vineri, 15 mai 2015

Dulciuri de sezon

                 E mai şi au apărut primele fructe ale acestui an. A început deja sezonul căpşunelor. Evident, toate căpşunele din zona noastră cică sunt de la Satu Mare. Aşa ar spune orice comerciant pe care îl întrebi. Nu ar spune că sunt din import nici picurat cu ceară. Dar poate că sunt de unde zic, din serele de la Satu Mare, probabil.  Oricum, până se coc în toate grădinile, ne mulţumim cu ce găsim în comerţ, deşi încă mi se par extrem de scumpe. Tocmai acum când au început să fie mai multe au urcat la 15 lei un kg de căpşune, mai scumpe decât erau astă-iarnă. Eu nu mai înţeleg logica comercianţilor.
               Dar nu de căpşune voiam să vă spun când am început cu deserturile de sezon, ci mă gândeam că, pentru încă puţine zile este perioada în care se mai face pasca. Cel puţin până la Înălţare încă e perioada ei.
                Aşa că vă servesc cu o felie virtuală din pasca noastră cu ciocolată de la sărbători. A fost făcută de naşa de la Iaşi şi a fost mai mult decât delicioasă, având şi vişine în ea.
 
 
                 Şi dacă tot am vorbit de căpşune, nu puteau lipsi din lista momentului
                                       am avut şi brioşe cu frişcă şi căpşuni
                                       iar fetele harnice le-au adus musafirilor la masă
 

            Iar la final le trimitem, cu zâmbete cu tot, către îmbrăţişarea virtuală lunară, îmbrăţişare ce se înscrie în provocarea Virtual hug găzduită în luna mai de Laura - Casuţa Laurei, iar în mod special către Claudia, la care am văzut astăzi  un articol frumos despre ziua familiei, care se sărbătoreşte în această minunată zi de mai.
             Trimitem şi în eter o îmbrăţişare mare din sânul unei familii reale către toate familiile care ne trec pragul căsuţei virtuale şi aleg să împărtăşim împreună micile noastre momente de bucurie!

8 comentarii:

  1. O îmbrățișare-răspuns și de la mine, pentru toată familia ta frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata pascuta cu cioco si visine! Un deliciu! Cat despre virtual hug, MULTUMESC!:) Tot citeam eu acolo si deodata dau de.....numele meu. Multumesc. Nu stiam de provocarea asta mare lucru. O ideea frumoasa! Pofta buna la bunatati!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici eu nu stiam de pasca cu ciocolata si cu visine, cred ca e delicioasa!
    La noi capsunele sunt "doar" 12 Ron/kg si sunt "de la Matca", asta fiind un sat de gradinari la cativa km de Galati. Eu le suspectez ca sunt din import, ca prea n-au deocamdata nici gust, nici miros.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La noi in piata pe o taraba azi scria în dreptul căpşunelor: 100% de Satu Mare. Cum sa mai ai dubii?!? :)))

      Ștergere
  4. Ce bine arata pasca cu visine, pe langa ciocolata....Eu fac un fel de pasca, ce este mai mult prajitura si chiar ieri, sotul meu si-a exprimat dorinta de a invata cum se face pasca adevarata, cea clasica. Soacra mea este specialista, si noi am avut de la ea si una cu ciocolata. Trebuie sa ii spun si de visine.
    Saptamana trecuta in piata, am avut surpriza sa intreb un comerciat de unde sunt capsunele si mi-a raspuns "din Grecia". Voi mai lua de la el, ca putini sunt cei ce nu mint. Ii voi spune si ca le astept pe cele de la noi, sper sa aduca si el.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e , foarte putini sunt cei care nu mint de dragul banilor.

      Ștergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.