vineri, 9 decembrie 2011

Scrisoare pentru Moș Crăciun

Ca să aibă timp Moșul cel bun să ne pregătească cadouri, i-am scris o scrisoare pe care am așezat-o pe fereastră spre a fi luată de spiriduși și citită la timp.

M-am mirat că a avut răbdare până acum, anul trecut i-a scris din august Moșului scrisoare. Deh! știa fata că Moșul e bătrân și îi trebuie vreme multă până termină tot ce are de făcut, plus că dacă tot întârzie e posibil să nu îi mai rămână multe materiale. Dar anul ăsta a mai crescut și a așteptat să se apropie sărbătorile și să lase ca trimisul scrisorii să facă parte din magia lor.
O altă dovadă că nu mai e fetițică a fost și cadoul pe care l-a cerut. Am s-o citez: ”mi-aș dori un stilou cu peniță galbenă sau de aur, cum alegi tu, Moș Crăciune...”, asta pentru că se pregătește cu toată ființa ei pentru la anu când o fetiță școlăriță va avea mama (și tata, bineînțeles).

Nu a fost o scrisoare prea lungă, să nu obosească cumva Moșul citind-o; nici nu avea de ce să fie lungă că nu a avut alte cerințe, dar în schimb nu a uitat pe nimeni din familie, a cerut câte ceva pentru fiecare: și pentru Georgia, că ea e mică și nu știe încă să-și trimită propria scrisoare, pentru tata, pentru mama, ba chiar și pentru bunica și bunicul. Pentru acesta din urmă a cerut ”să-i aduci, pentru că e pofticios, o prăjitură cu vișine”.
Dimineață, doar ea a fost cea surprinsă că lipsește scrisoarea. Noi știam că nu are cum Moșul să lase asemenea scrisorică pe fereastră. Mă rog, eu știam, că tati a fost și el puțin mirat că a dispărut neașteptat de repede și chiar i-a părut un pic rău că nu a insistat pe lângă Paula să ceară pentru el un cadou mai consistent.
De acum însă, îl așteptăm să vină...

10 comentarii:

  1. Buna! Ma numesc Miruna, imi place blogul tau si ma gandeam ca am putea face schimb de bloguri. Eu te voi adauga in lista mea de bloguri. Uite adresa mea :
    http://jurnalulmagic.blogspot.com/

    Ms mult!

    RăspundețiȘtergere
  2. Prajitura cu visine sigur va ajunge daca mosul nu-i si el prea pofticios si nu o mananca :)) Ce dulce e Paula! Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Un stilou cu penita...mai exista asa ceva? Trebuie s acaute foarte bine mosul !

    RăspundețiȘtergere
  4. O fi Mosul pofticios dar sigur va pastra si pentru bunicul ceva...


    Va cauta Mosul, va pune spiridusii la treaba, va rascoli tot Polul Nord, o va scaote el cumva la capat...

    RăspundețiȘtergere
  5. Of ce dulce a fost! Mi s-a incalzit inima! Abia astept sa-i scrie si Irina mea Mosului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce draguta scrisoare... sa va aduca Mosul tot ce va doriti. Si eu eram tare mandra cu stiloul meu verde cu penita de aur... Acum e pixul la putere :(
    In doua saptamani vom vedea daca Mosul a reusit sa se descurce cu cadourile sau nu.
    weekend placut si pupici multi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi place blogul tau, e unul superb!
    Scrisoarea catre Mos Craciun deasemenea e interesanta!
    Sa aveti un weekend frumos!

    RăspundețiȘtergere
  8. Placuta la auz aceasta scrisoare!
    Patrisia cand a aflat ca nu exista Mosul cu adevarat a lacrimat mult....

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce frumos :) Sa va aduca Mosul tot ce va doriti voi !

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.