duminică, 27 decembrie 2015

Toane

           Zilele acestea de Craciun au fost zile calduroase, insorite, zile care nu semanau deloc cu unele de iarna, asa cum ar trebui sa fie. In foarte putine locuri din tara a cazut zapada. In cele mai multe totul arata ca o toamna tarzie sau ca o primavara timpurie.  De aici au inceput sa curga tot felul de glume mai bune sau mai nesarate privind vremea acestei perioade. Pe facebook, acolo unde lumea e foarte curajoasa, critica si de-a dreptul virulenta uneori, au si inceput sa apara tot soiul de materiale care iau in deradere vremea. Am vazut oameni din noroi si nu din zapada, derdelus din noroi si alte asemenea ironii mai mult sau mai putin subtile, mai mult sau mai putin cumpatate. Abia astept sa ninga mult si sustinut macar patru zile. Sunt convinsa ca jumatate de tara va fi paralizata, iar cealalta jumatate va fi, in mod cu totul evident, luata prin surprindere, ca doar iarna a venit, cum altfel, decat pe neasteptate. Iar de va mai continua sa ninga inca alte patru zile, iar va fi netul plin de glume cum am mai vazut si in alte dati, ca doar nu e acum prima data. Deh! toane de-ale oamenilor. Cine sa le inteleaga pe toate...

8 comentarii:

  1. Da, toti asteptam cativa fulgi macar! Pe Facebook sunt atatea pareri, avizate sau nu, amuzante sau nu, om de zapada din noroi chiar ca nu mi-ar fi trecut prin cap ca se poate vedea. Rar mai intru pe Fb, nu mai am prea mare chemare. La multi ani, dragele mele si bucurii sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bucurii nenumarate, draga Mihaela! Ele sunt cele care conteaza cu adevarat!

      Ștergere
  2. Multe binecuvântări îţi doresc în noul an, 2016.LA MULŢI ŞI FERICIŢI ANI!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc din suflet, frumoasa doamna! La fel va doresc si eu!

      Ștergere
  3. La noi e un pic de ger, sper sa vedem si cativa fulgi de nea in curand.
    Va doresc un 2016 cu bucurie in suflete, sa va fie frumos si bine in toate.
    La multi ani! Imbratisari cu drag!

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.