luni, 1 februarie 2016

La inceput de februarie

                   Toată ziua m-a durut capul îngrozitor. Luna aceasta nu am început-o cu dreptul. Am contactat de undeva o viroză tare urâtă, tocmai acum când mă gândeam că gerul a ucis toţi viruşii din lume şi am scăpat iarna asta fără complicaţii majore.  Georgia, care a făcut febră toată noapte trecută, s-a culcuşit lângă mine spunându-mi: Îmi pare rău că te-am îmbolnăvit. Îmi vine s-o mănânc de drag. Am tot încercat să o conving că probabil ne-am îmbolnăvit amândouă în acelaşi timp, doar că ea, fiind mai micuţă, a cedat prima.
                  Aşa că acum sunt ca personajele acelea din desene, cu ochii injectaţi, dar chiar şi aşa tot m-am cocoţat în faţa monitorului, măcar un pic. M-am tot gândit că am lăsat prea mult postarea cu tensiunea şi nu mai vreau să vă ţin pe voi în tensiune, că am primit deja mai multe mesaje şi telefoane de îngrijorare. Vă mulţumesc foarte mult pentru suport şi grija purtată, dar sunt destul de bine. Cumva pe modul de avarie, dar bine.
                  Săptămâna care tocmai am trecut am avut programare la doctoriţa oncolog. Dumneaei mi-a spus că e timpul să mă împrietenesc cu un cardiolog bun şi să rămânem prieteni de cursă lungă. Am tot râs şi am tot glumit eu spunând că sunt o doamnă la menopauză, dar dat fiindcă asta e realitatea, se pare că încep să mă şi comport ca atare. O vreme corpul meu fiind tânăr a rezistat destul de bine bombardamentelor hormonale, dar acum începe să-şi plătească tributul. Doamna oncolog zice că problemele cardiace sunt specifice menopauzei, aşa că... c'est la vie. C'est la vie toujours parchive comme la femme toujours naive.   Dar toate astea sunt daune colaterale, deci, dacă  nu e cancer, e de bine.
                În altă ordine de idei, m-am convins, încă o dată în plus, că există un Dumnezeu al celor leneşi şi care stau să le pice, din ţinutul mai friguroase, şosete mălăieţe în picioare nătăfleţe. 
              De la Valentina am primit nişte minunăţii care au confirmat regula că darul nu e pentru cine se pregăteşte, ci pentru cine e mai norocos în casă, în cazul nostru, surioara mai mică, care s-a ales cu o pereche superbă de şosete roz şi cu o maimuţică. 
             Aşa arată maimuţica la mama ei acasă:
                                                 şi aşa arăta în entuziasmul primirii
                            acum nu o pot arăta pentru că doarme, se odihneşte, îşi face somnul de frumuseţe,
                                        mâine e ziua dedicată animalelor sălbatice şi merge la grădi.
                       Iar pentru doamna casei era imperios necesar un pic de mov, să se potrivescă cu spiritul ei.  
                 Nu am cuvinte să spun cât de mult m-am bucurat la vederea acestor bijuterii. Mulţumesc din inimă, Valentina! Chiar nu ştiu ce am făcut să merit tot răsfăţul acesta, dar de fiecare dată când ating un obiect primit (şi chiar am adunat câteva asemenea obiecte), care ştiu că a fost făcut cu pasiune şi dăruire pentru mine, îmi tresaltă inima de fericire. Şi nu, nu vă îngrijoraţi, tresărirea asta nu dă tensiune! 
                 O lună numai cu bucurii să avem!

.

25 de comentarii:

  1. Chiar ca-s minunat de frumoase sosetele !!! Ghidusa maimutica ! ... Tare asta :cochetareala unei doamne la menopauza cu un cardiolog !... Sa treaca repede avariile si sa va vedem iar vesele si pline de viata ! Draga de ea ,cate framantari de inimioara ! ... Imbratisari si insanatosire grabnica si cu usurinta ! Pupici suflete !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, gabriela, ghidusa e un cuvant mai mult decat potrivit.
      te imbratsiez si eu cu drag!

      Ștergere
  2. Multa sanatate draga mea sper din tot sufletul sa te faci bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Offf, spre rusinea mea eu am sarit postul despre tensiune. Imi pare rau ca treci prin atatea, dar in acelasi timp te admir din suflet pentru taria de care dai dovada. Sosetele si maimutica sunt de vis. Insanatosire grabnica, te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O, draga Dana, nu e de ce sa fie rusine. Chiar nu e. Important e ca acum ti-ai facut un moment pentru mine :)

      Ștergere
  4. Multa sanatate, draga Loredana, sa te faci bine! :*
    Sosetele primite si facute special pentru tine sunt tare frumoase, iar maimutica ... vai de mine, perfectiune in materie de animalute tricotate!

    RăspundețiȘtergere
  5. Răspunsuri
    1. E frumoasa. Nici noi nu am mai vazut asa ceva facut de mana!

      Ștergere
  6. Multa sanatate!
    Daaaa! Valentina face bijuterii perfecte!
    Sa va bucurati cu drag de daruri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim, Catrinelule! Fotografia cu maimutica am luat-o din interviul cu tine.

      Ștergere
  7. Insanatosire grabnica si puiutei si tie.
    Sa va bucurati de lucrusoare. Sunt superbe!
    Consuela

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce draga e fetita ta :) Ma bucur sa aud ca esti mai bine dupa postarea cu tensiunea.. Cadourile priumite sunt minunate! Sa va bucurati de ele. Un februarie cat ma frumos sa ai, Loredana! Si cu multa, multa sanatate :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un februarie minunat si tie, draga mea! numai bucurii si ganduri bune!

      Ștergere
  9. Da, sunt urate. Asta chiar m-a pus la pamant, iar eu nu ma dau doborata cu una cu doua.

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga mea, te imbratisez, cu toata menopauza ta si iti spun ca VA FI BINE!:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu te imbratisez , Claudia!
    Sa aveti vacanta frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  12. Si eu te imbratisez si va doresc multa sanatate! Sa treaca repede raceala si sa nu ai nevoie de imprietenirea cu cardiologul. Si eu incep sa ma gandesc la faza aceasta dificila din viata noastra feminina, se apropie vertiginos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa dea Domnul sa vina cat mai tarziu, in cazul vostru. Si sa treaca cu bine.

      Ștergere
  13. Cu mult drag le-am lucrat special pentru voi. Imi pare rau nu am nimerit marimea pentru sosetele destinate Paulei. E bine totusi ca si-au gasit alt stapan. :)
    Sa stii ca intrasem un pic in panica cand am citit postarea trecuta, altfel nu dezvaluiam surpriza. Sanatate multa, multa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc din suflet! Inca sunt uimita de darul tau! A fost o bucurie pt intreaga familie. Si sa stii ca nu-mi lipsesc din picioare :)))

      Ștergere
  14. Ma bucur ca esti bine. Dar zic ca un prieten cardiolog e bun la casa omului, cauta-l cat mai repede. Si eu tot la menopauza de 3 ani de acum. M-am ingrasat, parca mi s-a schimbat conformatia corpului, parul parca e mai rar si mai fin, plus alte mici neajunsuri, dar cam atat. Vorba ta, daca nu e cancer e bine, cu restul se poate trai, tinute bine sub control. Te imbratisez, draga mea curajoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur de sfaturi si ca impartasesti cu mine unele lucruri constatate la tine. Observ si eu ca apar diverse modificari, dar incerc sa le iau asa cum vin si sa ma obisnuiesc cu ele.
      Te imbratisez si eu din toata inima!

      Ștergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.