miercuri, 1 decembrie 2010

Sfânta România!

Conform principiului: ieri l-am sărbătorit pe Andrei că a fost Sf. Andrei, astăzi Paula l-a întrebat pe tati: "Dacă e ziua României înseamnă că e Sfânta România?"
Drăguţă întrebare. Un adevărat silogism şi nimic altceva! Parcă te poţi pune cu logica copilului...
Dimineaţă, pe o vreme de să nu dai nici câinele afară din casă, pe un frig muşcător şi o ploaie rece ca gheaţa, fiica mea cea mare şi tatăl ei au plecat să vadă soldaţii defilând. Ei şi pensionarii nu lipsesc de la nici o paradă! De fapt, nu doar ei au fost, am aflat că erau foarte mulţi copii, surprinzător de mulţi dacă ţinem cont de vremea neprietenoasă.
Când Paula a venit acasă mi-a spus că a îngheţat. Am întrebat-o unde a îngheţat şi mi-a răspuns: "Tot corpul, în afară de inimă!"
Diseară, un pic mai încotoşmănaţi, vom merge să vedem artificiile. Avem noi un loc secret unde ne vom cocoţa să ne bucurăm de ele în toată splendoarea lor, fără a înghiţi fumul pe care-l degajă şi fără a beneficia de înghesuiala şi îmbrânceala specifică.
Vă doresc să aveţi o zi frumoasă, în care să vă bucuraţi că sunteţi români, indiferent ce alegeţi să faceţi!

9 comentarii:

  1. Paula are dreptate! Romania este sfanta! Si ar trebui tratata ca atare. Din pacate, nu pentru toti e la fel de sfanta...Pentru unii e doar o "dodoloata" buna de...muls.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca intodeauna o dulceata de fata paula da cele mai potrivite raspunsuri :d

    RăspundețiȘtergere
  3. Paula are mare dreptate. Este un adevarat vlastar romanesc. Domnul sa o tina tot asa, cu inima fierbinte. La multi ani Romaniei Sfinte!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa nu uitam ca copiii spun adevarul!!!!
    Ce frumos ca aveti artificii....
    Va doresc o seara frumoasa in ROMANIA!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. si noi va dorim tuturor multe seri frumoase, oriunde ati fi!

    RăspundețiȘtergere
  6. Paula este de o istetime rar intalnita la varsta ei.Bravo!Ar trebui sa invatam mai mult de la tanara generatie!Va pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  7. Adevarat... copiii spun cele mai interesante lucruri... doar ca in general sunt foarte putini adultii care stiu sa ii asculte. Sa creasca mare si inteligenta!!! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cat de sensibila este Paula! Pupicei pe obrajori :* Doamne ajuta sa nu ne inghete inimile in asa vremuri grele ce traim! Elena(elenacassiana)

    RăspundețiȘtergere
  9. Paula e tare scumpa. Pupici la toate trei fete si de departe.
    Carol

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.