duminică, 24 ianuarie 2016

inima, de ce tu vrei sa-mbatranesti...

             Aseară soţul meu a fost de serviciu. Aşa spune el, dar nici eu nu m-am lăsat mai prejos. Fetele au avut propria lor petrecere în pijamale, prin urmare era un timp numai bun să petrec şi eu. Dar pentru că nu am ştiut cum să justific faţă de vecini (sau mai mult faţă de vecine) apariţia  la uşa mea la o oră târzie a doi tipi frumoşi, înalţi, unul dintre ei cu un cercel în ureche, costumaţi în uniformă de asistenţi de pe Salvare, care au mai şi adus, pentru autenticitate desigur, o maşină adevărată în poartă, am simulat, în regim de urgenţă, o hipertensiune.
             Da, ştiu, banal, dar altceva mai bun nu mi-a venit în minte. Dar, ştiţi cum se spune: "norocul" ţine cu cei păcătoşi, aşa că la ora când au venit ei, deşi trecuse cam un sfert de oră de când luasem un Aspenter, încă aveam tensiunea 174 cu 110. Nici electrocardiograma nu a ieşit prea bine, dar fiindcă a doua oară, după ce deja luasem un captopril şi nitroglicerină, a ieşit mai bine, mi-au spus că e posibil ca prima dată să nu fi fost bine poziţionat un senzor. Mă rog, doar unul dintre ei mi-a spus, care era aplecat peste mine, că el era mai vorbăreţ, celălalt doar tăcea şi făcea.
               Partea rea în povestea asta e că inima mea îmbătrâneşte. În ultima vreme a tot dat semne de hipertensiune, în vreme ce optimismul din mine spera ca problemele de inimă să apară undeva la 60+.
               Partea bună e că băieţii de pe Salvare au parte de toată admiraţia mea.

37 de comentarii:

  1. Inima nu imbatraneste Anca! Dumnezeu te va tine mereu tanara. Ai o inima de aur si ma rog sa fii sanatoasa. Mi-e dor de tine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi-e dor de tine.
      Ehei, zici tu ca nu imbatraneste. Ce-ti pasa tie, esti mai tanara!!!

      Ștergere
  2. Esti fenomenala,imi place atitudinea ta atunci cand esti putin bolnavioara,daca toti am proceda asa,am trece cu mult mai multa usurinta peste toate.Multa sanatate draga mea.Te pup !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fac si eu haz de necaz, ca e mult mai bine asa, am verificat deja pe pielea mea!

      Ștergere
  3. Trebuie sa fie un semnal de alarma.Acum si cei tineri au probleme cu inima.Eu sunt batrana,64 de ani,dar inghit de vreo 12 ani la pastile...Culmea, de vreo trei saptamani am tensiunea la fel de mare,dar mie nu imi e rau.Voi face investigatii,cum ar trebui si tu.Multa sanatate si numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de sfat. Imi vine sa rad si nu+i a buna. Numai bine ce am cerut medicului o trimitere, ca acum trebuie sa mai cer una si pentru cardiolog, dar o voi face. Voi merge cat de curand!

      Ștergere
    2. Si sa stiti ca la 64 nu sunteti batrana! Multi inainte!

      Ștergere
  4. Loredana, te rog mult citeste cartea Dr. Morse, Cum sa traiesti sanatos fara toxine. Vei descoperi lucruri uimitoare despre hipertensiune... Eu am imprumutat-o de la biblioteca. Si... Apisan Forte! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iulia, multumesc mult de recomandare. Sa stii ca am tinut mai mereu cont de sfaturile si sugestiile tale. Voi cauta si eu cartea.

      Ștergere
  5. Loredana, e bine ca poti sa faci haz de necaz si sa mai spui lucrurile cu putin umor, chiar am zambit.. dar imi pare rau sa aud ca ai probleme cu tensiunea. Iti doresc multa, multa sanatate si optimism!! Te imbratisez cu drag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma straduiesc sa rad, nu am ce face. Uneori e musai sa rad, altfel e de plans...

      Ștergere
  6. Sanatate draga mea:*, cred ca trebuie sa ti-o monitorizezei atent si sa iei tratament daca se mentine ridicata. Mama mea ia tratament de pe la 30-40 ani pt tensiunefoarte ridicata...din pacate hipertensiunea are repercursiuni foate grave asura vaselor de sange din cap...asa ca trebuie tratat orice puseu cu maxima serozitate. Si eu cand am avut nevoie de salvare am fost foarte impresionata de baietii de pe ea, tot tineri, frumosi, destepti, care-si cunosc meseria brici. Sanatate draga mea:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Anca! Voi merge de acum si la cardiolog si voi avea grija!
      O saptamana usoara sa ai!

      Ștergere
  7. Pai daca erau din cj, trebuia sa ceri nr lor de telefon petsonal, pentru mine. Sa- i chem si eu cand am chef sa simulez ceva boala. Daca tot aratau bine! Hi hi! Glumesc!
    Ai grija de tine! Esti importanta!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai bine nu-i chema, doar sa stii ca poti sa te bazezi pe ei si cam atat. :) Sanatate si tie si feciorilor!

      Ștergere
  8. Multa sanatate si liniste-ti doresc ! Sper sa-i gasesti cauza si sa nu fie grav ! Verifica si la rinichi , caci si ei dau tensiune ridicata , sau oscilanta, cand ceva nu e in ordine ! Bine , acum sunt ferm convinsa ca sti mult mai multe decat stiu eu , si ca ai deja multe investigatii la care te gandesti . Te pup dulce si te imbratisez cu drag , suflete ! Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Gabriela. Chiar in perioada asta am tot incercat sa ajung l;a un urolog, dar listele cu programari sunt tare lungi, asa ca mai am putin de asteptat.

      Ștergere
  9. Uf, draga mea, rau imi pare sa aud de hipertensiune. Ai dreptate, nu stiu ce cauta ea pe la oameni tineri, ar trebui sa nu caute nimic pe la nimeni, de fapt! Multa lume spune ca o tine sub control cu tratament, eu insa sunt speriata de orice problema la inima. Este bine ca esti curajoasa si faci haz de necaz, probabil e cea mai buna abordare alaturi de consult si medicatia de rigoare. Imbratisari, Loredana, sa dea Domnul sa nu mai ai parte de niciun puseu! Te pup si sanatate maxima!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru gandul cel bun, draga Mihaela!
      Pupici si de la fete pentru Mihnea tau cel talentat!

      Ștergere
  10. Doamne ajuta! Din ce vad eu esti o luptatoare tare hazlie! :) Ca vechii daci!!! cu drag, Ioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O, Ioana, draga mea, eu sunt mai mult hazlie decat luptatoare :)))

      Ștergere
  11. Multumesc, Luiza.
    Am mai auzit si eu de ceaiul de paducel, dar pana acum nu mi s-a parut important. De acum voi cauta sa ma aprovizionez cu de toate!

    RăspundețiȘtergere
  12. Esti asa de draguta, nici cand esti bolnavioara nu incetezi sa fii pozitiva, bravooo! Mi-a placut cum ai descris baietii de la salvare :) Sa te faci bine si sa ai grija mare de tine. Pupici, Liuba x

    RăspundețiȘtergere
  13. Te asteapta o leapsa pe blogul meu!

    RăspundețiȘtergere
  14. Sper ca esti mai bine acum... Ai descris intr-o maniera comica toata povestea, se vede ca esti o optimista. Ai grija de tine, te rog.

    Vezi ca te asteapta un pachetel la posta (l-am trimis la inceputul saptamanii). Cu toate grijile si emotiile poate nici nu ai avut timp sa te uiti in cutia postala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L+am primit! Multumesc din suflet! Nu ma asteptam ! Ne+ai facut o mare bucurie!

      Ștergere
  15. Draga mea, sper ca esti deja mai bine acum, asteptam o postare cu vesti bune. Multa sanatate iti doresc. Ai grija de tine. Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  16. Loredana, sper ca esti bine acum, fara nicio complicatie !Te imbratisez strans

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru toata grija, draga mea! Si eu te imbratisez!

      Ștergere
  17. Buna. Imi pare tare rau sa aud asta. Si eu m-am luptat anul trecut cu pusee urate de tensiune. Anul acesta vad ca s-a mai potolit. Cred ca si starea prihica este de vina. Orice grija, durere, neimplinire se reflecta in activitatea inimii, pe langa nesuferitii acestia de hormoni cu care ma "cert" si eu zilnic. Am decis sa fiu mai "nesimtitoare". Nu-mi sta in fire, dar constat ca TREBUIE. Iti doresc multa sanatate si putere. Incearca sa fii mai detasata (atat cat poti). Va fi bine.
    Cu drag,
    Consuela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu mai decid demult asa ceva, draga Consuela, ca stiu ca nu-mi iese. Deh, sunt o fata cu naturelul simtitor. :)))

      Ștergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.