duminică, 17 iulie 2011

DILEMA ESTIVALA!

DILEMA ESTIVALA!

IN VARA ACEASTA CE VREI SA FII: "SIRENA" sau "BALENA"?

Acum câteva zile, intr-un oraş din Franţa, pe un afiş cu o tanara spectaculoasa la intrarea intr-o sala de gimnastica, scria:
"În vara aceasta ce vrei să fii: sirena sau balena?"
Se spune că o femeie tanara, ale cărei caracteristici fizice nu contează, a
răspuns la întrebarea de publicitate în aceşti termeni:
"Dragă domnilor:
Balenele sunt mereu înconjurate de prieteni (delfinii, leii de mare,oamenii curiosi). Acestea au o viaţa sexuală foarte activă, rămân gravide şi au balenute micute dragalase, pe care le alapteaza.
Se distreaza de minune cu delfinii, umplandu-si burta cu creveti. Se joaca si inoata, cutereira mările, cunoscand astfel de locuri minunate ca Patagonia, marea Barens sau recifii de corali din Polinezia.
Balenele cântă foarte bine şi chiar inregistreaza CD-uri. Sunt impresionante şi, practic, nu au nici un dusman care sa le vaneze, in afara de om. Ele sunt iubite, apărate şi admirate de toata lumea.
Sirenele nu există. Şi dacă ar exista, ar sta la coadă la cabinetele de sihoterapie, deoarece acestea ar avea o problemă serioasă de personalitate: "femeie sau peşte?".
Nu au viata sexuala, pentru că-i omoara pe bărbaţii care se apropie de ele, si pe langa acest aspect, pe unde si cum ar putea? Deci, din aceasta cauza, nu au copii. Ele sunt frumoase, adevărat, dar singure şi triste. Oricum, cine ar vrea sa apropie de o tipa care miroase ca un peste?
Pentru mine este clar, doresc sa fiu o balena.
PS: In vremurile astea, in care toata mass-media ne baga in cap ideea ca doar femeile slabe sunt frumoase, eu prefer sa ma delectez cu o inghetata impreuna cu copii mei, cu o cina buna cu un barbat care ma face sa vibrez sau cu o cafea si prajiturele impreuna cu prietenele mele.
Cu timpul câştigam în greutate, pentru ca acumulam multe cunostinte si informatii si cand nu mai au loc in cap sunt distribuite in restul corpului. Aşa că nu suntem grase, suntem teribil de culte. De astăzi, când o sa ma uit la fundul meu în oglindă, o sa ma gândesc:"Dumnezeule, ce inteligenta sunt..!
"

Imi place mult povestea asta, mai ales pentru ca in vara asta nu sunt o sirena.
Nu sunt nici o balenuta, ci doar un delfinas ceva mai implinit...

PS: mai astept raspunsuri la ghicitoarea de mai jos.

5 comentarii:

 1. mah,ce mi-ai placut! Pupici de la o "culta" rau de tot :)))))))))))))9 ca sa nu zic rea :))) As zice ca rivalizez cu Casa poporului =)))))) Distractie placuta !

  RăspundețiȘtergere
 2. Delfinasii sunt minunati!
  Ne mai tiiiiiii muuuuult "in aer"?Pupicei.

  RăspundețiȘtergere
 3. vai ce fain,m-am amuzat pe ziua de azi
  te superi daca postez ceea ce e in ghilimele pe fabook la mine? cu referire la blog, desigur, ca asa e frumos si merita. Astept raspuns inainte sa fac postarea.

  RăspundețiȘtergere
 4. Mariana draga, linistita.
  Ma bucur ca iti place!

  RăspundețiȘtergere
 5. Beatrice, nu va mai tin. imediat postez, dar abia acu am ajuns acasa.

  RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.