miercuri, 1 aprilie 2015

1 aprilie

1 aprilie  - prin excelenţă ziua păcălelii, cine nu ştie asta :)))

Acasă:
Dimineaţa fetele l-au sunat pe bunicul să-l păcălească. Bunicul se lasă lesne păcălit. Astăzi e ziua lui şi nu puţini sunt cei ce se ţin de farse.
Apoi au sunat-o pe educatoare să-i spună că nu vine cea mică la grădiniţă. Abia când a văzut-o intrând pe uşă, educatoarea şi-a dat seama că a fost păcălită. Domişoara a întrebat-o cine a fost cu ideea păcălelii, iar Georgia i-a spus: Eu şi familia mea.
La şcoală:
 Toată ziua a fost dată peste cap şi farsele s-au ţinut lanţ.
Cei din clasa a V-a au venit la şcoală în pijamale, papuci de casă, cu pernuţe colorate la ei şi multe, multe jucării de pluş: ursuleţi pufoşi, iepuraşi, căţei. La ora de matematică i-a găsit doamna dormind. La ora de română au schimbat clasa cu a X-a, care avea germană în ora aceea.
Cei din clasa a VII-a la ora de română au vorbit numai în engleză şi viceversa, la ora de engleză nu a putut să scoata doamna un cuvânt englezesc de la ei. În altă clasă şi-au pus pe cap scutece de bebeluş pe post de peruci.
Mai toţi aveau chef de carnaval. Cei care nu au venit pregătiţi de acasă cu niciun obiect de îmbrăcăminte mai fistichiu s-au adaptat la faţa locului, iar unii au făcut schimb de haine între ei.
Cei din a XII-a au făcut mici şi grătare în curte - obicei deja devenit tradiţie. Inutil să mai spun că toţi ceilalţi elevi şi-au dorit astăzi să crească subit. 
La voi cum a fost? Aţi păcălit? V-aţi păcălit?

8 comentarii:

  1. Nu m-a pacalit nimeni. As fi vrut sa rad un pic dar azi nimeni nu m-a bagat in seama :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu imi place deloc aceasta zi, dar cum povestesti ca a fost la tine la scoala mai ca incep sa o indragesc. Nu s-a terminat cu zbierete si note scazute la purtare?! Daca nu, inseamna ca sunt copii tare norocosi cu asa profesori. Ideea celor de clasa a V a mi se pare tare draguta. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A, nu, chiar nu. profesorii stiau la ce sa se astepte, asa ca toata lumea a fost relaxata.

      Ștergere
  3. De asa atmosfera e nevoie in toate scolile din Ro. !! BRAVO VOUA , ASA SE TRAIESTE FRUMOS !! La multi ani bunicului ! Sa-ti traiasca multi ani sanatos !

    RăspundețiȘtergere
  4. A fost frumos la voi! Pe mine nu m-a pacalit nimeni anul asta, am scapat!
    Copiii din clasa Mariei au pus invatatoarei pe scaun o perna care facea partz (scuzati!!), invatatoarea s-a amuzat, desi cred ca s-a lasat pacalita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amuzant!
      uneori ne lasam pacaliti, altfel ce farmec ar mai avea ziua asta...

      Ștergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.