joi, 8 noiembrie 2012

Bilanţ de vacanţă

Bilanţ de vacanţă sau despre medici numai de bine

Bilanţul nostru de vacanţă nu sună, deocamdată, prea promiţător.
 Suntem trei fete răcite, o mamă răguşită destul de urât şi două fetiţe cu nasul înfundat şi vizitate de o tuse care se încăpăţânează să nu treacă cu remedii naturiste.
La toate astea se adaugă o fetiţă mică-mică, cea mai mică, plină toate de bubiţe. Evident, am mers la medic
Doamna medic ne-a spus, privindu-ne de peste masă, că avem o alergie la mediu, adică la apă şi aer.  De fapt ne-a zis, cu rol de glumiţă, că mezina este alergică la Moldova.
Acu ar trebui să mă duc la doamna şi să-i spun că am observat că alergia la Moldova e contagioasă.  Mă rog, observasem mai demult, dar ăsta e un alt subiect, ideea e că şi surioara mai mare are acum aceleaşi bubiţe, deocamdată doar pe un picioruş. Şi nu, nu e din cauza Moldovei, ea chiar a venit aici de nenumărate ori în cei 7 ani jumătate, nu că şi cea mică nu ar fi venit,  noi tot la 2-3 luni ne aventurăm într-o călătorie, lucru pe care i l-am comunicat doctoriţei. Bine că nu cumpărasem chiar toate medicamentele recomandate, încă nu mă convinsese pe deplin ideea asta de alergie selectivă.
 Marele nostru noroc e că nu suntem alergici la nepriceperea unor medici. Ar fi vai şi amar de capul nostru...

6 comentarii:

  1. Nu ma pricep deloc la alergii. Dar stiu ca in jurul nostru oamenii sunt plini de alergii bineinteles diagnosticate de medici.Familia noastra datorita lui Dumnezeu nu ne-am contagiat cu nici o alergie dar e asa cum spui tu daca stranuti esti alergic, nu ai voie sa fugi ca esti alergic la aer, daca locuiesti un pic mai la deal sa nu uiti sa-ti bei pastiluta pentru tensiune ca daca cobori la oras alergia iti ridica tensiunea (cazul unei colege de munca),evitati parcurile ca altfel ne intalnim cu alergia etc, etc. Ce bsa mai zici...
    Voua da am ce sa va zic sanatate cat mai rapida!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Of Doamne, din pacate pana si un stranut pt unii medici e catalogat drept alergie. Oare sunt perioade in care unele afectiuni sunt in tren sau e doar o afacere cu companiile farmaceutice...hmmm...

    RăspundețiȘtergere
  3. Corina, Multumim. Speram sa ne facem bine curand!

    Libra, adevarul e undeva la mijloc, ca intotdeauna.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sănătate multă, fete cucuiete! Să vă faceți bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. aa, asa, sanatate maxima va dorim!

    Sa va bucurati cat a mai ramas din vacanta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Insanatosire rapida!
    Eu cred ca fata e "alergica " la astfel de medici,ii simte :)) !
    Va pup dulce.

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.