marți, 11 ianuarie 2011

Printesa perfecta

Cartea cu titlul acesta, Printesa perfecta, a fost ultima noastra achizitie, in materie de carti, din anul trecut. A fost dragoste la prima vedere intre ea si printesa familiei noastre, asa ca si-a cumparat-o din banutii obtinuti mergand cu colinda.

Multumesc asadar tuturor prietenilor care i-au rasplatit cu bani prestatia din Ajun. Desi pe moment nu a fost foarte incantata de banutii facuti, ea nici nu cunoaste foarte bine valoarea banilor, ci mai mult de portocalele si dulciurile obtinute, acum are o multime de planuri care implica acei banuti. Evident, dupa cum sigur stiti din propriile experiente, acei banuti se vede ca sunt facuti intr-o seara magica, ca ajung pentru o multime de lucruri pe care si le doresc odoarele noastre.
Dar sa revenim la carte. A fost foarte incantata de povestea din carte, asa ca si-a planificat si ea, de pe acum, ziua ei.
Bineinteles, mama o lasa sa viseze, ba chiar o incurajeaza cat poate. 6 ani, cat va implini ea in mai, adica exact peste 4 luni, e o varsta perfecta pentru a visa. E suficient de mare pentru a cunoaste o multime de lucruri si pentru a da valoare amintirilor, dar si suficient de mica pentru a crede cu tarie intr-o lume de printi, printese si praf magic. Si, dupa cum merg lucrurile in tara, daca se aplica noua lege a invatamantului de anul acesta, s-ar putea sa fie si ultima ei aniversare inainte de a merge la scoala, evident in clasa 0, pentru ca in clasa I va merge de la 7 ani.
Asa ca anul acesta ne pregatim pentru prima petrecere tematica. Petrecerea printeselor. Si a printilor evident.
In prima zi a anului, cand m-am apropiat de ea sa-i spun buna dimineata si la multi ani, probabil sub efectul ultimei parti a urarii mele, in loc de raspuns la salut, ea a turuit: "De ziua mea eu am sa o tin de manuta pe Georgia, sa nu se impiedice. Am sa o protejez si o sa ne distram grozav. Vom fi amandoua printese. Pentru ca si Georgia va avea o rochita de printesa la ziua mea, la fel de frumoasa ca si mine. Pentru ca si eu o sa fiu printesa. Toate fetitele vor fi printese. Si toate doamnele regine cu rochii superbe de regine si toti domnii regi. Tu o sa faci coroanele. Iar baietii vor fi printi si vor fi imbracati cu camasa neagra, cu papion, pantaloni albi, coroane argintii si pantofi negri de basm!"
Acestea au fost primele ei cuvinte pe anul acesta, primele, pentru ca a mai continuat in aceeasi nota vreo jumate de ora fara intrerupere, dar nu dezvalui tot, nu ca mi s-ar fi blocat memoria de la atata aflux de informatie, ci pentru ca nu vreau sa dezvalui chiar toate surprizele.
Si de atunci, in fiecare zi, adaugam alte si alte detalii. Timpul se afla, pentru ea, intr-o zodie buna.
Asa ca deocamdata doar visam, facem planuri si liste de invitati, cautam rochia perfecta, iar vremea de acum ne ajuta si ea sa visam la vremuri primavaratice. Desi e inca ianuarie.

7 comentarii:

  1. Foarte frumos,ma bucur pentru ea si-mi place achizitia voastra.Cat despre petrecere,abia astept sa vad pozele cu printi si printese.Ce frumos,ma face sa visez.Va pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte frumoase vise are fetita ta. ce e si mai frumos e faptul ca o include si pe cea mica in visele ei si ca isi asuma rol de protectoare. 2 fete de nota 10. pupici dulci

    RăspundețiȘtergere
  3. Atat de minunate sunt visurile copilariei, cred ca toate am visat in acea perioada la printi si printese.
    Sa va ajute D-zeu sa ii impliniti visul petrecerii ce si-o doreste Spor la treburi si inventii. Aveti timp.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cat ma bucur cand aud de un copil care viseaza la printi si printese, nu la pisici razboinice, monstrii si alte creaturi inventate in ultima vreme de producatorii de desene animate.
    Pupam dulce printesele cuminti si bine crescute.

    RăspundețiȘtergere
  5. Visez si eu cu voi...ce frumos...cel mai mult mi-a placut cand a spus ca ea si Georgia vor fi printese...deci nu se gandeste doar la ea :-)

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte dragut :) Aveti planuri minunate, ce mai :) E frumos si ca ziua ei e in mai, e o luna parca asa de potrivita pentru o asemenea petrecere de basm :) Parca vad ca timpul are sa treaca tare repede si am sa ma trezesc ca povestesti pe blog cum a fost :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Aveti doua printese.. normal ca Paula vrea o petrecere ca in lumea basmelor. Pupici


    Carol

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.