duminică, 15 martie 2009

Goana după aur



Nu am visat niciodată să câştig o sumă uriaşă de bani,nu mi-am dorit asta niciodată cu ardoare, deşi să fiu sinceră dacă ar fi să se întâmple promit că nu voi face mare caz.
Nu ştiu dacă vă mai amintiţi de povestea lui Pinocchio, care plantase trei bănuţi de aur sperând că se vor înmulţi (de altfel motivul îngropării banilor, e drept că având alt scop, apare şi în parabolele Noului Testament).
Dacă vă încearcă aceeaşi naivitate şi credulitate ca pe păpuşa sus amintită, sfatul specialiştilor e să cultivaţi acasă sau la birou, unde vă e mai comod, o plntă numită arborele de jad. Că tot a venit primăvara. Potrivit legendelor chineze planta ar aduce o prosperitate financiara spectaculoasă deţinătorului său.
Adevărul e că arată bine, nu vă duce la sapă de lemn achiziţionând-o, dă cale liberă viselor de îmbogăţire, dar pentru orice eventualitate ar trebui să vă plătiţi voi facturile. Va mai dura o vreme până vi le va achita ea...

6 comentarii:

  1. superb arata,chiar nu ne aduce la sapa de lemn prin pretul ei?:D

    RăspundețiȘtergere
  2. sper , ana. nu garantez. nu am mai fost de mult printr-o florarie.

    RăspundețiȘtergere
  3. si apo depinde cum definesti sapa de lemn.

    RăspundețiȘtergere
  4. o suma uriasa de bani nu...dar poate un dar mai mititel?!...vino la mine sa vezi despre ce e vorba si daca iti e de folos,lasa-mi un comentariu cat de mic, pentru a stii ca vrei sa participi...succes...cred ca am si eu pe balcon planta asta...sau ceva cu frunze identice

    RăspundețiȘtergere
  5. Vreaaaauuu şi euuuu bonsaaiiiiii :X

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.