joi, 19 aprilie 2012

De la Master Chef citire...

Din câte emisiuni sunt momentan în grila de programe şi sunt, Slavă Domnului, multe, nu urmăresc decât una singură: Master Chef. De foarte multe altele mi-e frică, pur şi simplu, de ce ar putea auzi sau vedea copiii, aşa că le evit fără urmă de regret. Dar Master Chef mi-e dragă. M-am bucurat tare mult că au cumpărat şi ai noştri formatul.
Evident că, fiind foarte mulţi oameni implicaţi, se spun diverse lucruri şi în ea; dar până acum nu am auzit nicio catastrofă lingvistică, aşa că am uitat rapid micile scăpări.
La ultima ediţie însă, a fost o concurentă care a avut o afirmaţie care l-ar fi făcut invidios şi pe Cargiale. Dumneaei a spus, referitor la un coleg de emisiune: "Îi admir curajul că a avut tupeul..."
Draga de ea nu este la prima abatere, a mai avut afirmaţii şocante, chiar dacă erau corecte din punct de vedere gramatical.
Săptămâna trecută a spus ceva ce a revoltat-o chiar şi pe puştoaica mea, care la nici 7 anişori şi-a dat seama că nu e în regulă sa afirmi că pentru tine faptul că eşti la Master Chef e mai important decât familia.
Săptămâna aceasta, elucubrând pe aceeaşi temă, tipa a spus că sentimentele pe care le simte câştigând proba respectivă nu se compară cu nimic, nici măcar când a născut nu a simţit la fel, nici în prima săptămână petrecută acasă cu copilul.
Soţul meu a spus că nu e posibil să afirmi aşa ceva, că probabil i s-a impus să spună asemnea cuvinte.
Personal nu cred că i s-a impus, cred că aşa vorbesc unii oameni, le place să se audă vorbind fără să aibă habar de ceea ce spun.
Totodată, pot să înţeleg şi tendinţa de a lăuda emisiunea în care te afli, mai ales când miza financiară nu e deloc de neglijat, dar cred că poţi face asta în sute de moduri, fără să trebuiască să-ţi ponegreşti familia (care probabil face sacrificii ca tu să fii acolo) şi valorile în care crezi.
Ca să o citez, îi admir curajul că a avut tupeul să-şi denigreze în două emisiuni consecutive familia de dragul banilor şi, extrapolând, de dragul unei cariere de vis (deşi e cale foarte lungă până acolo), dar oare merită?

8 comentarii:

  1. Hristos a inviat!

    Una dintre concurentele de la noi, care avea acasa un bebelus de 10 luni, a renuntat dupa primele cateva saptamani de competitie, marturisind ca nimic nu este mai important decat timpul petrecut cu copilul tau mic. Ca va veni vremea si pentru alte proiecte, mai tarziu.
    Alta concurenta, cea care a si castigat editia de anul trecut, cu copiluti ceva mai marisori, a primit drepturi speciale pe perioada competitiei (a fost conditia ei, pentru a ramane in concurs, dupa ce a trecut de primii 50, si totodata recomandarea psihologului emisiunii - caci da, au si asa ceva!) - vizite saptamanale si conversatii videochat zilnice.

    RăspundețiȘtergere
  2. categoric NU! Nu sunt de acord cu ceea ce spui ca a facut si zis aceasta individa, mi-am propus sa ma uit si eu la emisiune,dar cs un facut mereu am altceva de facut.

    RăspundețiȘtergere
  3. Alina, probabil si concurentii nostri vorbesc des cu familia, imi inchipui, dar deocamdata nu au aratat partea aceasta la tv, s-au axat pe partea din bucatarie.
    Numai ca tipa asta simte nevoia sa faca tot felul de afirmatii in defavoarea propriei familii, fara nici un context special.

    Ana, stiu cum e, ca si la noi apar tot felul de activitati tocmai cand incepep emisiunea, dar chiar daca mai pierdem cateodata inceputul, tot ne straduim sa o vedem.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am răbdare să urmăresc emisiunea la tv şi soţul o ia de pe net fără pauze de publicitate :) Şi pe mine m-a şocat afirmaţia tipei. Dacă aş fi fost în locul soţului ei m-aş fi simţit jignită şi m-ar fi durut. Pe de altă parte dacă are copiluţi mai mari nu ştiu cum s-au simţit. Tot ea e cea care a spus că a ajuns la spital când era însărcinată pentru că a stat în bucătărie nu ştiu câte ore, punându-şi în pericol sarcina.
    Mie nu mi-a plăcut de ea când a încercat să bârfească şi să o pună într-o lumină proastă concurenta aceea foarte bună care este farmacist...Izaura, parcă.
    Emisiunea este foarte frumoasă şi admir sincer tot concurenţii pentru pasiunea lor.
    O zi frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am urmărit, întâmplător, de vreo două ori emisiunea asta, dar mi-am promis să schimb programul de câte ori o să dau de ea. Cei trei indivizi sunt prea plini de ei și prea lipsiți de bun simț. Părerea mea!

    RăspundețiȘtergere
  6. http://www.cancan.ro/showbiz/showbiz-intern/sotia-optik-huiduita-telespectatori-facut-pagina-facebook-afara-casnica-masterchef-217052.html

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu stiu daca chiar trebuie data afara, dar oricum afirmatiile ei sunt convinsa ca ii vor zgudui, un pic macar, familia.

    RăspundețiȘtergere
  8. Dragilor,este vb de concurenta "Andreea"...voi nu v-ati dat seama inca din primul castig ca-i o prefacuta???!!...ca sa nu mai vorbim cat e de rautacioasa si barfitoare,...in emisiunea de aseara,li s-au spus clar ca au o proba eliminatorie,in care ingredientele erau stabilite pt fiecare concurent in mod egal.Ea a luat portie dubla la unele ingrediente,lasandu-i pe alti concurenti fara el,cu toate ca erau portia lor...are un grad de nesimtire maxim,plus ca-i si extrem de fatarnica si falsa.Sper sa iasa cat mai repede di acest show,caci nu merita sa castige nimic.....sau mai bine zis merita:"dispret siindiferenta"din partea celor carora le-a cauzat deceptii...eu una nu o suport,pt ca-i mincinoasa,parsiva,si rea...

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.