marți, 18 august 2009

Aventuri cu Zâna Măseluţă

Paula a avut la cei patru ani şi trei luni ai ei prima ei carie. O căriuţă mică şi nedureroasă, dar pe dintele din faţă, prin urmare total neestetic. şi, ca să fie meniul complet, a prins şi doi dinţişori.
Aşa că am dus-o la doamna doctor. O vizită la medicul stomatolog nu e ceea ce îşi doreşte o mamă pentru copilaşul ei micuţ, dar la noi a decurs neaşteptat de bine. Eu, care până la 22 de ani nu am ştiut cum arată un cabinet stomatologic, am avut destule emoţii pentru ea. Dar totul a fost peste aşteptări.
Ştiu că majoritatea părinţilor şi chiar a medicilor spun că nu e necesar să duci copilul la dentist că oricum îi vor pica dinţişorii de lapte, dar eu personal nu mă dau în vânt după copilaşii care au dinţişorii distruşi şi negri. În plus aceştia pot fi foarte dureroşi. Mai ales acum când există atâtea posibilităţi am zis că e păcat să aibă o căriuţă care se vede, pentru că ea are o dantura tare frumoasă şi un zâmbet superb. Dacă nu o laud eu...
Am fost cu ea tocmai până în dulcele târg al Ieşilor pentru că acolo avem o prietenă stomatolog tare pricepută şi, ca să o citez pe Paula, "doamna doctor e tare frumoasă".
I-am explicat că doamna doctor are un bondărel trimis de Zâna Măseluţă care bâzâie dar care îi va mânca toată căriuţa lăsând dinţişorul curat. Trebuie să recunosc că am avut o fetiţă tare cooperantă, ba chiar dornică de a merge la medic. E şi o bună negociatoare, deoacere, aflată sub influenţa desenelor animate, a cerut de la Zână un cadou în schimbul căriuţei. Aşa că Zâna a fost cuminte şi ascultătoare şi s-a conformat. A adus sub pernă un ponei cu aripi şi cu corn aşa cum i s-a cerut.

7 comentarii:

  1. Felicitari pentru asa o fetita curajoasa! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am nevoie pt micuta mea de o asemenea dna doctor...Se poate sa ne oferi o adresa? Suntem din Piatra Neamt.Ne-ar fi aproape .Daca voi ati batut atatadrum pt o cariuta, ...inseamna ca s-a meritat.
    Felicitari micutei!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo, Paula!
    La noi se recomanda mersul de control la stomatolog de la 1 an jumate, in fiecare an cel putin o data! Si nu e deloc ieftin :(.

    RăspundețiȘtergere
  4. multumim mult fetelor. a fost intr-adevar curajoasa!
    drga liana, o sa o intreb pe doamna doctor si poate iti las aici nr de telefon si va descurcati voi mai departe! bafta cu dintisorul!

    RăspundețiȘtergere
  5. O gramada de adulti ar fi invidiosi pe curajul gazei mici! Bine ca ati rezolvat cu succes!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bravo Paulei. Mi-a spus Alinuta ca a fsot tare ascultatoare. Ara a mers la stomatolog la 2 ani juma prima data si statea asa cuminte pe scaun de parca astepta sa se intample o minune :. Acum se spala des pe dintisori ca altfel stie ca nua re voie sa pape ciocolata :).
    Filakia pola :)

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.