joi, 30 aprilie 2015

Urzeala Tronurilor via Urzeala Blogurilor

Dragii mei, după cum probabil cei mai mulţi dintre voi ştiu deja,  HBO a  dat startul la urzeala mondiala a tronurilor,  pe 13 aprilie, cu premiera  difuzării  celui dintâi episod din noua serie, a cincea, disponibil pe hbogo, ceea ce a făcut să se declanşeze o altă urzeală, de data asta a blogurilor, a minţilor, a creativităţii, a imaginaţiei aprinse.
În ceea ce-i priveşte pe bloggeri, ei trebuie să îşi aleagă o casă căreia să-i aparţină şi în jurul căreia să urzească o poveste, asta aşa, ca să epuizez cuvântul acesta.
Ei bine, dacă mă întrebaţi pe mine, eu cred că toţi fanii se împart în două categorii: cei ce vor să fie în casa Stark şi cei ce nu recunosc asta. Gata! am spus-o!
Aşadar, în ceea ce mă priveşte, îmi declar loialitatea pentru Casa Stark şi  pentru toată istoria lor de opt mii de ani și nu doresc decât să le fie bine. Pentru asta am ales o casă prietenă, o casă care i-a slujit cu credinţă şi particip si eu la nebunia asta frumoasă numită Urzeala bloggerilor.
Urzeala Tronurilor - Nordul își amintește!
Mi-a plăcut în mod deosebit casa Reed, una dintre cele mai vechi familii ale acestor ținuturi, stăpână peste mlaștinile din sud-vestul nordului. Preferata mea e Meera Reed şi nu-mi pasă că sunt numiţi oamenii nămolului şi ceilalţi care nu-i cunosc cred că sunt tâlhari şi laşi şi zic că au dinţii verzi pentru că se hrănesc cu broaşte.
 Fiică a Lordului Howland Reed şi soră mai mare a lui Jojen, Meera nu are viziuni, dar este foarte pricepută la vânătoare, foloseşte cu îndemânare suliţa şi se poate descurca în orice situaţie.
Abilităţile sale sunt utile mai ales pentru a-şi ajuta fratele, care nu este tocmai talentat când vine vorba să supravieţuiască în lumea reală.
 
Meera Reed by Elia Fernandez©

Meera Reed HBO
Ellie Kendrick  - Meera Reed 
Mi-a plăcut foarte mult jurământul pe care tânăra Meera îl face în faţa lui Bran Stark: "Vatra, inimile şi recoltele ţi le încredinţăm ţie, stăpâne. Săbiile, suliţele şi săgeţile noastre sunt la porunca ta. Ai milă de cei slabi, ajută-i pe cei neajutoraţi, fă dreptate tuturor şi nu te vom trăda niciodată." 

Pe voi v-a prins flama? Ce personaj vă place? Ce personaj aţi vrea să fiţi?

 

8 comentarii:

  1. Pe mine nu m-a prins filmul incat sa-l urmaresc, dar imi place mama dragonilor:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu m-a tentat si nu am vazut vreun episod. Pe mine filmele in jurul carora se creeaza "isterii" ma fac sa devin mai putin curioasa. :))
    De exemplu acela cu umbrele lui Gray (am scris bine?) nu ma tenteaza deloc tocmai fiindca m-am saturat de toate discutiile si reclamele despre el.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Catrinel, nici eu nu am vazut Umbrele lui Gray, doar Anatomia lui Gray :)))

      Ștergere
    2. Cand mai merg la mama, caci ea are televiziune prin cablu mai vad cate un episod. Imi place. E simpatic.

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe mine nu m-a prins, e prea violent si prea incalcit si prea comercial ca sa ma prinda. Nici acum nu inteleg isteria creata in jurul lui, e ca un fel de stirile de la ora cinci combinat cu telenovela sudamericana. Nu pot intelege care e atractia acestui serial :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi am citit cartea si am ramas fani carte. Din film am vazut pe sarite.

      Ștergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.