marți, 11 noiembrie 2014

ibelieveinloveagain

Şi totuşi există iubire,
Şi totuşi, există blestem,
Dau lumii, dau lumii de ştire:
Iubesc, am curaj şi mă tem...
Am aflat de curând că în China cea cu 3 milioane de divorţuri doar în ultimul an, se face o campanie masivă împotriva divorţului. După toate ştirile, se pare că a devenit un flagel social.
Pentru că dragostea e mai mult decât o iluzie:


Şi acum am să vă provoc pe voi toţi, aici sau pe propriile bloguri, după cum simţiţi, să îmi spuneţi sincer: Cum vi se pare femeia din videoclip? Manipulatoare? Machiavelică? Vicleană? Înspăimântătoare sau doar speriată?
A devenit dragostea doar un clişeu? Altceva ţine doi oameni împreună? Merită căsătoria să lupţi pentru ea? Merită să apelezi la trucuri pentru a o păstra?
Aţi sfătui pe cineva să facă la fel?

11 comentarii:

  1. Mie mi se pare ca fata a reacționat cu demnitate și cu inteligenta. Dar nici băiatul nu era prea convins ca e bine ce face, părea evident chiar din start ca pana la urma el o sa se răzgândească. Sensibil filmulețul, inspirat scenaristul dar cred ca se adresează unui anumit gen de oameni, sensibili la rândul lor, care pun preț pe amintiri de suflet cum ar fi prima întâlnire, primul sărut, etc. Ori, cred eu, nu oamenii de felul asta sunt primii în pericol sa divorțeze. Deci...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai multa dreptate, Ina. Desi cred ca si cei mai sensibili si mai romantici oameni mai uita cateodata, prinsi in tumultul cotidianului, ce anume i-a fascinat la o persoana.

      Ștergere
  2. Stiam povestea, dar filmul este si mai frumos :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu stiam o poveste asemanatoare, doar ca putin mai tragica. ea il roaga pe el sa se comporte foarte frumos cu ea o perioada, iar a sfarsitul perioadei, sotia moare.
      Povestea asta e mai frumoasa ca e cu happy end...

      Ștergere
    2. Ihim, aia da...asta mi-a placut mai mult :) pentru ca e si mai greu sa o iei de la capat pe bune si sa ramai imbratisat si peste 5-10-25 ani:)

      Ștergere
    3. Asa e. e greu, dar nu imposibil.
      vezi? nu degeaba mi-a mers vorba ca sunt romantica incurabila :)

      Ștergere
  3. Acest video merita sa fie vazut de toata lumea, e atat de frumos si cred ca poate inspira pe toti la o viata de cuplu si mai frumoasa. Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  4. Liuba, sa stii ca si eu cand l-am vazut m-am gandit ca ar merita mai popularizat decat ice bucket challenge. Pentru ca merita!

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.