vineri, 7 iunie 2013

Vinerea prin blogosferă

         Abia am aşteptat să vină ziua de astăzi, să pot participa la  Vineri recomandăm articole, provocare iniţiată de blogatu.ro şi despre care am aflat de pe blogul Iulianei.
         Săptămâna asta a fost un pic mai uşoară decât cealaltă şi am avut mai mult timp de citit. Săptămâna trecută am fost la Cheia în Prahova, am avut inspecţie specială la clasă, examenul de sfârşit de an al Paulei, plus o producţie şi de pregătit o petrecere pentru o serbare tot a ei, iar peste toate a trebuit să mă pregătesc pentru minunata întâlnire de sâmbătă a cărei co-organizator am fost, fireşte, că doar Martie nu poate lipsi din post :)
         Săptămâna aceasta m-am răsfăţat acasă cu mezina, din cauza unei viroze urâte. Printre mai multe reprize de şters năsuc înfundat (de fapt al ei a fost chiar foarte desfundat şi curgător, dar mă opresc aici din tentaţia de a vă oferi imagini vizuale), am avut timp să hoinăresc şi printre bloguri.
          Mi-a plăcut un articol Despre homeschooling, din perspectiva noastră (episodul 2) ca  o altă alternativă la sistemul public şi privat de educaţie. Este o poveste adevărată şi actuală a unei mămici clujene, care a ales o altă cale de educaţie pentru fetiţele sale şi care merită, cu siguranţă, citită.  Tot despre educaţie, dar şi despre viaţă în general scrie şi Catrinel în  Toate au un preţ. Rămând în acelaşi domeniu, am citit un articol mai vechi, care ridică un semn de întrebare dacă Este vreodată competiția adecvată într-o clasă bazată pe cooperare? De aici mi-a plăcut în mod deosebit afirmaţia Competiția este pentru stima de sine ce este zahărul pentru dinți. 
         Trecând la un alt registru, am ales două poveşti de viaţă, una despre viaţa aşa cum este, scrisă de Sandrina, o femeie puternică pe care o admir mult  şi alta despre ceea ce ne place să facem, articol scris de Silvia, o altă femeie frumoasă şi cu multă energie. 
        Iar dacă simţiţi nevoia să  îndreptaţi o rugăciune către cineva, o puteţi face trimitându-vă gândul bun către Matei, un băieţel foarte încercat, despre care a scris Gabi. Dacă, în schimb, simtiţi nevoia de răsfăţ, vă puteţi delecta cu un superb tort făcut de Deea.
       Eu trebuie să mă îndrept acum către fetiţa mea alintată. Cam atâta mi-a fost plimbarea blogosferică. Vouă ce v-a plăcut în această săptămână?

4 comentarii:

  1. Ma bucur ca ma aflu printre preferintele din aceasta saptamana. Multumesc!
    Sigur ma intorc cand am timp caci articolul despre homeschooling mi-a atras atentia si vreau sa il citesc pe indelete.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am intrat la Gabi si dimineata, sa vad ce se mai intampla cu Matei, dar deocamdata nu sunt noutati. M-a impresionat mititelul, poate si pentru ca a avut grija Gabi sa ii prezinte bine cazul. Sper sa reuseasca!
    Pentru celelalte recomandari voi incerca sa imi fac timp maine sau poimaine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Uite de-aia imi place mie provocarea asta! Nu cunosteam niciunul dintre aceste bloguri. Multumesc pentru recomandari, Loredana!

    RăspundețiȘtergere
  4. Catrinel, tu tot timpul te afli in topul preferintelor.

    Vienela, si noi ne rugam pentru puiut si pentru toti micutii afltai in suferinta.

    Iuliana, omul cat traieste tot descopera mereu ceva frumos si placut. Si eu descopar prin tine oameni minunati.

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.