joi, 9 decembrie 2010

8 luni

8 luni de nebanuite bucurii, cu minunea numarul 2.

Da, ati vazut bine, ala din frunte e un cucui. De buna purtare, fireste! Cum nu sta doua secunde in acelasi loc, aparitia cucuiului era oarecum previzibila, amanat pe cat s-a putut de grija protectoare a mamei, dar aparut intr-un final gratie vesnicei rostogoliri a micutei.
Aici e cu surioara mai mare, intr-unul din multele lor momente de tandrete.

Bilant la 8 luni:
Sa le luam pe rand...
E vesela, vioaie si tare zambareata. Eu spun la toata lumea ca mi-am facut-o pe Paula sa ma pupe si pe Georgia sa imi zambeasca. Poate ma va pupa si ea mai tarziu, deocamdata doar ma mesteca si ma umble de bale.
Are peste 8 kg si aproape 70 de cm. Aici nu stiu niciodata precis, astea sunt datele de la ultima vizita la medic. Eu cat am stat cu ea in maternitate, la fel cum am patit si cu prima, atata mi-au fost masurate si cantarite fetitele, din gram in gram, atata m-am bocit pentru fiecare 10 grame puse sau scazute, ca mi-am promis mie ca nu le voi masura acasa. Si m-am tinut de cuvant. La amandoua. Dar vad pe ea cum creste, nu am nevoie de cantar pentru a sti ca ii merge bine.
E stirba, nu are nici un dintisor momentan. Tot ce prinde mesteca, dar nu stiu daca sa-si potoleasca vreo durere ascunsa de gingii, deocamdata nu sunt alte semne ca ar durea-o gingiile, sau pur si simplu asa cunoaste ea lumea, ducand la gurita tot ce prinde. Lumea ei e tare mestecata si morsolita.
E fan sanulet deocamdata si nu da semne serioase ca ar vrea sa treaca la alte sortimente din bucataria familiei. Nu pot spune ca i-am inceput diversificarea propriu-zis, ca inca nu i-am inlocuit nici o masa complet. I-am inlocuit asa cate un sfert, cate o jumatate de masa, ca nu se omoara cu mancatul. Cand nu mai vrea, nu mai inghite, da tot ce are in gurita afara si cam gata masa noastra. Nu e o mare admiratoare a fructelor, spre deosebire de surioara mai mare, dar prefera legumele si mamaliga. Cat inca avem laptic berechet, nici eu nu insist prea tare. Incet si firesc am mers si cu prima si a fost bine, la un an manca singurica cu lingurita din farfuriuta ei. Asa ca nu ne grabim nici acum.
Sta singura in fundulet, dar nu exagerat de mult. Se incordeaza si vrea in picioare. Daca nu raspund rapid sa o ridic, porneste singura in aventura, in sensul ca se deplaseaza pe pat, dar nu mergand de-a busilea (oricum cred ca e devreme sa mearga singura de-a busilea, la capitolul asta nu am nici o experienta, ca Paula a mers intai in picioare si apoi in patru labe, cand mersul de-a busilea nu mai era o necesitate ci doar un rasfat de-al ei), ci se ancoreaza in cap si se deplaseaza impingandu-se.
Stie care ii sunt manutele si stie sa le dea daca le ceri. De asemenea stie sa arate care sunt manutele si piciorusele ursuletilor sau a altor jucarii.
Doarme destul de putin ziua, are un somn mai lung, si mai multe de cate 20-30 de minute. Doarme destul de iepureste. Un pic si apoi e fresh, gata de actiune, spre deosebire totala de mama sa. Noaptea doarme destul de bine, se trezeste de 2-3 ori, dar dupa ce mananca adoarme instant la loc, din nou spre deosebire de sus mentionata mama, care nu adoarme intotdeauna la fel de repede. Oricum, eu sunt destul de multumita, chiar daca se trezeste de multe ori, adoarme repede si nu trebuie sa ma plimb cu ea prin casa, toata noaptea, ca la o experienta anterioara, spre exemplu. Iar in basmul ala cu bebelusi care dorm toata noaptea dintr-un capat in celalalt, eu nu am ajuns sa cred. Mie nu mi s-a intamplat ceva atat de fantastic si suprarealist pana acum. Inca mai cred ca e doar o poveste spusa de unele mamici ca sa ma oftice cand ma vad cu ochii carpiti de nesomn.
Care ochi, oricat ar fi de ingusti, se lumineaza instant la vederea zambetului...

24 de comentarii:

  1. Cat mai multe inainte va doresc! Si la fel de pline de bucurii! Pupici ingeraselor :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. La multe luni inainte!
    Sa-ti traiasca printesele, sunt tare dulci :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Of Doamne, este ingrozitor de scumpica :) Sa-ti traiasca fetele, sa fie sanatoase

    RăspundețiȘtergere
  5. multumesc. si voi sa va bucurati de minunile voastre! si de toti cei dragi ai vostri!

    RăspundețiȘtergere
  6. La cat mai multe luni!Sunteti niste frumoase!
    Si eu cred ca e un mit dormitul toata noaptea al copiilor ;)Andrei si acum se trezeste.
    Va pupam!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu, nu este mit! Cu cea mare nu am stiut ce sunt alea nopti nedormite, in schimb Delia un an de zile m-a lasat fara vlaga, asta pana a clipit beculetul si am luat-o cu noi in pat. Rezultatul? Prima noastra noapte in care am dormit amandoua neintoarse.
    Sa fie ele sanatoase ca o veni si vremea cand vei recupera orele de somn pierdute. Delia acum are 5 ani si avem alte probleme, de cand nu mai alearga pe-afara cat ii ziua de lunga rareori reusesc sa o culca inainte de miezul noptii.
    O zi frumoasa ca voi iti doresc:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Multa sanatate in primul rand!Pentru noi nu e un mit dormitul fara intrerupere toata noaptea. Avem o fetita de 4 luni(8kg si 71cm), alimentata exclusiv natural si care de cand era nou-nascut(cu f. putine exceptii) doarme noaptea 6-7 ore fara intrerupere. La multi ani pt. fetita!

    RăspundețiȘtergere
  9. Stiu ca nu e un mit, nu vreau Doamne fereste sa ma lansez intr-o polemica. stiu ca exista si parinti norocosi. doar ca atunci cand trec mai bine de 5 ani in care nu apuci sa dormi mult visatele 8 ore legate iti versi naduful cum poti.
    mama stie ca ea nu are nicio vina ca se trezete. isi papa portia de lapte si adorme cunmintica inapoi. dar va creste ea mare...

    RăspundețiȘtergere
  10. Deja creste si se vede in fapte.Ma bucur mult ca sunteti bine,iar dupa bale o sa duci dorul,hi,hi.Cat timp este fan sanulet esti fericita,mancarica are vreme,iar fructe o sa manance pana la urma pentru ca va vede pe voi,puterea exemplului functioneaza.Va pupam cu mult drag.

    RăspundețiȘtergere
  11. :)))))))))))))))) Doamne, ce frumusete! Sa va traiasca, sa fie sanatoasa si sa va bucurati impreuna de viata un secol de acum incolo :)))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  12. Loredana fetele tale sunt adevarate printese!Tare dragalase si frumoase foc!

    RăspundețiȘtergere
  13. Imi sunt asa de dragi printesele tale...micuta e adorabila, ti-am mai spus ce drag imi este de ea, iar Paula este o mica frumusete. Si vad ca o iubeste mult pe surioara ei, nu e geloasa.
    La multi ani, sa va traiasca amandoua minunile si sa va dea Dumnezeu putere sa le cresteti mari!

    RăspundețiȘtergere
  14. Multe lunite inainte!Sa cresteti mari,frumoase sunteti!Pup cucuiul sa treaca repede!

    RăspundețiȘtergere
  15. Da, de fapt vroiam sa te incurajez in ce priveste cucuiul:) e de aba inceputul. Iti doresc sa nu ajungi niciodata ca mine sa ai cosmaruri dn cauza asta.

    RăspundețiȘtergere
  16. Sa fie sanatoasa, scumpica voastra draga! Tare dulci mai sunt fetele tale, Loredana!

    RăspundețiȘtergere
  17. Tare scumpica si dulce e Georgia! Se vede ca e un bebe vesel si din fotografii :) Cum mai scria cineva, da, Paula e o mica frumusete! - parca se face tot mai si tot mai frumoasa in fiecare poza pe care o vad pe aici pe blog :)

    RăspundețiȘtergere
  18. La multe luni inainte!Cu sanatate! Au niste ochisori superbi,amandoua ,asa de mari si de expresivi! Sa va traiasca si sa fie sanatoase si vesele!

    RăspundețiȘtergere
  19. Felicitari si sa creasca mare si cuminte. Tu ai multa rabdare in schimb. Felicitari. Cu al doilea bebe parca timpul tece mai repede.. creste ,mai repede. Din punctul meu de vedere. Invata una de la cealalta. Cat despre mitul cusomnul.. cand mi se intampla sa dorm 2-3 ore contiuu....atunci e zi de sarbatoare pentru mine.
    Pup si sa vina mosul foarte incarcat si la voi. Doamne ajuta.

    Carol

    PS. Si noi am avut un cucui de toata frumusetea :):(

    RăspundețiȘtergere
  20. Sunt adorabile! Superbe! Doua papusi! S va traiasca si sa va aduca numai bucurii !!!

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.