vineri, 28 octombrie 2011

mama și perfecțiunea


Datoria unei mame este, dincolo de orice îndoială, cât se poate de limpede: să fie perfectă.
De mai bine de 6 ani de când sunt mamă și de când privesc cu jind și admirație în curtea altor mame, mi-am dat seama că poți fi o mamă bună în foarte multe feluri. S-ar putea ca felul tău să fie diferit de al vecinei, de al surorii tale, de al prietenelor reale sau virtuale, dar asta nu înseamnă că ar fi mai prejos.
Drumul spre perfecțiune este pavat cu multe obstacole, infinită răbdare, inventivitate și chiar reinventare (uneori de sine).
Când eram studentă mă încerca în unele momente o ciudată senzație că, cu cât citeam mai mult, cu atât mi se părea că nu știu nimic. Acum, când mă confrunt cu replici aruncate, buzițe lăsate, piciorușe care tropăie năbădăios, mi se pare conceptul de mamă perfectă unul puțin cam îndepărtat de mine sau, realist vorbind, unul care pleacă și revine.
Sunt și nu sunt o mamă perfectă.
Pot fi o mamă perfectă sau, vorba unui titlu de carte, pot să nu fiu o mamă perfectă.
Singurele repere în care îmi oglindesc perfecțiunea sunt ochii lor sănătoși și fericiti. Iar dacă ele sunt fericite sunt și eu fericită în perfecțiunea sau imperfecțiunea mea.

5 comentarii:

  1. Ha, ha, ha.
    perfectiunea! am renuntat de mult la ea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nimeni nu este perfect. Suntem oameni, deci mai si gresim, cateodata. Important este sa fii mama potrivita pentru copilul tau pentru a face OM din el. Bineinteles, metodele nu trebuie sa fie dure. Daca astea sunt indeplinite, cred ca te poti numi mama perfecta. Si intra-adevar, la varsta asta fericirea din ochii copiilor tai spune totul. Te pup, mama perfecta :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Uita-te in ochii celor doua minuni ale tale si vei descoperi ca nu ai de ce sa ai indoieli. Nimeni nu iti poate confirma mai bine ca ele ca esti perfecta pentru ele. Nici o mama nu seamana cu alta. Important este ca pentru ele sa fii perfecta, nu pentru mine, pentru vecina sau pentru oricine altcineva.Pana si faptul ca iti faci griji din punctul asta de vedere arata cat de mult iti pasa si face parte din perfectiune. :D
    Te pup mamica draguta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Esti o mama buna...extraordinara... exceptionala.... perfectiunea e la Dumnezeu.
    Pupici la printese.

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.