duminică, 9 noiembrie 2014

Am calcat pe alaturi

După 12 ani de căsătorie, un pic mi-a plecat bărbatul de acasă că şi am călcat strâmb. Asta este, dintre noi doi eu am fost prima care am călcat pe alături. Recunosc!
Aiurea! Nu ştiam că e atât de dureros să calci stâmb!

Săptămâna trecută a debutat cu zile mai puţin fericite încă de vineri, când au luat copiii vacanţă.
Am plecat cu ei la bunici şi pe drum am luat amendă pentru că am depăşit limita de viteză. Abia mai târziu, uitându-ne la o filmare, am observat că, noapte fiind, nu am vazut ca abia atunci intrasem in localitate, si viteza inregistrata era din afara localitatii, ca in localitate au recunoscut si politistii ca aveam 60 la ora. Urmeaza contestaţia, alte drumuri...
Apoi toată ziua de sambata mezina a vomat intr-una. Alergie la Nurofen, ghinion. Il dadusem pentru un pic de febra pe care o facuse. Ea care mai luase până atunci, a făcut brusc o sensibilitate tare urâtă, culminată cu schimbarea medicatiei de la care a facut extrem de multe bube (deşi şi ăla era banalul Panadol, pe care îl mai luase de o mulţime de ori) si totul s-a lasat cu o vizita la urgente.
Toata saptamana sotul a fost pe antibiotic, a fost mai bolnav decât în ultimii 20 de ani. Nu-i trecea cu nimic. Până la urma a fost nevoie de injectabil.
La ieşirea din servis a facut pana.
Intr-o parcare, parcata fiind, a intrat altcineva  cu maşina in maşina noastra.
Banca ne-a virat cu 5 zile mai târziu banii de salariu.
Iar in noaptea de joi spre vineri (deşi aveam toate bagajele făcute să merg şi eu după soţ şi fete), la ora la care acum 15 ani mi-a murit bunica care m-a crescut, m-am trezit aşa din senin, m-am dat jos din pat şi mi-am rupt piciorul.
Iar toate astea, într-o singură săptămână. Încerc să-mi impun să nu cred că există zile negre, săptămâni negre, ani negri...

Nu trebuie să-mi fie dor de dânsul,
Nu trebuie... şi totuşi îmi e dor.
Sunt versurile mele preferate, dintr-un poem extrem de frumos şi de sensibil al Leonidei Lari.
O foarte bună prietenă a venit şi mi-a spus: La ce te aşteptai. Doar e toamnă!
Nu trebuie să-mi fie frică de dânsa,
Nu trebuie... şi totuşi...

18 comentarii:

  1. Of, sanatate! Da, acel "si totusi" spune ce simte inima ta cand vine toamna. E posibil ca sa se intample tocmai pt ca te astepti? nu stiu ce sa zic....Oricum toate sunt lectii din care invatam, fie si rabdare, si nimic nu e fara voia lui Dumnezeu, care e numai IUBIRE! Imbratisari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Claudia.
      Sincer, nu ma astept la nimic. Si chiar daca as fi cu inima in asteptare, m-as multumi si cu surprize placute, crede-ma :)))

      Ștergere
  2. Biata de tine! :( Chiar îmi pare rău pentru voi... Însănătoșire grabnică!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine ca s-a terminat saptamana!Sa ai grija sa te protejezi sa stai cu el ridicat,sa nu-l fortezi, sa fiti sanatosi:* Eu propun sa aveti vara pana in nov si din nov iarna, toamna sa inete sa se poarte frumos daca mai vrea sa aiba loc la voi in familie. Te imbratisez cu drag:* mamica ranita:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa zic si eu, bine ca am intrat in alta sapatamana.
      Te imbratisez si eu din toata inima!

      Ștergere
  4. Însănătoşire grabnică, draga mea! Sper să fie bine cu piciorul tău şi să aveţi zile mai liniştite. Te îmbrăţişez!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multa sanatate! Va imbratisez si va pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multă sănătate şi putere să treceţi cu bine peste toate!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sanatate, rabdare si putere! Se intampla "chestii" uneori si oamenilor foarte atenti. Ciudat e ca saptamana trecuta multi am avut diverse "patanii". Ca doar ne luptam, nu? Dar sa nu uitam nici o secunda mica ce muuuult ne iubeste Dumnezeu. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este. Ne luptam si nu suntem lasati deloc in pace! Dar nu ne dam invinsi asa repede!

      Ștergere
  8. Îmi pare sincer rău pentru toată durerea.... Dar, Loredana, iartă-mă că îți spun, însă toate acestea s-au întâmplat pentru faptul că fetița ta a mers la Halloween. Și diriginta mea se implică foarte mult la toate, dar pentru că a făcut an de an Haloween, de fiecare dată s-au întâmplat nenorociri peste an. Să nu te superi, gândește-te mai bine la asta doar, pentru că a fost ca un fel de mică lepădare. Dumnezeu pedepsește asta, mai ales când omul o știe în mică parte sau e cât de cât credincios.

    Sper că acum totul e bine! Weekend frumos, Loredana! O pup pe fetița cea mare care a văzut toate acestea, biata de ea, fără sa poată face ceva... Și cred că a durut-o!<3

    RăspundețiȘtergere
  9. Doamne, cum de mi-a scapat postarea asta? Ați avut o perioadă grea dar să nu te mâhnești, Dumnezeu e bun și milostiv! După asemenea perioade de regulă vin vremuri bune... Ai nădejde!

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.