duminică, 29 martie 2015

Decoraţiuni de Paşte pentru copii - ceva făcut, ceva cumpărat

           Întotdeauna lucrăm cu fetele câte ceva, mai ales când se apropie sărbătorile. De fiecare dată facem tot felul de lucruşoare, dar după cu ştiţi deja cei ce treceţi destul de des pe aici, nu totdeauna mi se lipeşte aparatul foto de mână, deşi recunosc că la acest capitol nu stăm rău, ar avea ce să se lipească...
             Cruciuliţele acestea le-au lucrat fetele împreună cu părintele, în Biserică. Georgia a capsat-o pe a ei, la fel cum au făcut toţi copiii, doar Paula a lasat-o necapsată, ea a lipit imaginea cu Mântuitorul, pentru că a vrut să scrie în mijloc un mesaj.
 
 
           Decoraţiunea este foarte simplă şi se poate face destul de uşor, pot lucra copii la ea şi vor avea ei satisfacţia că au făcut ceva pentru decorat casa sau doar masa de Paşte.
          La categoria ceva cumpărat, am ales două coşuleţe de la Lidl. Eu nu am mers cu fetele, doar cu tati au fost la cumpărături. Ele şi-au ales modele cu fluturaş şi bufniţă, dar am înţeles că mai erau şi oiţe, iepuraşi, ouă, chiar şi floricele, dar fără toartă... Am întrebat-o pe cea mare de ce nu şi-a ales oiţă. Mi-a spus că nu i s-a părut realist ca o oiţă să aibă lâna plină de floricele. Nah!
 
 
        Spor la pregătiri, dragii mei! Să decoraţi după voia inimii!

16 comentarii:

  1. Eu vreau o oita si-l tot bat la cap pe al meu sa-mi cumpere si cu cit ii reamintesc cu atita uita mai tare. :)))

    Mi-ar placea sa fie una decorativa, micuta, de pus pe masa de Pasti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu asa, fara sa vad, tot oita mi-ar fi placut. Dar gusturile sunt discutabile, prin urmare fetele au luat ce le/au placut lor.

      Ștergere
    2. Si eu tot oita as fi vrut, dar gustul fetelor a fost altul, asa ca mai asteptam deocamdata.

      Ștergere
  2. Ce faine sunt coşuleţele, mi-au plăcut şi mie! :) Mi-aş fi cumpărat o groză din chestiile aflate în ofertă, inclusiv coşuleţ, dar am ales până la urmă să iau două din cele trei seturi de perforatoare, îmi doream de mult şi mă tot uitam pe site-urile de hobby după unele ieftine şi faine :). Abia aştept să lucrez ceva felicitări cu fetiţa soră-mii şi să decupăm cu ele hârtie colorată :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am apucat sa ajung la Lidl, dar cred ca si perforatoarele sunt frumoase, ca de obicei au lucruri tare interesante.

      Ștergere
  3. Mie imi place bufnita,iar ideea cu cruciulitele e tare buna,se poate pune in practica si la gradi.cu piticii.O saptamana frumoasa sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigue se poate face si la gradi< draga Carmen. Tu decupezi imaginile si ei numai sa le coloreze si sa le capseze.

      Ștergere
  4. Bună Loredana!
    Frumoase decorațiuni,îmi plac toate!
    Îți doresc o săptămână ușoară și spor în tot ce faci!
    Pupicei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bună Loredana!
    Frumoase decorațiuni,îmi plac toate!
    Îți doresc o săptămână ușoară și spor în tot ce faci!
    Pupicei.

    RăspundețiȘtergere
  6. Deacord cu domnisoara ta - totul cat mai realist ! Mie mi se par foarte potrivite ,in fond celebram viata .Bufnita merge si la toamna , fluturasul nu mai spun .Si noi avem in pregatire ceva , ce am vazut pe blogul Irinei .Sper sa-mi iasa ! Isus banuiesc ca e din hartie iar crucea din carton , asa-i ?....Simpla si de efect .O sa folosesc idea . Multumesc ! Spor in toate dragele mele !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, exact, Gabriela, hartie decupata, ei numai sa coloreze si carton taiat dublu sa iasa si fata si spatele la fel.

      Ștergere
  7. Copiii au o logică perfectă, nu prea se încurcă în metafore :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact, Ioana. Am constatat si eu ca rar fac lucruri care se abat de la logica lor.

      Ștergere
  8. Ce mult imi plac lucrusoarele voastre de paste. Eu de o saptamana in urma am comandat ceva de paste si inca nu au ajuns ohhh Le astept cu drag sa apara. Pupici fetite frumoase!!! Liuba

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti doresc sa ajunga la timp sa te bucuri de ele. Pastele se sarbatoreste si el pe stil vechi sau nu, doar Craciunul?

      Ștergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.