miercuri, 8 aprilie 2015

macii mei

          Imi plac foarte mult florile, în mod special bujorii, freziile, lăcrămioarele. Lalelele îmi plac pentru mirosul lor deosebit, la fel si crinii, narcisele îmi plac pentru delicateţe, crăiţele pentru că sunt rezistente. Însă, când vine vorba de decoraţiuni, cei care câştigă detaşat sunt trandafirii.  Îmi plac căniţele cu trandafiri, farfurioarele cu trandafiri, lenjeriile de pat cu trandafiri. Cu toate asta, nu fac obsesie din decoraţiunile cu trandafiri. Dovada e că  mi s-au adunat sufieciente alte flori prin casă si daca, tot suntem in zilele in care dereticam fiecare lucrusor, am zi să vă arăt lucruşoarele mele cu maci. Nu i-am colectionat in mod deosebit, dar acum ca ii am imi sunt deosebit de dragi.
          Asadar am maci in bucatarie

                                 tot aici, dar de data asta pe niste mici obiecte decorative
                                                si pe canita mea de ceai
                                          iar in living am o pernuta decorativa cu maci.

Cam atat cu maci, deocamdata...
Voua ce flori va plac in mod deosebit?


19 comentarii:

  1. Vai ce fain se vad cei din bucatarie! Imi plac foarte tare, ce bucatarie luminoasa ai! Mie imi plac bujorii roz si irisii si liliacul:)si zambilele, lalelele, trandafirii...imi plac toate florile mai putin crizantemele si crinii.
    :* saptamana linistita:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anca, e mica dar luminoasa :))) liliacul imi place si mie, abia astept sa apara! cand eram copii cautam cu mai multe petale si ni-l puneam in san. Doamne, ce timpuri!

      Ștergere
  2. Cana mea preferata de cafea era cu maci, dar au spart-o micii mei. Abia astept sa gasesc alta! Florile mele preferate ar fi gerberele si azaleele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am de putin timp cana cu maci, dar a urcat rapid in topul preferintelor.

      Ștergere
  3. Superbe acele obiecte decorative !!! Mie imi plac violetele de parma si azalea - in casa , iar in curte , iubesc enorm muscatele curgatoare .Nu-mi plac forile in vaza , si nu primesc cu bucurie flori taiate ( oricum cei care ma cunosc , nu-mi aduc flori sub aceasta forma ). In general iubesc tot ce se cheama natura . Te imbratisez cu drag , suflete !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi plac muscatele si cele curgatoare, ca sunt spectaculoase vizual si cele mai mici, viguroase.

      Ștergere
  4. Iubesc toate florile, dar cel mai mult imi plac freziile, lacramioarele, bujorii, floarea soarelui si bineinteles trandafirii, dar si macii si narcisele. Ce-mi place pernuta ta cu maci, este cumva cusuta? Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am o mare fixatie pentru trandafir, pentru orice obiect cu trandafiri, perne, lenjerii, ceramica, cutii de bijuterii. Sapunuri, geluri de dus, parfumuri. MAcii tai din bucatarie arata foarte bine, se asorteaza cu mobila!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi plac mult trandafirii, dar nu am reusit sa fac chiar o fixatie, desi nu mai e mult :)))

      Ștergere
  6. Tare frumos ai decorat bucataria! O placere sa stai si sa pregatesti bunatati pentru cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  7. Tare frumos ai decorat bucataria! O placere sa stai si sa pregatesti bunatati pentru cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce mult imi plac macii tai din bucatarie, aplicati pe perete!
    Mie imi plac foarte multe flori, aproape nu pot sa spun care sunt preferatele mele. Pe primele locuri cred ca sunt trandafirii si margaretele.
    Dar nu-mi plac florile in vaza, vreau sa le stiu fericite la ele acasa, adica in pamant. Sau in vaza, dar langa icoane, acolo cred ca sunt bucuroase sa fie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi plac intotdeauna buchetele de flori din biserici. Multumesc, maria, ca mi-ai amintit de ele!

      Ștergere
  9. Ce bucătărie frumoasă ai, mai mare dragul să gospodăreşti în ea! :)
    Şi mie îmi plac macii, îmi place mult delicateţea lor. Îmi plac multe flori, dar cel mai tare iubesc lalelele şi zambilele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Mariana, asa este, bucatarim cu mare drag in ea!
      Zambilele imi plac si mie tare mult. Un mare poet indian spunea ca daca ai doar doua paini in casa, vinde una si cumpara zambile.

      Ștergere
  10. Ce bucatarie luminoasa ai! Asta e primul lucru pe care il remarc la o bucatarie, tocmai pentru ca mie imi lipseste :) Mie imi place liliacul si lavanda, ambele mov, am o pasiune pentru culoarea asta. Culmea e ca nu am prea multe elemente decorative cu ele dar cea mai frumoasa decoratiune e o statueta mica Willow Tree, cu buchete de lavanda in maini, primita cadou de la o prietena. Mi-as mai dori niste pernute decorate cu lavanda si poate si o fata de masa :) Si niste perdele, si multe altele :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Laura, mai ales intr-o anumita parte a zilei e scaldata in lumina soarelui.
      Si mie imi place movul din lavanda si liliac.
      iti doresc sa iti gasesti ceea ce iti place la preturi convenabile, ca am observat ca in ultima vreme ai avut noroc sa gasesti lucrusoare frumoase la preturi mici. Si noi avem in oras un targ saptamanal, care se tine sambata si in care poti gasi tot felul de lucruri la preturi de nimic. Trebuie doar sa ai rabdare sa te apleci asupra lor, ca doar de asta sunt aduse acolo, sa fie vandute.

      Ștergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.