sâmbătă, 20 august 2011

Lecția de citire

Paula va merge din toamnă în grupa pregătitoare. Iar în grupa pregătitoare va învăța literele și să citească. Noi făceam asta la școală, dar se pare că acum majoritatea copiilor învață să citească încă de la grădiniță.
Eu, dat fiindcă ea abia a terminat grupa mare, nu am stresat-o cu cititul, dar cunoaște bine literele. Mai și leagă câteodată, dar cuvinte mici, din două sau trei litere și știe să le citească doar pe acelea pe care le știe foarte bine, cum ar fi numele noastre.
Într-una din zilele astea, în timp ce ne jucam, văd o cutie și îi zic:
Hai să vedem ce scrie aici! Care e prima literă?
I.
A doua ?
A.
A treia?
U.
Următoarea?
R.
Si ultima?
T.
Mai citește-le o dată.
I, A, U, R, T le citeste ea, cu pauze cam de 10 secunde între ele.
Si cum se citeste I A U R T, spun eu literele rapid să înțeleagă copilul despre ce e vorba.
La care ea spune foarte calmă și senină:
Se citește Napolact.
Cam așa decurge la noi citirea. Deocamdată...

8 comentarii:

  1. corect! :)) dar sa vezi ce dragut va fi cand o sa stie de Oly probiotic 2% grasime :))) pup-o din partea mea ca tare e scumpica! Dar si pe mezina sa o pupi ca a invatat sa pape inghe :*:* Si e un pupic si pt tine ca mi-esti ca o sora, in fine asa te simt eu :*

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu simt la fel, iubito, te simt tare apropiata inimii mele.
    m-am gandit eu ca ti-s dragi papaciosii de inghetata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hi hi, la noi se numeste iaurtul cu văcuţe care pasc iarba :))) Bine, noi am ramas pe chefirul celor de la Napolact, dar tot cu văcuţe e ambalajul!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc pentru postare mi-a adus aminte de fetita noastra (acum este de 7 ani si va incepe scoala) .La inceputul anului chimbam calendarul si foarte multumita se apuca sa citeasca prima luna I A N U A R I E ,gata stiu cum se citeste .O Iintreb cum ,foarte sigura pe ea raspunde MARTIE.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, asa este, cunosc problema. Si noi tot asa avem probleme in legarea literelor. Insa imi place ca a ta e inventiva, baga in ele :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari !!! Inceputul e greu! Dar sunt asa de dulci incat iti vine sa ii mananci nu alta... dar ce ne-am face fara ei daca i-am manca? ;))
    Pupici si mult succes cu literele... Noi mai avem un pic! De abia asteptam sa incepem gradinita, ne e dor de doamna si de colegi. Nu credeam sa o aud pe ficamea spunand asa ceva si sunt tare mandra!Pupici!!

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.