joi, 27 noiembrie 2014

Biblia - serialul ce da viata celei mai cunoscute carti

 Daca tot stau acasa si sunt la curent cu toate, vreau sa ma fac si utila, asa ca pentru astazi va recomand Biblia -  serialul ce da viata celei mai cunoscute carti din lume, indiferent de religia celui care o citeste.
Episodul pilot al serialului (despre care am aflat ca a mai fost difuzat la noi in Saptamana Patimilor, dar eu nu m-am uitat atunci la televizor, cum sunt convinsa ca multa lume nu se uita in acea saptamana, asa ca foarte probabil nu il cunosc multi) va fi difuzat pe canalul tv History, duminica 30 noiembrie, in seara de Sfantul Andrei.
Primul episod a fost urmărit de peste 13 milioane de telespectatori în Statele Unite şi este cea mai urmărită producţie de gen până la ora actuală. “Biblia” a fost nominalizată la trei categorii ale premiilor Emmy.  Serialul încearcã sã redea cele mai semnificative capitole ale Sfintei Scripturi, inclusiv călătoria lui Noe cu Arca, povestea lui Avram, Exodul, povestea lui Samson și Dalila, David si Goliat, dar și nașterea, moartea și învierea lui Iisus Hristos.
Prezentarea oficiala:

Serialul BIBLIA îi dă o nouă viaţă celei mai cunoscute cărţi. În loc să prezinte poveştile biblice prin prisma religiei, îi implică pe telespectatori în acţiune într-un mod inedit. Poveştile sunt spuse la persoana întâi, din punctul de vedere al eroilor sau ticăloşilor ale căror decizii au influenţat Vechiul şi Noul Testament.
De la Avraam la Moise, de la Noe la David şi apoi la Iisus şi Sfinţii Apostoli, surprindem încercările unor oameni reali care se confruntă cu probleme tangibile, într-un fel la care publicul modern se poate raporta. Dovezile istorice se îngemănează cu reconstituiri şi uimitoare efecte speciale care le sporesc impactul, precum şi cu incitante informaţii noi. Imaginaţi-vă cum au supravieţuit evreii în deşert... tehnologia din spatele praştiei care l-a ucis pe Goliat... cum arăta satul unde a crescut Iisus... chiar şi torturile folosite de romani împotriva "sectelor eretice".
Nu e doar cea mai importantă poveste spusă vreodată... ci şi cea mai mare aventură.
 
 Eu abia astept sa vad ecranizarea asta? Voi?
A vazut cineva filmul? Ce ne puteti spune?

7 comentarii:

  1. Draga Loredana,
    Nu sunt convinsa ca am văzut acest film, dar îmi pare tare cunoscut actorul din rolul Mântuitorului. Eu l-am urmărit în săptămâna patimilor si nu mi-a plăcut deloc...chiar m- am smintit si abia am reuşit sa scap de unele imagini din film care îmi apăreau mai ales la rugăciune. Sunt scene foarte nepotrivite...Iisus Hristos este foarte vesel...face glume tot timpul, rade cu gura până la urechi, dansează....sper să nu mă insel, dar nu are nimic ortodox filmul.
    Voi mai căuta informații și revin cu alta postare daca e cazul. Acum am scris in graba de pe telefon.
    Un post cu folos!
    Manuela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Manuela.
      Pe mine m-a facut curioasa reclama la primul episod, ca mi-ar placea sa vada fetele ecranizarea povestilor din Vechiul Testament.
      Dar m-ai pus oarecum in garda. Voi cauta sa le vad eu intai si cu ele sa ma uit eventual la reluare, ca banuiesc ca vor fi si reluari.
      Un post cu folos si tie iti doresc!

      Ștergere
  2. Am mai cautat informatii si cred totusi ca fac confuzie. Sigur am vazut si ecranizarea asta pentru ca recunosc mult din rezumatele de pe site-ul lor, dar scenele care m-au tulburat e posibil sa fi fost in vreun decumentar cu aceeasi tema. Imi cer scuze pentru incurcatura.
    Manuela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i nimic. Se mai intampla. Oricum voi privi cu prudenta, desi ecranizarea cred ca e spectaculoasa.

      Ștergere
  3. Multumim de recomandare! Chiar nu aveam idee de acest serial.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am aflat recent de el. Am tot vazut ca i se face reclama. Pare interesant.

      Ștergere
  4. Din prezentarea de mai sus, am inteles ca trebuie sa ma uit neaparat. Nu stii cand o sa fie o redifuzare?

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.