguranţă mai mare puteţi folosi Mastercard înrolat în sistem PayPal security. 
Spor la cumpărături!

25 de comentarii:

  1. Wow, nici nu stii cata nevoie aveam de un asemnea articol. Am vazut rochii de mireasa pe lightinthebox si nu aveam curaj sa cumpar ca mi se parea pret prea mic ca sa fie pe bune. O intrebare numai: cat se plateste aici la vama??? Si de unde se ia pachetul, de la posta sau vine acasa?

    RăspundețiȘtergere
  2. De pe amazon si de pe e-bay am cumparat si eu, dar din China inca nu, desi multe din produsele folosite de acolo provin.
    Cu amazon am avut o experienta placuta, cu e-bay, nu. Dar cred ca depinde si de oameni, nu neaparat de site-ul ca atare.
    Interesant articolul si util!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dana: Pt persoane fizice la vama:
    la cumpărăturile peste 10 euro (item+shipping) dar sub 150 euro plătești doar tva;
    la cumpărăturile peste 150 euro (item+shipping) plătești taxe vamale și tva;
    în ambele cazuri tva se aplica inclusiv la prețul transportului. S-ar putea să-ți ceara sa duci factura paypal printată. De aceea rogi expeditorul să-ți treacă "gift" și preț mai mic pe factura de pe colet. Dacă ai mai multe de comandat ar fi bine să-ți faci mai multe colete, cu distanță de câteva zile între expedieri. Prin DHL ți le aduce acasă dar musai vei plăti tva-ul, prin poștă vei merge la un anumit oficiu poștal unde este şi un vameș. Ţi se face predarea -primirea coletului apoi vămuirea. În funcție de vameș şi de aglomerație poți scăpa basma-curată. Spor la cumpărături şi baftă la vamă!

    RăspundețiȘtergere
  4. Oh my goodness! Incredible article dude! Thanks,
    However I am going through problems with your RSS.

    I don't know why I can't join it. Is there anyone else having the same RSS issues?
    Anyone who knows the answer can you kindly respond? Thanx!!


    My site: Read This

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc frumos pentru raspuns, ai fost super explicita. oricum, platesc TVA ceea ce inseamna ca pretul e de fapt cu 19% mai mare, nu? Eu urmaream o rochie de mireasa pe pe lightingthebox :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ,am facut si eu rochia de mireasa pe lightingthebox si mi.a venit in 2 luni jumate iar acolo scria ca vine in 3 sau 4 zile lucratoare.succes.

      Ștergere
    2. In 3-4 zile lucrătoare vine doar dacă plătești transportul. Pentru "Free Shipping" trebuie să aștepți ceva timp.

      Ștergere
  6. Noi haine nu am cumparat, dar de celelalte produse am fost multumiti.

    RăspundețiȘtergere
  7. ORICUM, AI FOST FOARTE DRAGUTA SI RABDATOARE CU MINE SI ITI MULTUMESC MULT.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai reusit sa achizitionezi rochia? Si eu as dori sa cumpar o rochie de pe acest site si m-ar interesa cum ai procedat cu transportul, plata tva si taxe vamale si in cat timp ti-a ajuns. Multumesc

      Ștergere
  8. Am citit articolul , genial , unde zic pe www.lightinthebox.com sa imi treaca drept gift ? Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se deschide o caseta de dialog în momentul când validezi comanda.

      Ștergere
  9. Nu stiu ce se intampla cu siteul ca nu mai proceseaza comenzile dupa ce iti ia banii..Una o am in procesare si acum de 7-8 zile, inca una facuta recent are deja mai mult de 25 de ore si tot in procesare a ramas...Vad ca nu mai expediaza comenzile..Iar cele expediate in ianuarie si la inceputul lui Februarie nu au mai venit nici dupa 35-36 de zile..Decat in Decembrie mi-au venit 2 comenzi pana in 20 de zile..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu știu la care site te referi! In februarie se sărbătorește Anul Nou Chinezesc, așa că lucrurile stagnează un timp! E bine de știut și pentru ceilalți.

      Ștergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna ziua, aveti cumva informatii legat de situl acesta ? http://www.buyforsalecheap.com/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu! Pare un fel de "Emag". Câtă vreme ai cardul înrolat pe PayPal security nu ar trebui să-ți faci probleme! Activeaza din 2005 şi au şi politica de 30-Day Return or Money Back Guarantee. Asta spune ceva!

      Ștergere
  12. foarte bune informatiile, multumesc frumos :)
    http://justpink5007.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  13. foarte bune informatiile, multumesc frumos :)
    http://justpink5007.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere


  14. Salutare

    Doresc sa mai completez si eu lista cu un site descoperit recent printre sutele de situri made in China.
    Situl se cheama http://www.dd4.com si sunt destul de multe produse acolo din diverse categorii

    Am cumparat recent de la ei o husa pentru un telefon IReadyGo Much G2 care sincer este o „chinezarie” destul de buna, si sunt incantat de el, si husa este de o calitate destul de buna la o calitate superioara , cu inductie magnetica si decupata unde trabuie.
    Pe alte situri preturile erau mai scumpe dar aici pe http://www.dd4.com am gasit-o cel mai ieftin.
    Livrarea a fost destul de rapida fata de aliexpress sau dhgate
    fate de aliexpress unde sunt la a nu stiu cata cumparare si ma rog de vanzatori sa imi dea tracking numberul, aici totul a fost instant. In momentul in care comanda a fost procesata mi-a aprut si tr.nr.
    Pachetul mi-a venit direct acasa, si nu am platit tva sau mai stiu eu ce fel de taxe mai cer romanii. Pe principiu recomand cu incredere .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, sunt şi site-uri care au depozite în Europa. De la ele comenzile vin mai repede, nu plătești vamă, îți vin acasă sau la oficiul poștal la care ești arondat dar de regulă prețurile sunt mai mari.

      Ștergere
  15. Minunat articol, felicitari! Am o nelamurire si sper sa primesc ajutor: pentru un colet de pe lightinthebox, ce ar trebui sa fac in privinta formalitatilor vamale? Ce presupune a imputernici Posta Romana sa ma reprezinte in relatia cu biroul vamal si ce se intampla daca nu completez actele primite prin posta pentru imputernicire? Ma voi prezenta eu la un oficial postal cu asistenta vamala? Care dintre cele doua metode e mai avantajoasa; ce am de platit in fiecare dintre ele? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În cazul în care te prezinți singur la Oficiul poștal vamal poți scăpa nevămuit dar sigur vei sta la coadă. Deci poți rămâne cu mai mulți bani în buzunare dar îți va trebui și nițică răbdare. Împuternicind Poșta română scapi de stresul cozii dar sigur vei plăti vama și un tarif perceput pentru serviciul de comisionariat vamal de 15,00 lei (TVA inclus)/trimitere.

      Ștergere
    2. Iti multumesc tare mult pentru raspuns!

      Ștergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.