joi, 14 mai 2009

Din tainele naturii...

...şi ale astrelor...şi ale altor taine...acum despre horoscopul floral.
Nu ştiam de ce îmi place atît de mult bujorul, mai ales acel roşu închis, care nu creşte foarte înalt şi care e aşa bătut, adică des. Pe de o parte îmi place foarte mult pentru că îl avea bunica mea în curte, pe de altă parte, am aflat de curînd şi eu şi puiul meu suntem flori de bujor.

BUJORUL
persoanele nascute in zilele de: 2, 11, 20, 29

Caracter si destin: Ceea ce este de apreciat in mod deosebit la nativa acestui semn e perseverenta de care da dovada in orice situatie, fie ea cat de grea. Uneori, insa, aceasta calitate se poate transforma in inflexibilitate si incapatanare si ar fi de dorit, pentru o mai buna comunicare cu ceilalti, sa incerce sa-si corecteze aceste defecte. Loialitatea deosebita a nativei va fi reliefata in circumstantele in care e vorba in mod explicit de datoria ei. Ii place foarte mult natura, iar activitatile sale practice sunt indreptate catre asigurarea unui trai confortabil si fara probleme. Trebuie sa-si supravegheze tot timpul tendintele de a-i nesocoti pe ceilalti (si uneori chiar si de a-i jigni) si sa dea dovada de rabdare si intelegere in acest sens. De asemenea, nu ar strica sa fie mai curajoasa in tot ce face. Doar respectand aceste principii va putea fi impacata cu sine si cu cei din jur.
Dragostea: Nu poate trai singura, acest lucru ar fi o absurditate pentru ea si ar dezechilibra-o complet si definitiv. E pasionata si foarte posesiva, uneori sufocanta in manifestarile sale de tandrete. Are o fire romantica si iubirea o va intelege doar in acest fel. In tinerete indeosebi, va fi cam nestatornica.
Trasatura definitorie: Pasiunea arzatoare.
Compatibilitate cu: Bujorul, albastreaua, orhideea, macul si margareta.
Numere norocoase: 1, 4, 7, 9, 18, 27, 33, 42.
Zile favorabile: Duminica, luni, vineri.
Bujorul, rosu ca focul, semnifica sangele infierbantat al nativei si dorinta ei devoratoare de a iubi, de a se darui in trairile sale cele mai nobile si de a inflori la caldura acestor sentimente. Caracterul sau este exprimat foarte bine de expresia populara "a se imbujora" in urma unei actiuni navalnice ori, cel mai adesea, a unui fior de dragoste si care reda in aceeasi masura elanul sufletesc, sfiiciunea si sentimentul unui nou inceput, specifice unei situatii.


Iar pentru ca sunt compatibilă, ce uşurare, cu macul pe care mi l+am luat soţ (oare ce mă făceam dacă aflam după 7 ani de căsnicie că nu suntem compatibili?)dau aici detaliile şi pentru această delicată floare. interesant şi distractiv mai mult e că bujorul e compatibil cu macul dar macul cu bujorul nu. vai vai! ce bine de mine ca am o data de nastere incerta asa ca uneori, la vreme de furtuna, imi aleg ce zi ma avamntajează mai mult.

MACUL
persoanele nascute in zilele de: 6, 15, 24.

Caracter si destin: Aveti o buna intuitie care va ajuta sa anticipati anumite situatii si chiar sa faceti profetii in toata regula. Nici o persoana nu are secrete fata de dumneavoastra, caci dispuneti de o buna psihologie pe care o aplicati in ceea ce priveste gandurile ori sentimentele celor ce va inconjoara. Sunteti sensibila, rafinata si va cufundati in reverii adanci. Trebuie corectata totala lipsa de aplecare spre o mai buna organizare si disciplinare a fortelor proprii in confruntarea cu viata de zi cu zi, deoarece aici sunteti complet rupta de realitate. In compensatie, e foarte posibil sa alunecati pe panta alcoolismului, ori sa va oferiti naluciri extatice drogandu-va. Pentru a evita aceste cai ruinatoare, este deci necesar sa va rationalizati contactul cu realitatea in asa maniera incat sa puteti face fata cenusiului cotidian.
Dragostea: Foarte romantica, partenerul dumneavoastra trebuie sa aiba toate caracteristicile unui Fat-Frumos, lucru care probabil ca nu se va realiza decat foarte greu; urmarirea acestui ideal este motivul care va sta la baza mai multor casatorii. E totusi posibil ca in cele din urma el sa apara in carne si oase - sau poate ca dumneavoastra v-ati mai schimbat intre timp. Dati dovada de multa senzualitate in alegeri si in raporturile cu partenerul, deci:
Trasatura definitorie: Senzualitatea.
Compatibilitate cu: Trandafirul, papucul-doamnei.
Numere norocoase: 3, 6, 9, 21, 24, 27, 30.
Zile favorabile: Marti, joi, vineri.
Floarea dumneavoastra este deci macul, a carui culoare rosie in lumina orbitoare a soarelui de vara semnifica senzualitatea calda ce va invaluie, caldura mangaietoare si atmosfera de reverie si ambiguitate specifica lungilor zile linistite ale acestui anotimp. Un mac dezradacinat ori lovit de furtuna isi pierde usor petalele, mai inainte chiar de a avea timp sa se ofileasca.

Un comentariu:

  1. Ce frumos...si eu sunt bujor(desi floarea mea preferata e liliacul) si m-am regasit in descriere. Sotul e tot bujor, cred ca ne impletim petalele rosii ;).

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.