joi, 15 noiembrie 2012

Lectura pentru Craciun

          Stiu ca e inca toamna, o toamna mierie rasfatata  de razele caldute ale soarelui, dar gandul nostru deja zboara la sarbatorile lui decembrie. Mai ales de cand incepe postul, pentru mine, e semn clar ca de acum si pana la Craciun zilele sunt numarate.
          Asa ca, deocamdata, am inceput sa ne pregatim prin lectura.
         Inca de luni am facut o selectie intre carti si am asezat frumos, pe masuta noastra, cartile pe care le vom citi de acum incolo pana se termina anul.
         Avem  asadar, Povestea Sfantului Nicolae,carte pe care a primit-o fetita cea mare chiar de Mos Nicolae,  Daruri pentru Mos Craciun, o carte cu povestioare tare frumoase, dar si cu multe idei de activitati si retete pe care le putem face impreuna cu copiii, Primul Craciun, ce cuprinde povestea adevarata a nasterii mantuitorului si, tot in acealsi scop, citim si Biblia ilustrata pentru copii.
          Din celebra Mary Poppins scrisa de P.L. Travers  mai avem doar doua capitole de citit, dintre care penultimul se numeste Cumparaturi de Craciun, iar din Animalele povestesc 365 de povesti le citim pe cele dedicate fiecarei zile in care ne aflam.
         Evident, fiind iarna,  nu putea lipsi Craiasa Zapezii a lui Andersen.
         Pe langa acestea avem si reviste,  Carticica Draga mea pentru copii, toate numerele din decembrie ale anilor trecuti, si Meki junior pentru gradinita si clasaI , tot asa, numerele din decembrie le-am scos, ca au, pe langa multe povesti cu Mosul, nenumarate poezii de sezon, colinde, rugaciuni si fise sau desene pe care le pot lucra copiii.
          Cam asta sunt, deocamdata, carticelele pe care noi le-am pregatit si din care am si inceput lectura, in special seara. Daca mai descopar ceva in biblioteca la care nu m-am gandit acum, va tin la curent atat aici cat si pe celalalt blog al nostru.

        

4 comentarii:

  1. Frumos, frumos, si eu am scos de la naftalina:) cateva pt perioada asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoase carti ai ales;unele din ele le-am citit, iar pe altele trebuie sa le luam!Lectura placuta in contiunare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ka Bea, va asteptam cu drag!

    Liliana, noi nu chiar de la naftalina le-am scos, ele erau pe raftul lor, doar ca acum le-am grupat sa le gasim mai usor.

    Nicol, lectura placuta si voua!

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.